Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Trading je o neustálém vývoji


Doporučené příspěvky

Stotožnujem sa s nadpisom článku. Pred rokmi, keď som začínal, som chcel zobrať jednu metódu a vďaka nej sa stať triliardárom. Postupne sa mi však otvárali oči, a za posledný polrok som v tomto ohľade urobil azda navjäčší pokrok. Zistiac, že kvôli tradingu je nutné neskutočne veľa pracovať na samom sebe, som sa ho nie vzdal, ale práve naopak, ma to potešilo. Spoznávanie nových kútov tradingového odvetvia, a spolu s tým spojené spoznávanie samotného seba ma našťastie obrovsky baví.

V budúcnosti žiadam o mnoho podobných článkov (na tému prístupu k tradingu ako celku, psychológii, atď.).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Petr :

Na vašich kurzech, ve Vaší knize a ve vašich článcích jsem si všiml, že jste několikrát změnil intradenní grafy.

Konkrétně od 3min OHLC přes 7tc Range bary, přes 122 TC bary až nyní k 2 min OHLC barům.

Můžete prosím porovnat výhody a nevýhody těchto grafů především vzhledem k různým tržním podmínkám ?

Děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře, já nikdy range bary nepoužíval - používal je Tomáš.
Používal jsem dřív grafy založené na volume (volume/tick), které jsou fajn pokud máte kvalitní data a dobré internetové připojení. Při cestování člověk většinou moc kvalitní data nemá (a třeba na Lanzarote není internet nic moc obecně), proto jsem asi před 2 lety začal experimentovat s pouze minutovými grafy a nakonec u nich zůstal, protože jsem svůj trading rozšířil o intermarket analýzu, která se jinak než s minutovými daty dělat nedá.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

I kdyby v tradingu existovala určitá hranice kde se dá přestat a jen sklízet ovoce, tak by nám to bylo asi stejně houby platné. Žijeme v neustále se měnícím světě a kromě něj se neustále měníme i my sami. Trading je nikdy nekončící boj, stejně jako život sám. Ale je lepší bojovat pro sebe a své sny než chodit do obyčejné zatracené práce. A je to taky více obohacující činnost pro duši.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nedávno som v knihe Slepačia polievka pre dušu čítal zaujímavý príbeh, do ktorého sa dnešní článok pekne trafil.
Keďže trading je o neustálom vývoji a učení sa, neuvažujte o tomto procese spôsobom: "Učím sa obchodovať na burze." ale uvažujte spôsobom "Obchodujem na burze." A to bez ohľadu na to, či ste fulltime trader alebo idete na deme.
Prečo?
Pretože prvý výrok vyvoláva dojem, že obchodovanie sa skladá z dvoch fáz: 1. Učenie, 2. Obchodovanie :)
A keďže trading je kontinuálny nikdy nekončiaci proces, nie je možné určiť hranicu, kedy ste ukončili fázu učenia a začali obchodovať. Tieto dve činnosti idú ruka v ruke od prvého dňa, ako ste sa priblížili k trhom a vždy tu budú koexistovať pokiaľ sa budete tradingu venovať.

Prajem úspešný týždeň
Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...