Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Daytrading trochu jinak: inspirace čínským písmem


Doporučené příspěvky

to lesek : ano,urcite by tak shrnout sel, stejne tak jako ,,vnimejte trh jako celek a ne jen cci,, atd atd, ja dekuji za super prinosny clanek, pred kratkou dobou sem se vidal presne touto cestou ,kdy jsem si uvedomil ze pouhe mechanicke obchodvoani jak finwinu nebo jinsiho systemu bud je kolem nuly a nebo ne moc vydelava, a zkratka hlavne nekdy vstupni formace jsou uplne nelogicke, tak proto zapojovani citu a vnimani celeho trhu chovani vidim jako velky prinos, a myslim ze to je prave to co oddeluje tradery od prodelavajicich.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S podobnym pripadom, ktory mam v zivej pamati, lebo sa stal na konci minuleho tyzdna, som sa stretol aj ja. Na rozdiel od Tomasa som nezohladnil to, ze sila trendu uz pominula a vstupil som na zaklade obchodneho planu do patternu 0/v (v mojom pripade long) a nedostal som sa ani jeden tick do profitu, takze obchod sa uzavrel na mojom SL.
Aky zaver z toho vyplyva? Rozobrat si cely neuspesny obchod este niekolkokrat z kazdej strany, urobit si poznamky a doplnit obchdny plan aj o tento draho zaplateny poznatok.
Pre tych, ktori obchoduju len paper to plati tiez, samozrejme len v pripade ze sa chcu poucit z chyb druhych!
Diky Tomasovi za clanok, ktory prisiel pre mna trochu neskoro, ale pre ostatnych dufam, ze vcas! ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

po temer rocnim studiu ID, uspesnem backtestu a neuspesnem paper a prechodu pouze k pohodlnemu a pomalemu spreadovemu obchodovani na me i tento clanek opet apuluje, abych na ID opravdu nezanevrel a v budoucnosti se k nemu vratil se snad vyssim uctem a vecsim klidem. nebranim se myslence mit naopak prave ID jako doplnek ke spreadum a opcim.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, děkuji za článek je velmi zajímavý a poučný. Rad bych se zeptal na jeden případ, který nastal na GBP/USD v patek 27.11.09. Trhy ten den byly poněkud divoké, ale libra se chovala vcelku predikovatelně. Jak ukazuje obrázek vytvořila se během dne formace obracena hlava a ramena a silný support vznikl okolo ceny 1,637. Když jsem začal obchodovat 14:35 CET(v 8:35 ET), trh byl vice méně v chopu . V 15:00 vznikl první signál a to 2c long, nicméně mám předem nastavený SL 25 pipu (systém je takto BT a vykazuje velmi zajímavé výsledky). Nicméně tento SL mi trh vybral, jelikož pohyb na následující svíčce, která šla velmi prudce proti pozici byl vice jak 30 pipu. Po této svíčce se zdálo se, že se trh otočí, ale ne. Support na zmíněné ceně odolal attacku, cena se opět odrazila a cci mi dal opět signál 2c long. Opět jsem ho vzal a tentokrát to vyšlo na výbornou profit na hranici 60 pipu byl zasažen po uplynutí přibližně jedné hodiny. Bylo možné, na základě poznatků z uvedeného článku, vyhnout se prvnímu obchodu? Kdy bylo nejvhodnější do trhu vstoupit? Nebo nevstupovat vůbec, když byl chop a cena pod EMA 204? Děkuji

11594

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mě osobně nejvíce pomáhá vizuální stránka "trhu"

Každý den graf vytváří určitý "obrazec" , tvoření svíčkami, emami apod. , který se opakuje.

Mám za to, že těchto "obrazců" neboli možností, jak se trh může zachovat je jen limitované množství a je to množství, které se dá naučit a "nakoukat", takže předem již máme velice silné tušení, co trh udělá s největší pravděpodobností.

Chce to jak říkal Tomáš opravdu pohled z dálky.

Trh moc kousků neumí, pořád se v něm opakují ty samé vzorce, jelikož chování lidí má také přesně dané zaběhnuté vzorce, které se příliš nemění

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsechny tradery,
zase jedno pekne prirovnani od Tomase. Cim je clovek zkusenejsi, tim vidi trhy ve vetsich souvislostech a nesoustredi se jen na momentalni situaci. Pokud si clovek dela zaznamy, muze zpetne kontrolovat svuj vyvoj a jasne po case v grafech vidi to, co drive nevidel.
Preji vsem jen dobre obchody.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diskutovat o patternoch je asi OT, ale veci sa maju tak ze my roznym formaciam prikladame vyznam ktory v skutocnosti nemaju. Trh absolutne nezaujima ci prave preraza nejake EMA alebo ci sa nachadza v nejakej oblasti CCI alebo ci prave utvoril DB. Z tohoto hladiska uplne suhlasim z clankom, ze vsetko treba brat v kontexte.

To neznamena ze sa na nich neda postavit profitabilny system, prave naopak, kedze z trhu na nas prudi strasne mnozstvo informacii potrebujeme nejaku pomocku podla ktorej sa budeme rozhodovat.
Len si treba uvedomit ze obchodujeme "nase vysvetlenie trhu" a sily za trhom mozu byt uplne ine.

A aj preto je podstatnejsi vystup a MM ako vstupny pattern.

Pekne je to opisane na zaciatku knihy V.Tharpa "Trade your way..."

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdq

2 veci mam k tomu

1) mas pravdu
2) nieje to velmi popularny nazor. takze cakaj kritiku

:)

ked si vezmeme akykolvek pattern , nemoze vyzerat rovnako, lebo jev nom vzdy ina dynamika. mala velka hociaka.
preto je milion systemov popisanych a prezentovanych a kazdy obchodnik ich obchoduje inak.

schvalne si skus pozriet serial o DT DB. :) hlavne screeny. je tam jasne vidiet ze kazdy trader si interpretuje trh ako dokaze. najdu sa tipy na nahodu a aj kvalitne signaly.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...