Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Kam chcete kráčet, aneb trocha motivace do nového roku


Doporučené příspěvky

Zdravím Tradery,

Předně velmi dobře napsaný článek o motivaci, které upřímné není nikdy dost. V nedávné době vystoupil v TV v rámci vánočních programů pan Karel Gott v nejmenované diskusi. Chtěl bych podotknout, že nejsem jeho stoupencem, či dokonce fanouškem, nicméně je to člověk, který ve svém oboru mnohé dokázal... Mě osobně nejvíce zaujala věta: "Strach je překážkou úspěchu", se kterou nelze než souhlasit...

Strach je tam, kde ho připustíme potažmo kde ho dokonce očekáváme a chceme. Neúspěch je tam ,kde ho budeme považovat za neúspěch. Pokud nepřipustíme strach, zaměníme ho za výzvu a neúspěch za poučení, pak nastane náš "úspěch" ve chvíli, kdy jsme se dostatečně poučili...

" If you do what you´ve alway done, you will get what you´ve always got. If you don´t like what you´re getting, you have to change what you´re doing!"
(Tony Robbins)

Úspěch, výzvy a poučení bez strachů a neúspěchů přeji všem.
Machi7

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím tradery,

Několik citací o strachu.

Nesmím se bát. Strach zabíjí myšlení. Strach je malá smrt, přinášející naprosté vyhlazení. Budu svému strachu čelit. Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne. A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel. Tam, kam strach odešel, nic nezůstane. Zůstanu pouze já. -- Frank Herbert, Duna.

Postav se strachu čelem, jinak se ti vyšplhá po zádech. -- Frank Herbert, Kapitula: Duna

Strach nemusí mít, kdo se všeho obává. -- Publilius Syrus

Strach nevinného vyřkne ortel nad soudem. -- Publilius Syrus

Strach roste otálením, mužnost odvahou. -- Publilius Syrus

Strach stálý nad člověkem denně ortel vynáší. -- Publilius Syrus



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Už zase jednou jsem na Finančníkovi našel přesně to, čím se zrovna zabývám. Je jasné, že většina lidí má na začátku roku nová předsevzetí. I já k té většině patřím. Mít hlavu v oblacích a nechat se unášet fantazií je prima ale začít něco dělat je složitější. Lenost nejistota a strach mají svou sílu a konkrétní napsaný plán mi pomáhá je překonat. Jak už se Tomáš zmínil - píše se o tom všude. Jenže vědět co je třeba nestačí, musím začít, postupně, krok za krokem, ne zítra, dnes.

Zdravím všechny a děkuji Tomášovi za článek.
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

bez jasně stanoveného cíle si trading vůbec nedokážu představit. Ve firmě si dáváme kvartální cíle. Většina se týká vývoje a údržby strategií a jejich následné implementaci do obchodních portfolií.
Na tento kvartál, resp. do 31. 3. máme cíle: statistické arbitráže - výběr páru a jejich spuštění na zkušebním portfoliu, založení dceřiné společnosti v Irsku a založení offshore na Bermudských ostrovech. Ve druhém kvartálu pak zisk licence CTA (Commodity trading advisor), návštěva expa CTA v New Yorku a založení divize v CR na zprostředkování investic pro institusionální klientelu.
Samozřejmě, že strach mám ze spousty uvedených cílů, ale život je o neustálem překonávání sebe sama.

Úspěšné obchody P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim vsetkych traderov, motivacny clanok ale mam otazocku trocha mimo, nema niekto problemi s datamy DJ EUROSTOXX 50? pouzivam IB a SC, posledny datum mi ukazuje 29/12 a ja uz neviem co s tym... Este jedna otazka, buduci rok sa chystam na dlhsi cas do azie, nema niekto skusenosti s Hong Kong futures burzou?

Za mimo tema otazky sa ospravedlnujem a za pripadnu odpoved vopred dakujem

"WHO DARE WINS"

Jozef

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Tridis :

Cíle máte velmi ambiciózní. Jestli se Vám povede vše jak si plánujete, tak klobouk dolů . Ve vašem příspěvku jsem si všiml (je-li tomu tak), že jste na trading založili firmu. V tomto pojetí mohou být výsledky velmi zajímavé. Mnoho do tohoto fóra nepíši, ale toto mě zaujalo. Rád bych se o tomto Vašem pojetí dozvěděl více.

Děkuji.

P.J.








Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak asi nejdulezitejsi je udelat prvni krok(rozhodnout se),ne si jen ve snu malovat plany co a jak a kdyby.....
Dalsim bodem je jit za cilem a nezaleknout se hned prvnich nezdaru.Ale to vsechno velice hezky uz popsal Tomas.
Jen sem chtel prispet jednou peknou moudrosti,kterou napsal ve sve knize Sogjal Rinpocche a v tom se muze uvidet kdejaky obchodnik,nebo vubec kazdy kdo se lehce zalekne nezdaru.....kazdej tomu rika jinak.


"Predstavte si,ze jste se v zivote nikdy nemyli a jednoho dne se pak rozhodnete,ze se osprchujete.Zacnete se drhnout,ale v hruze vidite,jak ze vsech poru vasi kuze proudi spina a steka vam po tele.Neco musi byt v neporadku-meli jste se ocistit a ted vidite pouze cernou spinu.Zpanikarite,vyskocite ze sprchy a jste presvedceni,ze jste s tim nikdy nemeli zacinat.Skoncite vsak jeste spinavejsi,nez jste byli predtim.Nemate ani tuseni,ze nejmoudrejsi je byt trpelivy a sprchovani dokoncit.Chvili to muze vypadat,ze se jeste vic spinite,ale kdyz se neprestanete omyvat,vyjdete ze sprchy svezi a cisti.Jedna se o cely proces,proces ocistovani.
Kdykoliv vyvstanou pochybnosti,divejte se na ne jednoduse jako na prekazku,rozpoznejte je jako porozumeni,ktere vola po tom,aby bylo procisteno a uvolneno,a mejte na pameti,ze nejde o zakladni problem,ale pouze o fazi procesu.
Dovolte mu ,aby pokracoval a dokoncil se,a nikdy neztracejte svou duveru a rozhodnost.
Zadne brneni neni lepsi nez vytrvaloast." Sogjal Rinpocche


;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Výborný článek plný motivace jak si vytvořit jednuchý vlastní plán. Již 11 dní stále přemýšlím co a jak bych si naplánoval a tento článek je pro mne posední kopanec abych s tím už konečně začal.
Děkuji ;)
Také si dovolím pár slov na téma strach a cíle.
Když dostanu strach mám nad monitorem nalepeno - co bych dělal kdybych neměl strach? [bold] [/bold]

Cíle a sny - Dávej si pozor na lidi, kteří chtějí zabít tvoje sny ! Není nic horšího než když tvůj partner či partnerka ZABÍJÍ TVÉ SNY.
- Lidé, kteří zabíjejí sny druhých, jsou lidé kteří se vzdali svých vlastních snů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dočetl jsem se, a taky to tak vnímám, že motivace je dočasná a musí se pravidelně cvičit, pěstovat, rozvíjet. I taková očista a relaxace ve vaně či sprše nestačí jen jednou za uherský rok. Spoustu věcí v životě, ne-li všechny musíme neustále opakovat, obnovovat, udržovat při životě nebo zaniknou. Život není ani tak změna nebo boj jak se říká, ale především pohyb.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...