Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Absence přiměřených očekávání může být hlavní překážkou od konzistentních profitů


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 46
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Práve v čase keď doobedu rozmýšľam nad JenaL-ovým systémom $1000 mesačne na kontrakt a KONIEC obchodovania na daný mesiac, aká je to geniálna myšlienka, a vtom príde článok, ktorý to potvrdí :) Realistické očakávania je presne to, s čím pri stavbe svojho OS rátam.

Všetkým čo toto čítajú, odporúčam navštíviť aj E-mini II, III. Po návšteve týchto kurzov mi zrazu všetko zaklaplo do seba. Medzi všetkými vecami som uvidel spojitosť o akej sa mi predtým nesnívalo. Zrazu som pochopil, že aj keby som čakal na ten najlepší setup a robil 5 obchodov mesačne, po zvyšné dni trhy pozoroval, a bol každý mesiac stabilne v pluse $100, tak za pár rokov som trilionár.

VŽDY ide o to, čo od obchodovania očakávame, konkrétne hodnoty musia byť jasné ešte predtým než vstúpime do live. Škoda že taký čistý náhľad na trading nie je možné odovzdať mojím príspevkom a je na to treba hĺbkové štúdium a zamýšľanie sa nad princípom obchodovania, nie len vstupmi a výstupmi, ale aj o tom či sedím za počítačom aby som mal action, alebo chcem stabilný príjem ktorého výška nerozhoduje (pretože rozhoduje počet kontraktov). Chcel by som aby takto na to prizerali všetci - pretože s týmto JASNOM v tradingu je oveľa, oveľa jednoduchšie sedieť celú obchodnú seansu za počítačom a neurobiť jediný obchod, a deň tým pádom zakončiť s úsmevom a spokojnosťou.

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím vás,to co napsal Petr je přesná pravda,bohužel lidé si to neuvědomí,né že by nechtěli,ale lidsky mozek funguje tak,že si to musí každý projíd a sám vyzkoušet.Ve svém začátku jsem taky chtěl systém,který mi bude měsíčně generovat zisk 2000usd,co myslíte jak jsem dopadl?Samozdřejmě jsem padl na dno svých sil,ale naštěstí jem se znovu postavil a nyní od svého systému očekávám 300-500usd měsíčně v trhu NQ a funguje to,je to velmi pohodové a v podstatě jednoduché,takže s tímto článkem zcela souhlasím.
Tolik z mých skromných zkušeností coby začátečního full-time tradera,dofám,že tento článek pomůže mnohým nováčkům za jejich finanční svobodou.
S pozdavem Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Výborný článek.
Přesně něco takového rád slyším potvrzeno, že funguje a je reálné neboť neaspiruji na fulltime obchodníka (tedy obchodníka, který se obchodováním živí), ale hledám možnost, jak proniknout do obchodování při zaměstnání, vydržet a kapitál obchodováním postupně navyšovat.
Měl jsem v plánu se orientovat na poziční obchodování, ale tímto článkem jsem myšlenku začít obdhodovat intradenně ještě zcela nezaplašil :-)
Reálná očekávání jsou velmi dúležitá a to nejen v obchodování ale i obecně a myslím, že mají velký vliv na psychiku v tom směru, že jejich naplnění je pravděpodobnější a tím pádem posilují sebedůvěru (nikoli falešně, jak tomu může být u náhodně vydařeného obchodu.)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Osobne si myslim ze i kdyz si zacinajici trader precte tenhle clanek tak to nijak nezmeni jeho pohled na komodity a bude hledat system ktery generuje alespon 2k/mesic. Vzdyt svoboda a financni nezavislost je na dosah. Nemusite s tim souhlasit, ale take si myslim ze vetsina traderu si potrebuje rozbit usta aby mohli zacit budovat profitabilni system. Az bolestive vzpominky jim ukazi spravne postupy a cestu. Najednou zjisti ze bez OS /jasne definovaneho planu/, backtestu a papertradingu se nepohnou nikdy dal. Potiz je v tom ze tradingu je treba nechat urcity cas na zaziti a vypestovani urciteho navyku ktery nelze ziskat za dva nebo tri mesice. V dnesni dobe chceme vsechno hned ale takhle trading nefunguje. Clanek je jiste velmi pravdivy a v podstate popisuje jednoduchy navod jak se da take dostat k prvnim konzistetnim ziskum. Jenze nase pocty na zacatku jsou jine a kazdy hned obchoduje 10 kontraktu po 4 mesicich a vydelava 400tisic mesicne a s temi 500usd na kontrakt /mesic to jaksi nevychazi a hlavne to dlouho trva.

