Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Tip pro základní orientaci v cenovém grafu


Doporučené příspěvky

Zdravim,
Prosimvás chci se zeptat co to znamená, že se trh "vrátil" pro stop-lossy? Nevím co bych si měl pod tím představit.. co to je stop - loss samozřejmě vím, jen mi to není zcela jasné.. nebo že by to bylo jen myšleno obrazně jako návrat k poslednímu swingu, pod kterým se s/l většinou nachází ?

Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Danny22:

"Vrátil se pro stop-lossy" znamená, že pod/nad high/low posledního swingu nejčastěji tradeři umisťují svoje stop-lossy. No a poměrně často se stane, že trh protne toto high/low swingu většinou jen o pár ticků, aby "sestřelil" tyhle těsné stop-lossy a pokračoval v původním směru. Tzn. že tradeři, kteří byli v dobrých pozicích, budou díky této akci venku ze hry a budou jen pozorovat, jak trh jede jejich směrem, ale už bez nich...

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Danny22: nejlépe to asi vysvětlí pattern 2b reversal - to je přesně ta situace. když tradeři spekulují na DT/DB, cena se na úrovni swingu neotočí, ale vyhmátne SL za ním (ale i breakové čekající příkazy), ale jelikož většina obchodníků spekuluje proti stávajícímu trendu, už není dost sil aby cena dál pokračovala . to samé se někdy stává i při trendových vstupech na korekcích, kdy ještě před tím, než se rozběhne pokračování trendu, vyberou skalpeři pullbackem stopky trendových obchodníků umístěné v logické zóně (pod/nad swingy), takže se sice vytvoří LL při uptrendu nebo HH při downtrendu, nicméně trend dále pokračuje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím.Měl bych dotaz k poslednímu grafu k potencionální oblasti vstupu z posledního grafu vs. EMA34 a EMA204. Bohužel EMA34 ani EMA204 není v grafu zobrazena, ale odhaduji, že se budou sbíhat popř. se všelijak křížit (z mého pohledu příznaky chopu a tudíž zákaz vstupu do trhu). V těchto situacích jako je vznik nového trendu se EMY neuvažují a zvažuje se pouze Price action? Má Price action dle vašich zkušeností větší váhu než EMA34 a EMA204? Dle článku "Proč mám rád obchodování EMA34 + EMA204" by tento nástroj měl být jeden z klíčových. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vasek69: Ano Emy se sbíhají.. nicméně co jsem si odvodil z článků, které zde v minulosti vyšly, tak se jedná také o trendový pattern a sice "10T" http://www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/variace-systemu-FinWin-pattern-0v.html viz obchod číslo 7.. pokud bychom to brali v rámci systému finwin.

13897

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky za pekny clanek

zajimalo by me zdali pozorujete vice trhu zaroven? poslednich par dni sleduji navic dalsi 2 trhy a prave tyto swingy na ostatnich trzich me dokazou napovedet jaka je celkova situace. take je zajimave pozorovat jak se vas trh chova pokud ostatni hlavni trhy bojuji se supportem/resistenci.
hodne uspechu vsem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Čítam Kompletní průvodce úspešného finančníka, a došiel som k pravidlu posudzovania swingov:
- aspoň 2x higher high, higher low a higher close a potom 2x lower high, lower low a lower close nám dáva swing high
- aspoň 2x lower high, lower low, lower close a potom 2x higher high, higher low a higher close nám dáva swing low

Zaujímajú ma skúsenosti ostatných - či vo vašich pravidlách swing high a swing low používate presne toto, alebo tzv. benevolentnejšiu formu, umožňujúcu mať rovnaké high (ale lower low a lower close) pri swing high, prípadne rovnaké low, ale higher high a higher close v závere swing low. Pri tejto forme očakávam v niektorých prípadoch skoršiu identifikáciu swing high a swing low, vykúpenú tým, že pravdepodobne menej často než prísnejšie pravidlá uvedené v úvode toto presne trafí a zistíme, že trend pokračuje a extrém swingu zatiaľ nevytvoril.

Na strane 214 knihy je k tomu obrázok kde to je vidieť, ale (zatiaľ) bez komentára k pointe môjho príspevku. Dúfam že aspoň niekomu z vás je jasné, čo sa pýtam...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

gandalf33
nemam tu knizku ale myslim ze viem co sa pytas
odpoviem len takto: kazdemu co vyhovuje
ja som sa "ucil" posudzovat swingy podla larryo williamsa a tento ma v knizke popisane len takto:
ak mas usecku ktora ma po stranach LH,LL mas swing high
ak mas usecku ktora ma po stranach HH,HL mas swing low
cize 3-useckovy pattern bez smeru close,
ale napriklad tiez som si casom uvedomil, ze smer close (alebo poloha close v ramci usecky alebo v ramci celeho patternu) na tretej usecke z tohto patternu potvrdzuje tieto swingy, resp dodava im urcitu vahu, cize nakoniec je to na posudeni ci to budes brat ako platny swing a bude napr znamenat zmenu trendu alebo si pockas na 4tu usecku ktora ti viac napovie

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud používáš NT 7 platformu, dá se do ní naimportovat SWING indikátor, který to počítá automaticky a zakresluje s dalšími funkcemi jako je výtěžnost pohybu v ceně nebo v bodech ... sám to používám a je to velmi dobrá věc .. nevím podle jaké předlohy to počítá, ale pokud se podívám na celkový obraz výsledků, je to poměrně užitečný a pravdivý.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

alesik, vďaka, čiže tým pádom problémom u mňa zostáva že neviem čo mi vyhovuje. Tento problém má pomerne jednoduché riešenie: začať to rozpoznávať, napozerať si to a zistiť čo mi viac pasuje. Začal by som ale presne podľa pravidiel knihy, tj identické low by som nebral ako potvrdenie.

Marxtone, ak máš na mysli PriceActionSwing, tak to mám v NT 6.5, kód hovorí že pokračovanie uptrendu je higher high. Tj žiadne higher low a žiadne close....

Ransford, nijako sa to nezamotáva. Všetky písmená z OHLC barov sú číselné hodnoty a je ich teda možné medzi barmi porovnávať. Jednou z nich je close - vždy môžeme povedať, či close súčasného baru je vyššie alebo nižšie ako close predch. baru.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...