Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Trading na cestách


Doporučené příspěvky

Tomáši,
mám možná asi až moc primitivní dotaz, ale i tak ...
Ikdyž jste psal, že poskytovatelé mají nejrůznější zálohy, tak jak jste řešil připadný výpadek proudu u vás doma, kde budou ležet samotné počitače.
Což může způsobit né jen výpadek v elektrárnách, ale v připadě, že uhodí blesk do domu a vyhodí v domě pojistky. Jak se vám nahodí pojístky, nastartují počítače, zapnou programy a spustí přislušneé strategie?
SW bych pochopil, že zapnete přes vzdálenou plochu, ale jak s pojistkama a HW?

Jinak smekám k tak důkladné přípravě.
Držím palce ať nic "nehapruje" a Vy s manželkou si užijete prima dovolenou.
Zdraví David. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taky zdravím z Asie, jsem cca měsíc v Thajsku :) internet tu jede jak má, vystačím si s mým ntb..obchoduji v tuto chvíli pouze spready, což mi z hlediska času tady max. vyhovuje. V případě čehokoliv je doma připravený "tahák" pro přítelkyni, dle kterého zvládne případné kroky...
Kdyby jste měl cestu na Phuket, tak na rawai beach je česká hospoda s prima guláškem :)

Zdraví

Filip

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Bobr:
Myslím, že Tomáš si doma může pojistky klidně vypnout. Doufám, že jeho strategie běží na pronajatých serverech mimo jeho domov. Řekl bych, že je bude mít u nějakého poskytovatele v Čechách. Pokud by došlo k takovému výpadku, což je dost nepravděpodobné, že by se servery skutečně vypnuly, poskytovatel je musí samozřejmě po opravě zapnout a obnovit připojení k internetu. Pak už záleží na Tomášovi, jak si to zařídil dále. Buďto se mu aplikace spouští automaticky po zapnutí stroje, nebo to musí udělat ručně. Ale to už dokáže vzdáleně přes internet.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajimavy clanek (tu)

Cca pred dvema mesici jsem byl na 14 dni v Cine a AOS taky bezel bez problemu (ikdyz 3 mesice je pravda uz hodne slusna doba a s dvema tydny se to neda moc srovnavat). Mne to bezi doma a pocitac mam na UPS. Drobny vypadek proudu by to prezilo, ale v pripade nejakeho delsiho vypadku bych to pak musel resit rucne uzavrenim pozic (dostavam od systemu emaily, takze bych hned zjistil, ze neco neni v poradku).

Jinak podobne jako FilipK jsem dal instrukce pritelkyni, ktera by vyresila pripadne necekane udalosti. Velice dobre zkusenosti mam taky s "remote wake on lan" utilitkou (rw.exe).

Btw. o AOS bych zas az takovy strach nemel, spis se poradne proti vsemu naockujte. Asie je obcas solidni divocina :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,

velmi zajímavé. Já obchoduji pouze pozičně, ale občas musím provést nějaké úpravy. V podstatě udělám cca 2-5 obchodů do měsíce.

S sebou na cesty beru vždy IPhone 4(S), kde se dostanu mobilně na svou platformu. Zároveň mam s sebou i notebook, kde dokážu věci nejen zkontrolovat, ale i upravit. No a nechybí mi samozřejmě vzdálená plocha, na které mi jede back up aplikací.

Dokonce s sebou mám i vytištěné různé scénáře z excelu (cca 20 papírů A4), které mi umožní udělat i obchod "naslepo" přes telefon přes order desk, to je taková poslední možná varianta...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Takéto články tu chýbajú a chýbajú aj vo svete. Pre mňa dôležitejšie ako čokoľvek iné dajú MOTIVÁCIU. Niečo bez čoho nemá zmysel žiť. Bol by som za viac článkov zo života tradera (takýchto omáčkových). Niečo kde väčšina ludí slepo závidí ale kde mi traderi naberáme motiváciu pre slobodu a peniaze.

Každý sa sám naučí obchodovať alebo navštívi seminár no motiváciu získa len z činov iných. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to majkll:

Zkusím v rychlosti odpovědět místo Toma.
iPhone 4 i iPhone 4S má v menu nastavení přímo položku wifi hotspot - stačí zapnout a hned to vysílá wifi signál a je možné se na iPhone připojit a sdílet internet přes datový tarif s notebookem, či jakýmkoli dalším zařízením.
Tedy žádná dodatečná aplikace není potřeba.

Pokud to tam v menu nemáte, pak je potřeba provést aktualizaci firmwaru...

Ať se daří! Tom :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...