meste se focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to focus

s tvým názorem prostě musím souhlasit. Před časem sem se chystal začít s obchodováním opcí, a přesto, že sem mnohokrát slyšel a četl, že všecko musí jít postupně a že je dobré držet se při zemi s těmi očekáváními, tak i tak sem se neudržel a "lehce" vybočil od natestovaného plánu a vstupoval s více pozicemi, než sem měl, s vidinou vyšších zisků. Mno a pak se jaksi nezadařilo ... stálo to asi třetinu účtu, než sem dospěl k názoru, že takhle asi ne a že by přece jenom stálo za úvahu zvolnit a hlavně snížit očekávání. Snížil sem razantně počet pozic, vypustil dvě strategie ze tří a začal uvažovat o daleko nižších profitech. Sice mi cesta k finanční nezávislosti bude trvat o hodně déle, ale mám daleko větší šanci, že se nazařadím k té většině lidí, která v tradingu prostě nepřežije a vynuluje svůj účet

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky za clanek! :D Prave nastaveni mesicniho limitu, 10% az 20% zhodnoceni uctu, me vyvedlo ze straty zpatky k profitum! (10% az 20% - zalezi jestli je dobry nebo az moc dobry mesic). Jeste mam jedno pravidlo a to max. 5% az 9% DD. Jestli udelam 10% a vic DD koncim s obchodovanim, davam si delsi pauzu a hledam priciny treba v backtestu nebo v hlave... Hezky den vsem. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vzpomínám na kurz emini1, kde jsem zaslechl, že 2000 - 3000/kontrakt/měsíc by měl dosáhnout každý. Ať jsem dělal, co jsem dělal, během backtestu jsem se dostal nad 2500 pouze jednou. Byl jsem v rozpacích, zda tu svoji "bídu" mám posílat jako domácí úkol na emini2. Nakonec jsem to odeslal. Na emini2 se probíraly domácí úkoly a já jsem doslova lezl pod stůl, když jsem slyšel o výsledcích nad 3000 nebo 4000. Dodnes nechápu, kde to ty lidi vykouzlili:). Potom už jsem se jenom modlil, aby nedošlo na hodnocení mého úkolu. A došlo...:) A nakonec jsem byl rád, protože mi bylo řečeno, že to doženu počtem kontraktů. A přesně tak to je. Jediný o co se trader může opřít, jsou jeho vlastní statistiky. Pokud vykazují rozumné hodnoty, získá tím minimálně dvě výhody. Ověří robusnost systému a pokud jsou statistiky poctivé a vykazují použitelnost systému, získá trader i důvěru v tento systém. Jediné co nelze v trhu ovlivnit je to, co se stane. Všechno ostatní je na volbě tradera.
Ať se daří přeje Lukas:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

III
Taky je rozdíl jestli jedeš jen s jedním kontraktem nebo s několika mnoho kontrakty a pak to podělíš a vyjde ti hodnota jednoho. Pak to číslo může být skutečně dost vyskoké. Jinak si myslím, že pro začátečníka jsou to hodnoty těžko dosažitelné. To vám dali na kurzu příliš vysokou laťku. Ve snaze se na ni vyškrábat pak mnozí padají na zem. Mě se osvědčilo spoléhat jen na svůj selský úsudek a na otestovanou strategii.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Airmike:
Souhlasím. Ale vše záleží na přípravě. Pokud skočím do live a cítím se přitom jak na špendlíkách, tak asi není něco v pořádku - tady se láme chleba(ego) - musím přiznat, že například tak vysoký SL nezvládnu a musím ho snížit - sám jsem si tímto porcesem několikrát prošel a pokaždé to byla velká úleva a nejenom u SL a i při nastavování agrese při money managementu...

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...