Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Brainstorming, mozkový trust - spolupráce ve skupině


majkll

Doporučené příspěvky

Zdravím vás, kolegové,

už hodně dlouhou dobu mě nejen v tradingu provází myšlenky na spolupráci s jinými lidmi.. najít pár lidí, se kterými bych se mohl např. 1x týdně sejít a konzultovat s nimi své nápady, myšlenky, pokroky, problémy.. skutečně je něco zcela jiného bavit se „jen tak“ s přítelkyní, nebo kamarádem, a vést seriózní diskusi se stejně zaměřenými lidmi..

tradingu se věnuju, asi jako většina, prakticky od začátku čistě individuálně, bez nějakého většího „parťáka"..a čím dál víc mě to táhne k hledání ambiciózních, pozitivních, kreativních a přátelských lidí s dobrým charakterem, se kterými bych mohl pravidelně zasednout k brainstormingu, vytvořit silnější mozkový trust..

nejlepší by bylo vytvořit skupinku traderů z okolí bydliště, ale to by mohlo být ještě stále dost složité.. proto to nemusejí být vyloženě tradeři, ale mohou to být lidi z jiných oborů, s jinými koníčky atd. .. důležité jsou vlastnosti, které jsem jmenoval výše.. ty určují životaschopnost a rozvoj dané skupiny..

tolik na úvod..

proč zakládám tohle vlákno je, abychom se mohli vzájemně podělit o nápady a zkušenosti, jak nejlépe členy do takové skupiny hledat, jestli je dobré mít v takové skupině např. rodinné příslušníky či kamarády, jaké věkové rozdíly mohou ve skupině být, jakým stylem vést jednotlivá setkání, o čem diskutovat, co si na setkání připravovat.. pokud někdo členem takové skupiny lidí je, může napsat své zkušenosti přímo z praxe, kolik lidí jeho skupina má, jak je našel, jak často se setkávají, jestli vedou debaty osobně, nebo např. formou konferenčních hovorů, jaké otázky řeší, jak si pomáhají.. a tak dále.. cokoli k tomuhle tématu může být přínosem pro řadu lidí, kteří taky o podobné skupině uvažují, uvažovali, nebo je to pro ně jen zajímavý nápad..

důležité je nezůstat u myšlenky „že by to bylo dobré“, ale začít něco aktivně dělat.. věřím, že je řada cest, jak svou skupinu poskládat..

[bold] UPOZORNĚNÍ: V žádném případě nemá tohle vlákno sloužit jako seznamka! Prosím žádné telefonní čísla, e-maily, ICQ, pozvánky na facebook, výkřiky typu „já sem z Olomouce, kdo taky??“, nebo odkazy typu „vygoogluj si moje jméno a ve třetím odkazu najdeš můj mail“.. je to proti pravidlům diskuse a já bych rád, aby tady tohle vlákno zůstalo a přineslo užitečné podněty a zkušenosti... [/bold]

díky mockrát..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 35
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

ahoj Majkle,

mas dobry napad a celkem pochopitelny, ja osobne jsem posledni dobou nad presne takovou veci taky premyslel... je to asi tyden zpet. a premyslim asi typu jako ty zda aby skupinku tvorili traderi ( trading je a mel by byt individualni) na druhou stranu kdyz kazdy bude aktivne svuj,ale rad se podeli o sve nazory a podnety a hlavne zkusenosti(zase problem zkusenost z live,backtestu,... nebo jake pravidla urcit? ) a zaroven aby nebyli lidi jen co se ,,vezou,, nebo v tradingu to muze byt smrtelne se vest na myslenkach jinych. druha varianta skupinka vseobecna - lidi cilevedomi,charakterni, inteligentni nejspis asi z jakehokoliv oboru - financni, MLM, ruzne podnikani atd, zkratka nejspis se muze povidat o principech a nebo vymenit si zkusenosti ze svych profesi - tady uz neni riziko vezeni se protoze vetsina clenu maji ruzne odvetvi. vicemene by to slo hlavne z duvodu najit schopne lidi,co sice skupinku nepotrebuji(jsou samostatni) ale zaroven budou radi se stykat s lidma vicemene podobneho charakteru a hlavne na svoji urovni. osobne bych videl tyto setkani mozkoveho trustu pro podporu motivace sebe sama, plus jestli se najdou lidi co maji podobne konicky je moznost takto najit inteligentni a ktomu se stejnym konickem, jediny zapor je nejspis opravdu ,,odpad,, lidi co nesplni ty kriteria - bud se samy nastvou (diky sve povaze) a nebo je to prestane bavit se stykat, to by bylo asi k problemu lidi by nesplnili kriteria. celkove jak filtrovat je tezka otazka, ale nejspis se lidi filtruji i samy, viz toto forum . takto to vidim ja,jestli ti to pomuze k necemu

