Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Daytrading 2x jinak


Doporučené příspěvky

Dobrý článek Tomáši, děkuji.
Mohl byste nastínit způsob jakým způsobem u AOS systémů diversifikujete své portfolio?
Mám tím na mysli kombinaci instrumentů a časových rámců atp. (Aktuálně tuto otázku řeším, ted jakým způsobem si ještě pojistit svou intradenní AOS strategii na NQ, zda si postavit swingovou/poziční strategii na stejném trhu, který mám nakoukaný nebo zvolit zcela jiný instrument)

děkuji za odpověď

T.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

jsem diversifikovaný mezi více trhů a více strategií, všechny jsou ale intradenní, používám různé časové rámce - od 1 minutového do 15 minutového grafu. Podstata diversifikace je ale spíše v kombinaci systémů s jinou logikou/ideou. Třeba na TF mám řadu systémů (aby se vzájemně "nekrátily" pozice tak u několika brokerů na více účtech) a každý systém má jinou základní ideu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Super motivace, doufam ze se za nekolik let treba taky dostanu na uroven kdy mi znalosti dovoli zacit si budovat svuj vlastni AOS, ktery pak nekde necham bezet a uz bude stacit jen obcas doladit :)

V clanku mam jednu nejasnost: "...intradenní poziční obchodník musí uvažovat v řádku spíše desítek procent za rok" - neni to nahodou nejaky pzeklep? ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S AOS nemám vôbec žiadne skúsenosti, nikdy som sa o to nezaujímal a zatiaľ ani neplánujem. Ale keď to niekomu funguje, tak prečo to haniť. Myslím si ale, že by sa do toho mal púšťať trader, ktorý má už značné skúsenosti s obchodovaním a systém si naladí sám, nie nováčik, ktorý si len niečo kúpi a netuší čo vlastne obchoduje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To shany:
Já přímo zkušenosti s AOSy nemám, ale pár známých ano, chvilku to funguje potom to celé spadne.
Dále si myslím že spousta lidí to chápe jinak než je napsáno v článku, nejedná se o obchodování jednoho AOSu na jednom trhu ale o celé široké velké potrfólio a výsledky portfólia jsou průměrně 60% ročně (jak je uvedeno v článku).
A také si myslím že ty AOSy které má autor na mysli jsou mnohem sofistikovanější než ty které má většina lidí na mysli.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Detroit:

omlouvám se za překlep, samozřejmě má být "intradenní mechanický obchodník musí uvažovat....". Jdu to opravit.

Kraka:

Ano, 90% AOS nefunguje. Trik je v tom najít těch pár, co fungují. To vyžaduje hodně práce i zkušeností. Jedno z tajemství je v kvalitní proceduře testování robustnosti a disciplíně nenasadit do reálu to, co procedurou neprojde. U mě je to kolem 90% všech strategií, takže to vyžaduje opravdu velmi vysoký stupeň disciplíny a mnoho trpělivosti. Nedivím se proto, že mnoha lidem AOS nefungují.
Rozpadají se systémy, které nejsou silně robustní, nemají za sebou dostatečně veliký vzorek backtestových obchodů (já volím až 2000 obchodů na 10 leté historii), atd. Ostatně na toto téma připravuji samostatný článek. Navíc existují také strategie, které se pravidelně reoptimalizují, takže se adoptují trhům, atd. To, že nefunguje systém vašemu známému, neznamená, že AOS nefungují.

Jinak zhodnocení v řádu desítek procent ročně je samozřejmě myšleno bez position sizingu. S PS je možné dostat se na stovky %, záleží na agresivitě PS.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši těším se až napíšete knihu o AOS a tím i vývoji tradera na Vašem příkladu. V předešlých knihách jste AOS odsuzoval. Nicméně se domnívám, že je dobré začít diskrečním přístupem. Zatím bactestuji a ladím obchodní systém též paperuji. Až zvládnu diskreční FinWin a budu profitibilní i na ostém účtu, tak jako cíl vidím statické arbitráže. Po té možná i jiný AOS budu zkoumat. Z celé série kurzů na podzim mne statické arbitráže velice zaujali. Vím do té doby ještě uplyne hodně vody...
Díky za inspiraci.
Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ještě jsem k tomu neuzrál, ale plánuju poloautomatický AOS. Večer zhodnotím situaci, ručně zadám příkazy a druhý den po návratu z práce se podívám co sem vyvedl nebo co vyvedl trh.
Seriozní, použitelný systém pro pokročilé s využitím jen základního vybavení. Já vím, nic nového. Ale připomenutí neuškodí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...