Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 12 věcí, kterým stále v tradingu nerozumím (1/3)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 40
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Musím jako vždy nejdříve poděkovat za zajímavý článek :-)

Vyjádřím se jen ke čtvrtému bodu.
Poznal jsem za svůj život pár začínajících traderů a hlavně ty neúspěšní mi tvrdili, jak trhem hýbou pouze oligarchové z Ruska, kteří nakupují kontrakty po stotisících, ostatní lidi jsou jen ovce, které musejí prodělávat, protože nedokážou ovládat trh.
Je pravda, že když nakoupí takový miliardář pár tisíc kontraktů, tak trhem může pohnout směrem nahoru, ale pokud bude zase stejné množství kontraktů prodávat, tak při prodeji ceny půjdou postupně dolů. Takže tito lidé to v trhu rozhodně nemají jednoduší díky objemu, který obchodují.

Další věc, kterou jsem slyšel, je že Váš broker obchoduje proti Vám. Dokonce se to údajně někde v ČR stalo, že na Vaši otevřenou pozici si broker otevřel opačnou pozici. Nevím přesný princip, ale údajně toto praktikuje plno brokerů.

Co si o tom myslíte vy?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc pěkný článek, také některým věcem nerozumím, asi bych zde přidal ještě bod k placení daní. Vždy mě fascinuje, jak lidé, kteří ještě nezačali stabilně vydělávat, řeší jak platit a hlavně jak neplatit daně.Osobně je rád zaplatím, když bude z čeho a zaplatím i daňového poradce, který bude stejný profesionál, jakým bych byl rád sám.
P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

s konspiracnymi teoriami som podrobne oboznameny - mam dvoch kamaratov pre ktorych je to uplne nabozenstvo, a ti su schopni hodiny ma presviedcat a posielat mi vselijake videa o tom, jak americania samozhodili WTC, jak neboli na mesiaci a jak je za vsetkym akesi sprisahanie bankarov, naftarov, rokefelerov, rotschildov a cojaviem koho. Ked si dovolim oponovat, ze ich "dokazy" su len vyfabulovane a jaksi v rozpore s logikou a hlavne fyzikou, tak su uplne udiveni, ze jak mozem byt taky naivny :D
Samozrejme, nepokusal som sa im vysvetlit ze manipulovat trhom, a hlavne tym likvidnym, dost dobre nejde a nezmakne to ani goldmansachs, pretoze to uz by ma oznacili za idiota. Za kazdu krizu predsa musi byt niekto vinny, niekto sa musel s niekym dohodnut a niekto musel zarobit, pretoze inak by nebolo na koho ukazat prstom. Vysvetlovat nejake cykly, to uz mozem rovno vysvetlovat morskej rybe cyklistiku... :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

katzz Napsal:
-------------------------------------------------------
> Musím jako vždy nejdříve poděkovat za zajímavý
> článek :-)
>
> Vyjádřím se jen ke čtvrtému bodu.
> Poznal jsem za svůj život pár začínajících traderů
> a hlavně ty neúspěšní mi tvrdili, jak trhem hýbou
> pouze oligarchové z Ruska, kteří nakupují
> kontrakty po stotisících, ostatní lidi jsou jen
> ovce, které musejí prodělávat, protože nedokážou
> ovládat trh.
> Je pravda, že když nakoupí takový miliardář pár
> tisíc kontraktů, tak trhem může pohnout směrem
> nahoru, ale pokud bude zase stejné množství
> kontraktů prodávat, tak při prodeji ceny půjdou
> postupně dolů. Takže tito lidé to v trhu rozhodně
> nemají jednoduší díky objemu, který obchodují.
>
> Další věc, kterou jsem slyšel, je že Váš broker
> obchoduje proti Vám. Dokonce se to údajně někde v
> ČR stalo, že na Vaši otevřenou pozici si broker
> otevřel opačnou pozici. Nevím přesný princip, ale
> údajně toto praktikuje plno brokerů.
>
> Co si o tom myslíte vy?

