Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Má historie obchodního software (1/2)


Doporučené příspěvky

Na svou dobu to předražený program nebyl. Byl adekvátně drahý tomu, co v té době nabízel. Za ty peníze to v té době byl dobrý program a rozumná investice. Dnes už bych ale za méně peněz volil podstatně lepší řešení. Firmě ujel vlak a zrovna tak firma zjevně vzdala jakékoliv snahy dohnat dobu. Dnes bych program necenil více, jak na 1/3.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V tomto článku ste nespomenuli ešte jeden program - obchodnú platformu, ktorý ja používam od začiatku môjho obchodovania a to Meta trader4. Distribuovaný je úplne zadarmo brokermi napr. XTB. Je ľahko programovateľný pomocou Expert builderu, tiež dodávaného zadarmo od XTB. Zatiaľ čo ho používam mi bežia aj AOS aj "ručné " obchodovanie a platforma nepadla ani raz. Sú tu tiež všetky indikátory od "výmyslu sveta". Tak isto dobrou a stabilnou obchodnou platformou je aj Saxo trader, ktorý však nemá automatické obchodovanie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Inženier, těmito programy se nezabývám. Forex neobchoduji a XTB je pro mě broker, u kterého bych si nikdy účet neotevřel. Proto jsem v minulosti s programy nepřišel do styku a tudíž je nezmiňoval ve svém článku.
Xzajíc, v příštím díle zmíním, s čím pracuji nyní, tj. i MCH.
Azash, v Excelu jsem si osobně za celou kariéru dělal miliony různých studií (statistické studie, různé distribuce), samozřejmě deník, backtesty, ale třeba i kompletní řešení pro automatické obchodování statistických arbitráží.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nechci rozpoutávat slovní válku, ale Genesis používám hlavně na poziční obchodování. Intradenní také není problém. Souhlasím, že se jedná o velmi drahé řešení (cca 3000 USD), které je navíc svázané s drahými daty, cca 130 USD/měsíc. Souhlasím také, že by program mohl být rychlejší, ale SSD disk a rychlý počítač lecos zachrání :o) Na druhou stranu ale není problém obchodovat např. tickové grafy, což si asi někdo s daty od Interactive brokers nedovolí. Nicméně hlavní určení a síla Navigatoru není v Intradenním obchodování, ale pozičním. Pokud má někdo rád styl Larryho Williamse, nebo Jake Bernsteina, tak je pro něj Genesis volba z první ruky, protože oba mají Genesis jako svoji hlavní obchodní platformu (a také Ken Wood, Joe Ross a další amatéři :) Pro Larryho styl existuje přímo plugin (za 250 USD ...), kdo chce indikátory jako COT index, POIV AD, ProGo, WillStop, WillTrend apod. vše v pluginu nalezne již hotové. Možnosti zobrazovat sezonní cykly, hledat opakující se patterny z grafu, spready jednotlivých měsíců (premium) a spoustu dalších vychytávek nikde jinde nenajdete. Pro všechny komodity existují výborné kontinuální grafy (a opět vychytávky jak je graf poskládaný - první expirace, nejlikvidnější měsíc apod.), historie dat od otevření trhů (DowJones někde od roku 1900). Vše jde napojit na Interactive Brokers pro zadávání příkazů z Navigatoru. Intradenní obchodování není můj primární styl ani ID nejedu live, ale zkoušel jsem a naprosto bez problémů. Každý si asi najde co mu vyhovuje. Ale dle mého názoru, pokud chcete obchodovat pozičně a netrávíte celé víkendy hledáním brokera, který otevře účet pod 5000 USD (bez urážky), tak jsem nic lepšího neobjevil.

17849

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Azash: V excelu jde dělat cokoliv, pokud se Vám povede napojit na něj data. Například IB má toto vyřešené a dodává to i s příklady, tzn. Excel lze použít na monitoring, na backtesting a tuším že i na exekuci příkazů, alespoň u IB.

Tomnes: Tak to se těším dvojnásob, ale tuším, že MCH budeš asi chválit, protože Tvoje dřívější články byly dost pozitivní. Nechám se překvapit...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Inzinier na MT4 som zacinal ja a ten program sa Ti bude zdat dobry az kym neskusis nejake naozaj aspon poloprofi riesenie..ja som si uz zvykol na Ninja trader a MT4 pouzivam len na papertrading kedze mam demoucet u XTB neobmedzene dlho..ale co sa tyka realneho obchodovania tak sa vseobecne market maker brokerom zdaleka vyhni ja v tom mam uz jasno podla referencii a toho co som nasiel na internete pojdem na 90 percent do Ninja trader+Interactive brokers a 10 percent Ninja trader + Mirus futures.. XTB nema so serioznym obchodovanim nic spolocne ale to zistis ked sa do toho ponoris viac, tiez som s nimi zacinal ale ako som zacal viac studovat o tradingu a pochopil som rozdiel medzi CFD kontraktmi a futures a tym co vlastne robi market maker broker som tuto moznost zavrhol a mal by ju zavrhnut kazdy kto to mysli s tradingom seriozne.. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Snuff
Ja osobne obchodujem iba EURUSD, na ktorý sa plne koncentrujem a snažím sa sledovať všetky info ohľadom fundamentov, preto tvojej narážke na rozdiel medzi CFD a futures dobre nerozumiem. Môžeš to prosím trochu vysvetliť. Tak isto ťa prosím o info ohľadom XTB lebo si ma svojím príspevkom veľmi prekvapil a zarazil.
Ďakujem Inžinier.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...