vecne - mohli by byt ukoly prostudovat dane tema(krize,politika,zmeny dani,... ) - a na nasledne schuzce by se mohlo diskutovat
- rodinne prislusniky, nevim ono to nejspis nezalezi na prislusnikach ,spis na jejich povaze,
- vicemene bych to videl na nazory ohledne nejakych temat,moznost do budoucna pracovat na spolecnem projektu, podle domluvy(charita,vydelecny projekt, reklama,atd.)


Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mcwoj:

to, že se někdo jen poveze, nelze..stejně jako nelze, aby byl ve skupině někdo, kdo nepotřebuje a dělá to jen z dobré vůle..jelikož by skupina měla mít jen pár jednotek členů (např. 5), každý jednotlivý člen musí přesně vědět, proč tam je, a musí mu to něco přinášet..stejně tak musí být aktivní, kreativní, musí umět naslouchat a pomáhat ostatním...to je podle mě jen část předpokladů pro to, aby vůbec člověk mohl přemýšlet o tom zapojit se do takové skupiny..nejde o to vytvořit jen tak nějakou skupinku a pak se uvidí...musí to být cíleně vytvořená skupina lidí se stejným cílem - rozvíjet se a mít kolem sebe úzkou skupinu lidí, která jim v tom pomůže...

toť můj výklad :)

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Majkl

rozumim, ja jen citil prihodit i svuj nazor, protoze podobna myslenka me taky napadala posledni tyden. tak dekuji ze si reagoval. a taky si uvedomuji ze kdyz uz to bude uzka skupinka je potreba aby byli vsichni pomerne na stejne urovni, i kdyz to zni blbe urcite chapes. osobne ani zdaleka nejsem na tvoji,ale jsem rad ze se tu objevi lidi ke kterym mame moznost smerovat. tak ja uz dost a zjsem zvedavy na ostatni, supr myslenka.

Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
nápad zajímavý, v každém směru přínosný. Tak jako spousta lidí jsem na trading sám a člověk si bez patřičné konzultace svých myšlenek může tvořit neprolomitelné mantinely, které ho postupně zavedou úplně jiným směrem, než je úspěšné obchodování. Osobně si myslím, že hlavním zájmem takové skupinky by MUSEL být trading, protože skupina uměle složená z lidí s různým zaměřením jejichž jediným pojítkem by byla touha po penězích(nezávislosti) by neměla dlouhého trvání.
Dále by jednotlivci měli být na podobné úrovní, těžko se bude scházet dlouholetý fulltime s člověkem, který si právě přečetl manuál a podobně těžko vznikne skupina 2 lidé Olomouc - 3 lidé Praha, to je asi další zásadní věc. Věk mi víceméně nepřijde podstatný.
Za sebe mohu říci, že taková skupina by mi určitě velmi pomohla, ale složit stabilní skupinu bude asi problém, protože lídé mají nespočet povah vzájemně se přitahujících i odpuzujících.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To majkll.

Nápad, který kvituji, protože ho vlastně sám v praxi provozuji. Věnuji se tradingu a dále mám i jiné, další aktivity, kterým se podrobně věnuji. Nejde mě jenom o peníze, ale tomu co dělám, chci i porozumět, zdokonalovat se a mít z toho radost i přesto, že ta snaha není ohodnocena penězi, ale zastávám názor, že život není jenom o nich. Mám tedy širší záběr, ale vždy mě baví jít do detailu problému a s tím mám někdy problém. Každý většinou pokládá jednoduché otázky a chce na ně slyšet pouze jednoduché odpovědí. Já tento princip nezastávám, protože si myslím, že život je mnohem složitější. To co prožíváme dnes, to jsou souvislosti minulosti a zároveň dnešní život bude tvořit souvislosti budoucnosti. Nežijeme ve vzduchoprázdnu a proto jsme miniaturním kolečkem v soukolí našeho okolí. Bohužel ve svém bydlišti nemám moc lidí pro delší diskuze a proto někdy uteču do Prahy za některými kolegy na kus řeči a vlastně nezáleží na tématu. Myslím, že není důležité se scházet s lidmi stejného zaměření, protože zásadnější je všeobecný rozhled, tolerance k názoru druhého a umět si i z něho něco pozitivního pro sebe vzít.