Myslim, ze si nic nove neobjavil, takto to predsa robi tusim kazdy marker-maker broker. (Napriklad xtb)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Výběr brokera bych nepodceňoval, vždyť je to velmi důležité - záleží na spreadu, poplatcích, přívětivosti platformy, rychlosti zadávání příkazů.. A ano, záleží i na tom, o říká yamato - zda broker obchoduje proti vám nebo ne..
Navíc při backtestování záleží, jestli backtest provádím např. v Metatraderu nebo v Ninja Traderu či Sieře. Pokud se rozhodnu baktestovat v metatraderu a chtěl bych přejít na Ninju, pak backtest mohu zahodit a začít odznova..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> Gildiss

Ano, vyber brokera je velice dulezity, o tom zadna. Nicmene Tomas se podle me snazil poukazat na fakt, ze lide se zabyvaji vyberem brokera, aniz by vubec vedeli, co obchodovat a jestli vubec budou schopni v trzich neco vydelat. Je to jako kdyby jsi prochazel na netu konfiguratory ruznych automobilek, porovnaval priplatkove vybavy, vybiral si z ruznych odstinu kuze a pritom jeste ani nezacal autoskolu (ikdyz ted kdyz nad tim tak premyslim, tak to neni zrovna nejlepsi priklad, protoze ridicak dneska dostane kazdy idiot).

[ital]Navíc při backtestování záleží, jestli backtest provádím např. v Metatraderu nebo v Ninja Traderu či Sieře. Pokud se rozhodnu baktestovat v metatraderu a chtěl bych přejít na Ninju, pak backtest mohu zahodit a začít odznova..[/ital]

Opravdu? A proc? Pokud mas strategii zalozenou na tom, jaky soft pouzivas pro zobrazovani grafu, tak teda hodne stesti.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yamato:

tvoji naivitu ti zavidim. Treba si zjisti, kdo ted dela ministra financi v US a kde drive pracoval.
Podivej se co delal GS pred krizi a co se delo po krizi.
Jinak souslovi "ferovy business" plati mozna tak v idealnim svete, ale sotva na zemi. Krade se vsude, tak proc by se nekradlo na burze. Nebo si nekdo doopravdy mysli, ze treba kdyz ma broker kamarada, ktery u nej dela napr. 10% rocniho obratu na komisich, tak ja budu mit stejne plneni prikazu, jako tenhle kamarad.
Ale tim se nema cenu zabyvat, protoze s tim clovek nic neudela. Takze si jedu svuj business v ramci pravidel, ktera jsou pro me nastavena. Jak ta oficialni, tak ta neoficialni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yax, nemyl si neferove praktiky a politicko-financnicke prepojenie so samotnym pohybom trhu. O velkej politike a financiach nemam ziadne iluzie, ale tu sa bavime o manipulacii samotneho trhu, o nazore ze zajtrajsiu close cenu na SP500 urcuje nejaky panko s cigarou v zasadacke goldmansachsu.
Ak by to tak bolo, tak velke banky by z tradingu nemali ziadne straty, pretoze by jednoducho svojimi gigantickymi poziciami posunuli cenu tam kde ju chcu mat. Ale preco potom maju bankovi traderi tiez straty? Preco Kerviel urobil SocieteGenerale taku giganticku stratu, ak stacilo zvacsit pozicie a pohnut trhom? No pretoze takto to nefunguje. Banky otvaraju giganticke pozicie proti gigantickym poziciam inych bank, hedgefondov a pod., a pohnut s tak likvidnym trhom ako je trebars SP500, to uz je fakt lahsie pohnut so svetom.
Raz som videl jeden taky "manipulativny" nekryty nakup na rope, ktory ju mal akoze pohnut vyssie. Vytvoril sa jeden maly spike, ktory trh vzapati pohltil...
Takze pokial ide o Geitnera a GS, kludne si mozu robit kseftiky, ale suskandy o tom jak sa stretlo zopar managerov hedgefondov a na druhy den spadlo euro, to patri do repertoaru bulvaru a starej pani Blaskovej. Konieckoncov, teoria trznej manipulacie patri medzi zakladne vyhovorky podla vsetkych knih o tradingu, ci uz ide o 20rocne dotlace Larryho Williamsa, alebo najnovsie dielko Petra a Tomasa.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...