Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Ovládání programu SierraChart přes Microsoft Excel


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

ihned po přečtení jsem vyzkoušel a dobře to funguje, takže díky Petře za rozšíření obzorů. Je to určitě podmět k tomu, aby se každý uživatel Sierry do tohoto programu ponořil víc a vytěžil z jejich funkcí maximum.

Rád bych ovšem poprosil zkušenější o dvě rady, které jsou víceméně spojené s dnešním tématem. První věc, která mě zarazila je fatk, že se mi ve spreadsheetu resp. v Excelu zobrazí pouze 1002 řádků, což mi vystačí jen na pár dnů zpět. Druhý problém je spíš grafický. Otevřu-li si Tool Values Window (TV), tak díky načtení Default Worksheet Study mám celé toto okna zahlceno spoustou řádků, které nemají využití a dost překáží.

Moje otázky tedy zní:
Lze zvětšít množství řádků až do maxima, které zvládne Excel a aplikovat tím svoje indikátory na maximální počet historických dat?
Lze v TV nebo v nastavení indikátoru vypnout některé řádky, které jsou k nepotřebě?

Předem díky za případné reakce.

kvočur

Link to comment
Sdílet pomocí služby

katzz Napsal:
-------------------------------------------------------
> Děkuji za další zajímavý článek.
>
> Měl bych dotaz, lze toto využít i u bactestovaní
> jak u ručního tak pomocí replay chart? Nějako se
> mi toto nepodařilo rozchodit.


Tak už se mi to podařilo rozchodit, pro Replay Chart, nevím co jsem kde změnil, ale prostě už mi to jde. Jde to i udělat pro testovaní bez replay chart?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kdo také řeší nedostatek místa v Tool Values Window, tak se to dá řešit následovně:

Chart -> Chart Settings -> Advancet Settings (Zde je defaultně zaškrtnutá položka Dispaly Main Price Graph Values in Values Windows ->Settings, kde lze vypnout/zapnout některé z hlavních parametrů, např. Open, High, Low, Close, Bid Volume, HLC Avg, ...).
Ještě více místa se dá ušetřit tím, že vypnete zobrazování celého indikárotu (vypnout pouze v Toll Values Window, jinak na grafu indikátor uvidíte). To se udělá následovně:
Analysis -> Studies -> Settings (indikárotu, u kterého chcete vypnout zobrazování) ->Subgraphs a vlevo dole odškrtněte položku Display Study Name, Subgraps Names and Subgraph Values - Global.
Těch položek je zde víc, takže stačí jen vyzkoušet.

kvočur


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Pokoušel jsem se propojit Sierru ver.852 s Excelem 2007 a někde dělám chybu.
Dal jsem si 5 min tf NQ, pak dle návodu do Studies vložil studii. V Sieře mě to vyhodilo hlášku: "Akci nelze dokončit protože program MS Excel neodpovídá. Zvolte příkaz přepnout a opravte problém."
Když dám přepnout tak naskočí Excel, ale nic se neděje. Pak jsem dal příkaz opakovat, naskočí Excel ale v prvním sloupci mám divný tvar dat pro datum a čas - 41043.44, a různě rozházené poslední dvojčíslí. Real time data na konci nenanskakují.
Kde je chyba?
Díky za radu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...
  • 4 months later...
×
×
  • Vytvořit...