Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

prehlcenost informaci


Slavomir.k

Doporučené příspěvky

Ahoj vsem,

bych bych rad za radu, ktera jak verim pomuze mnohym. Rekneme, ze mame teoreticky dva typy zacinajicich obchodniku.

Prvni se na pripravu vykasle a zkusi to.
Druhy se dlouho pripravuje a vse si peclive naplanuje.

No a co kdyz je zde jeste jedna skupina? Na to bych se rad zeptal a uprimne poprosil o radu. Posledni temer 3 roky se venuji studiu obchodovani da- li se to tak rict. Zacinal jsem biflovanim forexu, pak presel ke komoditam, ktere jsem jel i live ale vzhledem k managementu rizik a me prastene povaze jsem skocil u opci.

Situace je takova, ze mam za sebou live v komoditach (mirne + nic svetoborneho) a paper v opcich. Nyni, kdyz uz si pripadam jakoze fakt vyzraly (tj. profik a budouci miliardar to je jasne :-D ) nastal slus.

Dosel jsem k vysledku, kdy budu chtit live obchodovat opce v objemu do 3 obchodu tydne ve formw weekly+ ID komodity. Nyni ale prouzdam internetem zmatenej jak ta ovce a nevim ani na co kliknout. V hlave mam specifikace desitk brokeru a komisi, desitek podminek, vyhod a nevyhod. Vsechny informace se mi zmatlali absolutne dohromady. Zkousel jsem platformy TOS, Ninja a Sierra. Co ted delat?

[bold]Jak ted vybrat brokera a poslat penize na ucet a zacit? Sakraporte do 60ti uz biflovat nechci, to uz budu echt prebiflovanej. Jak se proste dokopat a kliknout?[/bold]

ps: Od zacatku jsem kalkuloval s discount servicem a rezervnim pripojenim pro pripad kolapsu. Mluvim nekolika jazyky, ale zrovna anglictina je nejslabsi. S nemcinou by ale asi u brokeru byt problem nemel. Mluvim plynule. Nyni kdyz se blizi cas realizace, ptak cim dal pokoukavam i po FS a preskakuji z jedne platformy na druhou abych udelal ten dokonaly vyber. [bold] Mam v toho uz v hlave jeden velkej gulas. [/bold]

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,

myslím že by jsi měl na 14 dni zapomenout na trading, uplně ho vynechat.. čas bez trhů ti vytvoří nový a čerstvější nadhled.. Většina lidí to podceňuje, ale má to v sobě velkou sílu.
Další věc co bych ti doporučil je aby jsi zkrátka trochu zpomalil. Tvůj komentář a popis tvoji situace působí "zbrkle" není to nic co by se nedalo doladit.. Sám jsem byl velmi zbrklý.. Musíš si uvědomit, že rychle znamená klidně a pomalu ...

Ať se daří

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky za rady. No coz o to roztekany jsem. Ale o tom vim a snazim se na tom i stavet resp. s tim pocitat. V ID komoditach mi to tedy celkem jasne definovalo casovy ramec. V opcich jsou to trochu muka, ale neni to spatne. Asi si budu muset dat opravdu od vseho pokoj. Budu ted mit tyden volno a pote si dam jeste dva tydny pristi mesic. Asi to dam dohromady s nejakou dovolenou a zkusim vypustit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Slavomir.k:
Já jsem byl v podobné situaci jako ty. Jel jsem live, a ztratil jsem dost peněz. Tak jsem si dal pauzu cca rok a půl, pracoval jsem na duchovním vývoji - na psychice, a velice se mi to vyplatilo.
Po roce a půl jsem se pustil do obchodování znovu. Prvni 4 měsíce byly kolem nuly, a pak jsem začal již velice slušně vydělávat. Jedu poziční obchodování spready, s minimální časovou náročností.
(Když jsem pak koukal na ty obchody co jsem před rokem a půl do nich vstoupil, tak jsem nechápal, jak jsem to mohl udělat.)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...