Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Pracujeme s platformou MultiCharts(1)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 45
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Díky Tome,
je super, že jste přistoupil i k bližšímu popisu programu (z pozice již zkušeného uživatele programu). Vzhledem k tomu, že jste již dříve o programu psal, začal jsem produkt oťukávat a stáhl zkušební verzi. Nicméně, pokud mohu doporučit, určitě by bylo fajn, kdybyste se mohl k tématu Portfolio backtester a pokročilejším funkcím (příklady backtestování strategií, atd.) programu dostat dříve. Myslím, že podobně jako já, si program po Vašich dřívějších recenzích stáhlo více traderů a v rámci zkušební doby se snažíme získat, co nejvíce možných informací, než jej zakoupíme. Proto si myslím, že právě tyto vychytávky, které dávají přidanou hodnotu celému programu, jsou ty, které by bylo fajn "předhodit" před standardní uživatelské funkce programu. I když chápu, že něčím se začít musí :-)
Jinak díky za Vaši práci (s Petrem i ostatními zde).

Ať se daří
Honza K :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Tomáši,
MultiCharts jsem si stáhnul již při první zmínce o něm, zdá se opravdu velmi zajímavý. Narazil jsem však na jeden problém, pokud založím graf, začnou se mi vykreslovat REALTIME data. Nicméně historická data se nenačtou, zkoušel jsem všechna možná nastavení (i podle tohoto článku) a nepovedlo se. Používám IB, zkoušel jsem to na paper účtu. Pokud použiji Ninju, historická data se mi načtou. Netušíte prosím, v čem je problém?

Díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

[bold]Blazek:[/bold] Aktuální stav účtu zobrazíš tak, že si vytvoříš nový workspace (rozhodně doporučuji používat workspacy co nejvíc a nedávat víc grafů přes sebe do jednoho wspacu) a potom do nového workspace zapneš Position Tracker. Ten ti po přihlášení k brokerovi ukáže stav účtu.

[bold]Puntík:[/bold] Zapni QuoteManager, přidáš novou komoditu (pozor - ze seznamu musíš zvolit IB - v quotemanageru je to malá ikonka vlevo nahoře a u ní je šipka - otevře seznam poskytovatelů dat) a u komodity nezapomeň nastavit ve třetí záložce session pokud chceš načítat i noční data a data mimo hlavní obchodní hodiny. Potom vypni quotemanager, vytvoř nový graf a vyber ten co jsi nastavil v QM. Nastav třeba 2min a pozor u načtení zpětných dat zadáš číslo - třeba 30 - ale defaultně je tam Bars Back tzn. načte jen 30 barů. Musíš to přepnout na DaysBack a začne načítat 30 dnů zpětně. V levým horním rohu grafu se objeví nápis Backfilling a dokud tam bude, tak se data načítají.

Jinak MC umí docela dost slušně přepočítávat i range data z IB. Trvá to ale dlouho - přepočítání 5 dnů zpětně na range data trvá tak 20 minut. Range data jsou v MC označená jako Point.

EDIT: Puntík ještě jedna věc - jakmile budeš mít načtený graf, připoj obchodní modul a možná zjistíš, že ti nejde vložit do grafu pozice. To je způsobeno špatným mapováním symbolů. Takže je potřeba v grafu vlevo nahoře najít okénko SA (nebo tak nějak) a tam zvolit symbol mapping - vybrat ze seznamu danou komoditu a kliknout na EDIT - tam možná bude špatně burza. Pokud jsou tam dvě oddělené středníkem tak na prvním místě musí být ta kterou obchoduješ. Tzn. třeba u Russell 2000 Mini (TF) je MIS(cosi); NYBOT. Tak to musíš přepsat do tvaru NYBOT;MIS(cosi - nevim přesně). Zkrátka nybot na první místo. Potom už půjde vložit pozici (možná je potřeba ještě reloadnout graf). Je to nějaká chybka u poslední verze MC nebo TWS.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den vsetkym diskutujucim,

rad by som poziadal skusenejsich uzivatelov o malu radu. Multicharts mam prepojeny s zivymi datami Open E Cry. Vsetko funguje OK az na jedinu vec - ked sa snazim pridat futures Soybean Oil nedari sa mi to... Jedna sa o symbol ZL* na burze CBL. Bohuzial burza sa nenachadza v zozname je nutne ju "pridat" manualne. Ako na to a kde by som nasiel potrebne informacie?

Dakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj trigon,

diky moc za radu, skutocne to islo, ale bohuzial problem ostal. So symbolom ZL* od OEC je to zvlastne: Podla tvojho navodu som v QuoteManageri nasiel symbol ZL od Open E Cry na exchange CME, co je zvlastne lebo ked vyhladam symbol Z v "add symbol" tak je tam uvedena burza CBL (ako som napisal vyssie). Tak ci onak, ani po uspesnom vytvoreni Custom Future podla tvojho navodu sa mi nepodarilo zobrazit graf symbolu ZL - v grafe sa pise len "no data".

Ak by si vedel ako dalej alebo v com moze byt problem budem velmi vdacny.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No pak jsou ještě asi dvě možnosti. Díval jsem se na ZL na barchartu, a zl se obchoduje hlavně na CBOTu. Ne na CBL. Takže nejspíš nemá od Open E Cutry přístup na CBL (tuhle burzu vůbec neznám) a mělo by to teda jet pod cbotem. A nebo od nich nemáš zaplacený data pro tuhle burzu. Například já na IB musím mít subscription pro určitý data - část je zdarma ale myslím že zrovna NY burzy platím zvlášť. "No data" mi MC hlásí jen pokud připojím komoditu z burzy kterou nemám zaplacenou. Zkrátka mi to ty data nepustí... A ještě je tady jedna možnost - OECry může používat jiný symbol než ZL! Brokeři mají často jiný symboly než jsou ty "běžný".

Ještě bych zkusil zapnout graf ZL, nic se nenačte ale vlevo nahoře v grafu je ikonka SA a tam můžeš nastavovat SymbolMapping. Tak zkontroluj jakou burzu ti to tam vlastně hlásí.

Víc ti asi neporadím :S , tyhle věci jsem nikdy neobchodoval. Jediný s čím mám z téhle oblasti okrajově zkušenosti je Corn. Jinak jedu Russell2000, Ropu WTI a Měď. A to jede na NYMEXu a NYBOTu a nemám s tím problém.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...