Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Dr. Brett: Obchodování pomocí „přístupu zaměřeného na řešení“


Doporučené příspěvky

Hezký článek, a velice přínosný. Velmi děkuji za skvělé téma. (tu)
[bold]Autor velmi správně píše, že je potřeba zachovat rovnováhu, mezi zaměřením na problém a na úspěch.[/bold] Je však potřeba nepropadnou iluzi, že úspěchy jsou opravdu úspěchy.
Autor článku napsal: [ital] Vaše nejlepší rozhodnutí a kroky se stanou cílem, cíl se stane rutinou: ti nejlepší z nás změnili dokonalost ve zvyk.[/ital]
Jde o to, že začátečníci si napíšou na papír své úspěchy, na druhou stranu papíru své neúspěchy, a začnou to řešit. Například tak, že se upnou na úspěchy v tom smyslu, že jsou dobří a už něco skvělého vymysleli a zvýší to jejich ego, a neúspěchy se budou snažit odbourávat nějakým způsobem. Jenže ty takzvané úspěchy, jsou jenom něco co jim funguje, ale přitom by to mohlo fungovat ještě 100x lépe. Jenže jako začátečníci o tom třeba nai nevědí. Co tím chci říct? Že by se mohlo stát, že si ti začínajíci obchodníci ze svých úspěchů vezmou moto z citované věty, a sice takové, že z těch úspěchů udělají dokonalost, a přestanou se snažit tu "dokonalost" dále vylepšovat (dokonalé přece již vylepšit nelze), a tím pádem se zaměří zase jenom na ty neúspěchy. A budou tam, před čím článek varuje.
Takže já bych doporučil, hlavně začátečníkům, ty úspěchy chápat, ne jako něco co jsem již úšpěšně vyřešil, ale jako ten problém, který se z jedné strany papíru přestěhoval na druhou stranu papíru, protože jsem již byl schopen udělat první krůček k jeho vyřešení, ale další kroky ještě budou následovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

podnetny clanok :)

napadla ma este jedna vec. V ramci replay treningu clovek tiez vidi kopec veci, co robi zle, samozrejme svoju chybu zbadate az ex post. Taktiez vidite co ste urobili dobre. Ma podla Vas nejaky vyznam prejst si danu seancu dva krat, najprv "naslepo" a nasledne "spravne"? Moze to pomoct vybudovat vitazne obchodne navyky?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

>> yamato

urcite to má svůj vyznam k upevnění návyků, hlavní cíl v replay treninku je naucit se rozhodovacím procesům které během vstupů, řízení a výstupů děláš, udělat z nich pevnou rutinu. Proto zkušení tradeři doporučují velmi zpomalený replay, aby se začínající trader naučil správným rozhodovacím návykům, aby mu přešly do krve, a až mu nebudou dělat problémy v pomalém trhu, zrychlovat replay.

Samozřejmě začínající trader má těžké chvile vubec poznat co dělá dobře a co špatně :), ale to už je jiná debata.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Velmi podnětný článek, jako ostatně všechny na blogu Dr. Steenbargera, díky ze jejich zpřístupnění.

to atari:
Nelze než souhlasit. Možná jen, tady ani tak nejde o dokonalost. V originále je totiž "excellence", což je mnohem širší pojem, je to doslova schopnost v něčem vynikat a do češtiny se tento význam velmi špatně převádí. "Zvykem" se tedy stává trvalá schopnost dovádět do dokonalosti to, v čem vynikám. Tedy přesně to, co píšete.

Ještě jednou díky, jen víc takových článků.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Úpěch ( či sám život ) se skládá z dílčích částí, které musí být v rovnováze uvnitř i sami mezi sebou ve světě, který se neustále mění a my s ním. Je to boj s neustálým přizpůsobováním směrem k rovnovážnému nejpřínosnějšímu stavu. Boj který nemá konce, proto je to celé tak těžké.
Jinak mám rozečtenou zajímavou knížku Proč děláme chyby, od J. T. Hallian

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak nahodou som preskocil na dalsie vlakno - divergencie - a ako uplny zaciatocnik / i ked nieco uz chapem / som zostal
s uzasom stat nad hlbkou TRADINGU.
Niekolko rokov som chodil na AIKIDO a ta podobnost s problematikou je az neuveritelna.
Stoji pred vami obrovska hora momentalne nepochopitelnych veci a clovek straca istotu ci vobec nieco tak rozsiahle dokaze pochopit.
Po tisickach opakovani zrazu zisti ze i ked nieco robi uz automaticky neustale musi kontrolovat suvislosti s meniacou sa situaciou - inak ma po chlebe.
Ono majstrovstvo bez neustalej kontroly asi ani nie je mozne.
Tak sa skusim tou horou prekopat.....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...