Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Co dělat, když se nedaří: 1 obchod denně


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 58
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Pokud clovek obchoduje futures tak jeden obchod denne je az dost. Jeste bych k tomu pridal pravidlo pokud se obchod neobjevi behem dejme tomu prvnich 30 minut tak si do obchodniho deniku napisu NO SIGNAL a tim to pro me konci. Jsou strategie ktere davaji treba 6 signalu prumerne za mesic.Tyto strategie hledaji signal treba jenom 5 minut po open otevreni. Z dlouhodobeho hlediska jejich ziskovost je velice atraktivni. Zde plati zlate pravidlo ze MIN je VIC. Tohle je naprosto fundamentalni zalezitost.
l.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Paradni clanek pro zacatecnika myslim. Uz obchoduji zive 5 menicu a prvni dva byly dost ztratove kvuli klikani, bojoval jsem s tim, ale neuspesne. Posledni dva mesice mam limit jen 1 obchod denne a za tu dobu jsem par set dolaru na TF vydelal. Nemam kazdy den obchod, nekdy cekam i vic nez tyden, jelikoz nejsem obcas dost v pohode, abych vzal, na co jsem cekal, ale verim, ze to chce jen cas.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za skvělý článek! Jsem teprve ve fázi backtestu, ale i při něm se občas zhrozím a možná i zpanikařím, když daný den nepřišel žádný vhodný signál a nemám zaznamenaný žádný obchod. Je opravdu můj systém dobrý, když mi nedal žádný signál?? Při sledování živých dat bych určitě klikla, jen abych měla "zásek" v obchodním dni. Pořád je nad čím přemýšlet a co nového se učit. Díky!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pravidlo s jedním obchodem denně je nekompromisně brutální ale dovedu si představit, že je účinné. Já jsem už několikrát po počátečním zisku začal klikat a nakonec skončil den ztrátou. Začal jsem používat pravidlo max 3 obchody denně ale teď to ještě zvážím. I u třech obchodů je pořád otevřený prostor pro přílišnou benevolenci, s jedním pokusem by se prostor pro kompromisy podstatně omezil. Zkusil jsem si udělat porovnání, jak by to vypadalo, kdybych každý den vzal jen první obchod. Výsledek za poslední 2 měsíce mě překvapil - finančně bych si o něco polepšil a moje úspěšnost by stoupla na 52%. Beru to jako potvrzení zásady: Trade less - gain more.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

VISO: dík za podnět, to má určitě smysl ale to si nechám na později. Zatím ještě chodím do práce, čas, kdy obchodovat jsem už zkoumal a mám za to, že jsem našel dobu která je za stávajících podmínek optimální - systém funguje a já se k obchodování dostanu přiměřeně v klidu.

Rozdíl opravdu vidím ve větším soustředění na začátku seance. Pravidlo jednoho obchodu by mi přinejmenším o prázdninách prospělo. Ještě se na výsledky podívám podrobněji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak ono to plně souvisí s nenasytností. První obchod se podaří, člověk chce více a více, hlavně začínající a pak při dalších obchodech je stále ve větší ztrátě a doufá v obrácení trendu, který ne a ne přijít.

Je to pěkné pravidlo pro začátek obchodovat jen jednou za den, ale pokud´by přeci jen někdo chtěl porušit toto pravidlo, tak pokud´se povede první obchod za den a bude se chtít pokračovat, neztraťte více než 30% vydělané částky v obchodním dni. Když se tak stane, je nejvyšší čas čekat na příležitost do dalšího dne.

Všem mnoho úspěchů!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pravidlo "jeden obchod a dost" mě asi zachránilo.
Byl jsem už celkem nešťastný, jelikož čim více jsem za den ztrácel tim více jsem měl potřebu chaoticky klikat a to samozřejmě přinášelo jen prohlubování ztráty. (Za jeden den jsem dokázal proklikat 1000$ při SL 50$.....šílený) A ani pravidlo 2 nebo 3 obchody denně nefungovalo. Až mi jeden trader poradil zkus jen jeden za den. Sice ze začátku jsem měl velké cukání když první obchod byl ztrátový, abych znovu nekliknul. Ale našel jsem si ještě jednu berličku a to že hned po ukončení obchodu, a je jedno jestli v zisku nebo ztrátě, jsem začal docela sáhodlouze zapisovat do obchodního deníku proč jsem obchod vzal, jaké jsem měl pocity atd., to mě zklidní a hlavně odvede na pár minut pozornost od trhu. Poté se k nim můžu opět vrátit a bezproblemu čekat na další příležitost.
Toto jsem aplikoval cca 3 týdny a můžu říct že pokud bych to neudělal tak už mam vynulovaný obchodní účet. Zrovna minulý týden tyto tři týdny uplynuly a já začal cítit že jsem se dokázal zkrotit. A tak jsem k jednomu obchodu Live přidal další dva na Sim. Toto budu trénovat tak dlouho než opět uvidím že i ty Sim obchody jsou zcela podle OP.

Tudíž pokud někdo má potíže s klikáním nebo braní obchodů mimo OP tak pravidlo "jednoho obchodu a nic víc" můžu jednoznačně doporučit. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za článek.
Někdy mám pocit, že mě koukáte přes rameno. Nejsem vyjímkou a s "klikáním" mám také trochu problémy. V replay ani při paperu s tím problém nemám, jen v live. Aplikoval jsem metodu max tří obchodů, což mě hodně pomohlo, ale v zájmu trénování mé disciplíny omezím obchody na jeden denně. Takže ještě jednou díky za podnět.

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomas262:
já určitě zůstávám u grafů do 18h i když vyčerpám denní dávku obchodů, trhy musíš mít nakoukaný a tak každej swing kterej vidíš je k dobru. A hlavně trénuju morál abych vydržel neklikat. Ale pro jistotu přepnu na Sim, kdybych se náhodou neudržel ;) ale to je dnes, jak jsem již psal, hudba minulosti (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jakmile jsem si přečetl počátek první věty velmi jsem se rozesmál a bylo to završeno nekontrolovaným smíchem na konci odstavce, jelikož trefně popisoval moji nynější situaci. Zrovna dnes jsem se proklikal na dno, které mi nedovolí obchodovat. Nicméně panice nepropadám, především jdu dočíst uvedený článek a věnovat se ostatním aspektům pro úspěch. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...