Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jaká data při intradenním obchodování e-mini?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 34
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Není to přímo k tématu, ale..

Nyní backtestuji svůj systém a do půl roku bych si chtěl otevřít svůj účet. Když zjistím, že timeframe RB10 je lepší, než timeframe 3min, co vyste mi jako začátečníkovi doporučili?

Jde o to, že slýchávám, že pro začínající tradery je lepší timeframe 3-5min. Ale co když mému systému vyhovuje spíše RB10? Osobně mám za to, že bych měl jít do RB10, můj systém je odrazem mě a jestliže mému systému více vyhovuje RB10, tak tzn, že to vyhovuje i více mě... nebo se mýlím?

Díky za připomínky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja pouzivam Zen-Fire a obchodujem volume 200 na trhu Russell 2000. Neviem ci su data dostatocne kvalitne, lebo som to neporovnaval s inym data-feedom. Nie som ani zastanca pristupu "vsetko zadarmo", takze v buducnosti sa tym mozno budem zaoberat. Zatial viem ze mi s tymito datami system funguje, takze necitim tlak to menit. Mam iba jediny problem. V platforme NinjaTrader neviem zobrazit spatne historiu dat na velkych timeframoch. Velmi by mi pomohol napr denny, alebo tyzdenny graf. Dostal som aj radu, ze pre denny graf mam dat zobrazit graf 1440min, ale to je velmi neprehladne a rozsekanne vertikalnymi ciarami po jednotlivych svieckach. Mate niekto podobny problem?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tak ja za sebe moc nemohu doporucit Obchodovat na Volumech grafech Od Zen-fire a to z prosteho duvodu ze data na backtest jsou malicko jinsi nez data Live, neni to velikansky rozdil ale jestli muj vstup zalezi i na ticku kde svicka skonci tak je to ne moc pouzitelne, psal jsem si s AJ uz o tom a napsal neco ve smyslu ze zalezi kdy si otevrete platformu ze od te doby se zacnou pocitat volume, no trochu zvlastni ale uz to neresim, ps pouzivam vol2000, takze zaver je neresit zas vecko a radeji prejit na jiny timeframe, u RB myslim ze to neni skoro poznat. zatim zkousim myslenku ze nejsou potrebna vykresleni na tick (nekdy ze zelene je tesne cervena) ale spis jak svicka tikala a to kde uzavrela je jen ,,nahoda,, dulezita je logika signalu,dam tomu jeste chvili ale jestli nervy nevydrzi okamzite prechazim na RangeBary.

to pepe2000 :
taky jsem to zkousel i podle postupu jak ste psal a se stejnym zaverem. ale zase az tak moc sem se v tom nehrabal.

Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ZenFire má poměrně kvalitní feed v reálném čase, ale tickový backfill poskytují tuším jen za 24 hodin max. Zbytek už je hrubší rozlišení. Což je OK, pořád je to super zdroj dat pro začátek, ale pokud záleží na každém ticku, je dobré si toto uvědomovat.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pro: gerimo