Prosím napiš, jak by sis to představoval. Možná, že by nebylo od věci začít zde a nechat tomu volný průběh. Ať sem začne psát každý, kdo chce a zvolí si svoje téma a snaží se zaujmout druhé. Možná, že časem se to vykrystalizuje samo a utvoří se úzká skupina lidí, ktérá dá tomuto vlákno svojí podobu a na ní se dá stavět dál.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MERKUR1:

začít zde asi nepůjde..bavím se o založení úzké skupiny lidí, kteří se budou setkávat nejlépe osobně a kteří budou probírat i osobní problémy atd..tj. určitě jsem to nemyslel tak, že zakládám tohle vlákno jako "pokec o všem pro všechny"..chtěl jsem spíše načerpat nápady, myšlenky a zkušenosti druhých se zakládáním, vedením atd. takové skupiny..

tj. říkáš, že sám takovou skupinu máš..mohl bys tedy trošku víc konkretizovat? co znamená "na kus řeči", jak často se scházíte, co probíráte? kdo ve skupině je (samozřejmě ne jmenovitě:)? a nejvíc mě zajímá, jak jsi se do takové skupiny dostal? narazili jste na sebe postupně? nebo jste zakládali skupinu všichni dohromady? jak jste na sebe dnarazili? na nějakém semináři, školení, v baru ?

PS. teď mě napadá, že z toho co jsi napsal, možná myslels trochu něco jiného než já...něco volnějšího a nezávaznějšího..něco pouze ve smyslu dobrých přátel...to jsem já právě uplně nemyslel..myslel jsem něco víc akčního, progresivního...

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

majkll.

To moje debatování je spíše volnějšího charakteru, kde se ho zůčastňuje neohraničená skupina lidí a témata jsou volná, i když nás spojuje společný koníček. Spojuje nás tedy jedno téma, ale nesnažím se jenom uzavírat do něho, protože z něho vychází mnoho dalších navazujících souvislostí.

Se všemi těmito lidmi jsem se seznámil náhodou na aukcích a s některými jsem si během času vytvořil přátelský vztah. Jezdím do Prahy, na aukce po celé republice a vlastně tito lidé pocházejí z celé republiky a i ze Slovenska. Někdy mám potřebu si jenom popovídat a jedu například na aukci, i když vím, že si zde pro svoji sbírku nic nekoupím. Nebráním se žádnému tématu, protože zastávám názor, že je velmi důležité se naučit diskutovat, argumentačně umět přesvědčit druhé a umět se i od druhých poučit. Po republice jezdíme ve čtyřech lidech z okolí, jedním autem a za cestu stačíme probrát několik témat, od politiky až po náš společný zájem. Minulou sobotu jsem byl v Praze, teď v sobotu a v neděli budu v Hradci atd. Spíše než uzavřenou skupinu preferuji poznávání nových lidí, kteří dokáží narušovat stereotyp již zažitých vztahů. Je to jako v tradingu. Každý máme jiné obchodní priority, ale základy společné. I když to může působit jako volnější združení, ve skutečnosti tomu tak není. Je to rozvrstvený vztah lidí, kde některé znám povrchněji, ale jiné dost dobře, kde platí i společná akčnost.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mě v souvislosti s tímto tématem napadlo něco trochu podobného (pokud se to hodí spíš do jiného vlákna, prosím admina o přesun). Moje představa je, že pokud se mi podaří trading zvládnout, budu mít pravděpodobně snahu nejbližším lidem (kamarádi, rodina) ukázat možnosti tradingu a vůbec jinou cestu, než zaměstnání každý den od 9 do 5. To vše samozřejmě předpokládám mít napřed podpořené konkrétním úspěchem, tedy robustním systémem a stabilně rostoucím účtem. Přede mnou je ještě dlouhá cesta, ale zajímalo by mě, jestli mají takové snahy už úspěšní tradeři, jaké s tím mají zkušenosti, s jakými reakcemi se setkali a podobně.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

navratil

pocas cesty za uspechom sa stretnes s takymi reakciami, ze sa rozhodne nebudes snazit niekoho oboznamovat s tym ako zarobit peniaze . velku cast ludi budes blazon ktory hazarduje, pre dalsiu velku cast ludi budes parazit ktory okrada slusnych ludi o peniaze. no a potom sa najde skutocne mala skupinka ktora uprimne povie ze ti to praje lebo si tvrdo makal :). to ze by nase snazenie malo aj iny podtext ako len hole zarabanie prachov tam kde sa da, je pre 90% ludi absolutne neprijatelna. a teda predstava ze niekomu nieco vysvetlujes a on to nebodaj pochopi je trosicku naivna a nemyslim to zle tiez som mal rovnako naivnu predstavu ked som zacinal.

