Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Život tradera v Andalusii #1


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 38
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Gratuluji! Te znamosti je potreba i tady v Toskansku :-) Jinak v Italii jsem mel podobny problem co se tyce filmu. (vsechno dabovane). Pak jsem objevil kina kde jednou tydne jso filmy v originalu ale vetsinou az po 2 - 3 mesicich pozdeji nez stejny film dabovany. Taky si uzivame podobne 23 stupnu, slunicko a Vam preji hezkou zmenu. "Viva la mediterranea, jih, slunce a olivovy olej!" (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky za zajimave postrehy a zde pripajim me nekolikanasobni turisticke zkusenosti z poslednich let z Andaluzie jako malou konfrontaci, jelikoz v tom pozitivnim se zhodneme :-) Vetsina andaluzanu je abnormalne obeznich, co neco vypovida o stravovani v teto oblasti. Hodne masneho masa a cerstve ovoce a zeleninu si ma clovek na ulici nebo u cesty problem koupit i kdyz tam roste na kazdem rohu = za plotem. Ale jinak kazdopadne pohodovi a dobrosrdecni lide :-) Na Gibraltaru se jedna spis o turisticke atrakce na nekolik malo hodin, nez skutecne nakupovani - hodne braku a ceny jsou tam spis vyssi a cela bezcelni zona je spis lakadlo na turisty. Ono se tam hlavne vetsi nakupni centrum jiz nevejde :-) Hlavne dvouproudova A7, co se tahne u more od Malagy po Gibraltar, je hodne divoka, jelikoz se do ni neustale vlevaji vedlejsi cesty od obytnych ulic vetsinou bez jakychkoliv pripojnych pruhu a postupne smerem na Gibraltar pribivaji na ni kruhove objezd. Takze v primorske oblasti musu clovek volit dalnici AP7, ktera zrovna levna neni. Alespon smerem do vnutrozemi jsou dalnice bezplatne. V okoli Malagy jsem videl porad nekoho prekracovat rychlost o nekolik desitek procent, prudce prechazet z prvniho do tretiho pruhu bez smerovek, lepeni se, ale porad je to vsecho i na ceske pomery v norme. Dale kolem Marbelly je citit upadajici luxus a vzhledem na vysokou spanelskou nezamestnanost jsem se docela casto divil mistni pohodlnosti a obcas i neochoty v sektoru sluzeb, rekneme, ze jako turista jsem neznal spravne paky, jak nakopnout lidi dopredu. Z meho pohledu byla Andaluzie realnejsi a prijemnejsi, nez marketingovy sen jmenem Toskansko, no nejlepe jsem se citim v Jizni Evrope v okoli Monaka. No i kdyz ziju v zahranici, na takovy zivot zatim nemam. Proto drzim palce kazdemu, kteremu se povede osamostatnit se v cizine, co znamena v mnohem zacinat znova a znova, porad neco stracet, nikde nebyt celkem doma, ale hlavne posouvat se za lepsim, spoznavat nove kraje, lidi a tradice, rozsirovat si obzory a plnit si sve sny. At se dari.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud nenastane nějaká závažná nečekaná událost, tak se stěhuju s partnerkou a celou svou tradovací infrastrukturou do oblasti Malagy na konci tohoto roku, moc se na to těším a díky za (pro mě) cenné praktické poznámky. Třeba se potkáme v některé z kaváren - já budu ten s velkým ... notebookem :-D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já osobně jsem si v Portugalsku platil exkluzivní zdravotní pojištění, které pokrývalo v případě jakéhokoliv problému návštěvu soukromých nemocnic, které byly obvykle na podstatně vyšší úrovni, než ty státní. Platil jsem 50 Euro měsíčně za osobu. Ve Španělsku jsem toto zatím neřešil, obecně je zde zdravotní péče lepší, než v Portugalsku, ještě se ale na toto téma budu radit se sestřenicí, která zde také žije.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...