Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jaký notebook pro trading?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 51
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Z vlastni zkusenosti, jelikoz pocitace jsou mym zamestnanim, muzu potvrdit ze nejdulezitejsi je opravdu disk. Projde mi rukama desitka notebooku za mesic, a nekdy se nestacim divit co si lide porizuji na praci v kancelari, napriklad uplnou spicku od jednoho z prednich vyrobcu, avsak s klasickym mechanickym diskem. Jen samotny start Windows na techto predrazenych strojch trva zhruba tri- az ctyrikrat dele nez na libovolnem ultrabooku, kde je SSD standardem a pritom jsou levnejsi nez vyse zminene modely s trikrat vetsi hmotnosti.

Zaver: Rozhodne neplati ze cim drazsi, tim rychlejsi nebo lepsi!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je pravda že SSD disky se hodně zlepšily ale co do rychlosti mi nepřijde disk jako až tak podstatná věc. Za důležitější mám maximální možnou RAM, nyní je v mém noťasu 16 GB. Data nakešovaná v RAMce překonají SSD disk v rychlosti o několik řádů a s tak velkým objemem dat aby ho nepobrala 16 GB RAM teda zatím nepracuju. Systém nikdy nevypínám jen uspávám do RAM což trvá tak asi 2-3s (reboot jedině při upgarde jádra) , takže vše s čím často pracuju je prakticky trvale nakešováno v RAM. Používám Sierru přes Wine v Gentoo Linuxu asi už 3 roky k maximální spokojenosti. Pomalu se taky už začínám rozhlížet po novějším stroji asi zůstanu u ThinkPadu, mám X200, hlavně co do rozlišení by se mi líbil nějaký HD displej :-). U Lenova mi hodně vyhovuje kvalitní klávesnice - člověk může upgradovat a vše je stále stejné co do rozložení kláves už řadu let.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No dle mého názoru dnes trader může vybírat notebook podle barvy (preferuji růžovou s třpytivými srdíčky - takový stroj jen tak někdo neukradne:)). Složitý výpočty se dají poslat do cloudu, stejně tak zálohy(samozřejmě šifrovaný). Co skutečný trader využije je numerická klávesnice, jinak je to úplně jedno, protože dneska se dá obchodovat s každým notebookem. Rozdíly mezi notebooky jsou jen v reklamních letáčcích, těch skutečných trader moc nepozná.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,

díky za odpověď. Já jsem několik let používal ntb bez klávesnice a taky mi to nepřipadlo složité. Dnes mám ntb s numerickou klávesnicí a práce se mi zdá podstatně jednodušší. K notebooku používám i myš, protože ovládání přes touchpad mi u některých operací nevyhovuje. Hodně asi záleží na zvyku.

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

A co trackpoint , používá někdo ? Zpočátku si s trackpointem připadá člověk hrozně neohrabaně ale po čase sem zjistil, že když mám noťas v docku a pracuju na normální klávesnici a s myší tak mi tam vyloženě chybí. Proti touchpadu mi přijde přesnější a ruce můžu mít na klávesnici a netřeba přehmatávat někam mimo na myš.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

energetik:

ono asi opravdu záleží na zvyku. Trackpoint jsem také používal ale nevyhovoval mi. Veškeré obchodování se snažím provádět na ntb (i když pokud jsem doma používám ještě přídavný LCD) a tak potřebuji rychle přecházet z jednoho programu do druhého, zvětšovat, zmenšovat atd, takže bez myši je vše neohrabanější. Faktem je, že jakékoliv přídavné zařízení k ntb "zvětšuje" náš pracovní nástroj a hlavní výhodou ntb je právě velikost a skladnost.

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ptal jsem se jednoho odborníka na Apple. Říkal, že moje plarforma je podporována přes Windows a apple jí běžně nemá a za další že má pouze jedno tlačítko, což já využívám při BUY a SELL obě tlačítka. Jiný rozdíl mezi applem a ostatními počítači zatím nevím, třeba někdo poradí z vlastní zkušenosti.

Ale byl jsem se zeptat přímo i u Applu a řekli mi, že není žádný problém nainstalovat do počítače windows a připojit myš s dvěma tlačítky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...