3-5 min timefrime se uvádí především z důvodu menší problémovosti dat (jak zde dnes uvedl Petr), ale také protože máš relativně dost času přemýšlet o signálu, který se Ti vykresluje. U RB10 se Ti stane, že jedna svíce bude tikat 20min a jindy se utvoří během sekund, což klade větší (možná daleko větší) nároky na soustředění a rozhodování. Já osobně používám volume graf a jsem spokojen - resp. není problém si na to zvyknout.
Proto se drž toho, co Ti vyhovuje nejlépe. Ušíj si to na míru, protože ty jsi ten, který bude odpovídat za své obchody a nikdo jiný.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit data od TransAct které poskytuje např.Infinity . Stačí se zdarma zaregistrovat na stránkách Infinity( v položce telefon raději nedávejte své čislo nebo vám stephen nedá pokoj :-) ) a cca 3 měsíce máte zdarma real time velmi kvalitní data včetně Bid Ask volume .Tyto data lze bez problémů použít do sierry ale napřed si v pc musíte pustit platformu od infinity, jinak vám sierra nepojede. Stačí to udělat jednou, při dalším spouštění už to není třeba. Po této době přestanou fungovat real time data ale lze si stáhnou data všech emini trhů cca 3 roky staré až do poslední obchodní seance- čili dnes se mi stáhnou data až do včerejška a to opět v tickové kvalitě . Tato varianta je vhodná pro získání kvalitních dat pro backtest.
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Mcwoj:
ja obchodujem live volume timeframe na TF s datami od Zen-Fire od juna 2009. Samozrejme robim aj backtesty a musim povedat ze ak tam su rozdiely tak som si to nevsimol - t.j. nebudu nejako vyrazne. Tiez musim povedat ze moj system nestoji na tick presnych vstupoch. T.j. ja zo svojej skusenosti mozem kludne odporucit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Máte někdo zkušenosti s IQfeed daty pro Sierru? Data jsou velmi kvalitní (russell 2000 mini), ale značně objemná a v určitých vysoce volatilních chvílích - po reportech - dochází ke zpoždění dat až o 10 sekund ve srovnání s IB platformou. Není to problém Sierry, dle analytických nástrojů IQFeedu se zpožďují data od nich. Připojení k netu mám velmi rychlé a kvalitní, počítač také stíhá v pohodě, prostě to přichází pozdě. Podpora tvrdí, že u nich problém není. Prosil bych o odpověď i administrátory, kteří dle svých slov IQFeed používají.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Co se týče dat, tak mám zkušenost porovnání dat od TransAct a barchart. Sám si osobně platím v současné době data od barchart. Bohužel barchart zvedá cenu od 1.1.2010 za emini na 65,-$ což je za v podstatě tři trhy (ES, TF, a NQ) opravdu hodně. V porovnání s daty od TransAct tam není žádný výrazný rozdíl v kvalitě a ve volume. Navíc TransAct poskytuje historické bid ask volume, což barchart neumožňuje.
Další zajímavá zkušenost je, že i když jsou data od barchart považována za velmi kvalitní, tak jsou občas ( v okamžiku vysokého volume, kdy se trh prudce utrhne) o pár vteřin zpožděná. Porovnával jsem to s cenovými hodnotami v TWS. Takže závěr barchart: jsou to dobrá data, ale za vysokou cenu.
Pokud chce někdo dobrá data zdarma, pak doporučuji založit účet u brokera který má data od TranAct. Data jsou většinou zdarma, a navíc poskytují několikaletý backfil včetně historického bid ask volume.
Co se týče brokerů, tak kromě Infinity poskytuje data od TransAct také Zaner, což je dle mých prvních kontaktů s nima velmi solidní broker se solidním jednáním.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to pepe :

ono je to asi zase o kousek tim ze mas vol200 a ja 2000, takze dalsi moznost pro nepresnost, v zasede se mi to deje obcas a to tak ze mam obchod signal,vstoupim zavru ninju a otevru navecer a vstup bych mel o trosicku jinde, nekdy se stane ze bych obchod nemel vubec a nekdy dokonce ze misto pt by byl sl a naopak. je to tim jak uz zminil Petr ze na backfill maji data ostrouhnuta. no a tak pak si uvedomis jak moc backtest ma vliv ,respektive o co mensi duverihodnost. tos tak asi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

...aha uz rozumiem. Nastal tu komunikacny sum. Pravdupovediac ja som od nich backfill nikdy nepouzival. Historicke data si tvorim sam. T.j. kazdy den mam zapnuty NT a stahujem si ich bud priamo s otvorenym grafom alebo cez Market Analyzer.

Jedine comu nerozumiem je preco to nedokaze vytvorit daily a weekly graf z toho.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je to skoda ze Ninjatrader s datami od zen-fire nevie zobrazit daily a weekly grafy.. Ninjatrader ako platforma mi dost vyhovuje ale momentalne staviam system na zaklade dennych a tyzdennych grafov a tak mi su data od zenfire skoro nanic. Skusal som aj Gecko TNT, ale ten zobrazuje iba EOD grafy a na backtest potrebujem aj intradenne data.
Neviete mi niekto poradit poskytovatela dat do Ninjatraderu, ktory poskytuje weekly, daily, ale aj intraday data? Alebo je lepsie riesit to cez inu platformu?

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...