tento biznis cloveka musi proste dostat. ak sa niekto skutocne chce ucit a potom za tebou pride a poziada o pomoc, tak to je ina kava. ale snazit sa sirit osvetu tam kde to nema vzynam ta bude stat energiu a je to boj z veternymi mlynmi.
v poslednom obdobi som zaznamenal narast roznych skupin a spolocenstiev, ktore si dali za ulohu takuto osvetu sirit. opat nejaky novy boom. a ako to uz bolo velakrat predtym. ich kompetenica tuto osvetu sirit je minimalne pochybna. trosku ma to mrzi, lebo je to len dalsi klincek do rakvy nasej traderskej profesii a jej akceptovaniu v spolocnosti :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

majkll

mimochodom paci sa mi myslienka, ktorou sa zaoberas. ak dokazes najst 1-2 ludi ktori su naladeni na podobnu vlnu a maju aj skusenosti. tak je to urcite prinos. najst takych ludi je velmi obtiazne, ale casom sa podari. taka skupina dokaze cloveku pomoct nielen po profesionalnej stranke ale urcite dokaze zdvihnut aj naladu. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasim s Airmikem. Většina lidí jsou slepí a hluší. Nemají otevřenou mysl a nemají toho pozitivního ducha, který žene lidi jako my dopředu. Já na to používám jiné přirovnání a tím je házení perel sviním. (Také jsem to zkoušel u členů rodiny, ale když jsem viděl jejich reakce a naprostý odpor vůbec naslouchat jiným myšlenkám a názorům, než které mají v sobě hluboce zakořeněné, řekl jsem si, že bude lepší je akceptovat, jací jsou a netlačit je někam, kam očividně nechtějí.) Takže můj názor je, že šířit osvětu je opravdu nereálný cíl a zbytečně vynaložená energie. Naopak najít podobně laděné lidi, se kterými si můžeš plodně popovídat, nemožné není.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

majkll:
Podle mě velmi dobrá myšlenka. Hlavně s tím aktivním řízením a směrováním skupinky lidí. Mně osobně by pro začátek stačila aktivní skupinka dvou lidí ;). Jako asi většina tady jsem též na trading sám. Prostě nikoho v okolí neznám a ani nepřemlouvám k zapojení. On zatím chybí ten nejsilnější argument-vzestupný vývoj účtu. Až bude, začnou se zajímat sami ;). Ale vím, že být jen dva tak se posouváme dopředu dvojnásobnou rychlostí.
Sám se nepravidelně setkávám s pár lidmi, kde spíš ze zvědavosti pozorujeme postupný vývoj. Společné téma je v podstatě vytváření aktiv. Např. kolega má dvě prosperující firmy a dalo by se říct, že víc dělat nemusí. Přesto vymýšlí akce typu nákupy obrazů aj. Myšlení těchto lidí je pro mě velkou inspirací. On u mě zase zvědavě pozoruje vývoj při studiu trhů.
Zatím využívám trading-brainstorming pouze na fórech. Ještě, že jsou ;)
R.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den!
Najít skupinku lídí se stejnými zájmy není vůbec jednoduché.
V mém případě jsou to bývalí společníci ve firmě,kterou jsem z osobního důvodu opustil.
Na začátku naše setkání byla každý pátek večer.Zhodnotili jsme týden ve firmě a začala
volná diskuse na téma rozvoje firmy.Alespoň v začátcích. Po "ukončení" jsme probírali to ostatní.
Dnes se účastním jen občas,ale vždy dodám nějaké téma,nebo názor (myšlenku),nad kterou je
potřeba se zamyslet.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Toto není nic nového a mám to štěstí, že takovou skupinu znám.
Aktivní tradeři, kteří sdílejí systémy, nápady, jsou schopni maximální spolupráce.
Objevují se i nováčci, kteří mají o trading zájem.
Nutností pro účast na srazech je zájem o trading, ochota sdílet nápady a podělit se o poznatky.
Další podmínkou je živé obchodování.
Výsledkem je skupina, kde se lidé znají osobně, vědí, co od sebe vzájemně očekávat.
On je totiž leckdo machr "za kompem", ale v reálu je to demař :))
Když se pak lidi znají dlouhodobě, vědí, co kdo obchoduje, kam jít pro radu a naopak, čemu se vyhnout.
Hlavně v obchodování opcí je to dost důležité - není to jen prosté buy, sell, hold...


Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...