Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Principy ziskových obchodníků


Doporučené příspěvky

Hezký večer,
děkuji za opět velmi inspirativní článek...mám rád ty chvíle, kdy si večer, po "náročném" :-) obchodním dni a se sklenou dobrého vína mohu v klidu sednout a přečíst, jak myslí a uvažují profesionálové... vždy ve Vašich článcích (a také na blogu) nacházím mnoho poučného..
_______________________________________________________________________________________________
Přeji Vám a všem traderům mnoho úspěchů v obchodování i životě.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Krásný článek.
Je to jako psané o mé osobě :).
Mohu potvrdit myšlenku ke konci článku - posledních několik týdnů se soustředím na menší risk z účtu (do 1%), což v drtivé většině tvoří "jen" jeden obchod denně.
Nějaký moment se člověk musí poprat se skutečností, že opouští vzdušný zámek co si budoval, vzdušnou jachtu co má ve vzdušném přístavu a vzdušné luxusní auto (mám přece podle backtestu OS, který dokáže v poho 30-60% měsíčně...).
Jneže jakmile jsem se začal soustředit na jeden obchod denně s RRR 1:2, prudce jsem se začal zlepšovat (viditelné už po 14 dnech), úspěšnost je také solidní, ale hlavně je to úplně v pohodě a klidu a to tu jde.
Dříve jsem si to ani neuvědomoval, ale pokud jsem za den provedl např. 3 obchody a první obchod byl ztrátový, další dva obchody nebyly často zcela "košer". Se soustředěním pouze na jeden obchod mne sice kolikrát OS nadělí vstupní signál, ale řeknu si, že nemusím spěchat. Často chci vidět v trhu ještě více (podporu ostatních trhů, lepší odraz od S/R atd.), takže čekám na další signál.
Tohle jsem dříve nedělal - první signál vstupu se rovnal okamžitě první obchod.

Tak ať se všem daří.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

v tom popise o dlhodobejsom pohlade som sa nasiel. Kedze moj trading na paperi dopadne vzdy dobre a na live skoro vzdy zle, vydedukoval som ze problem je v psychologii, konkretne v discipline po par stratach. Snazim sa preto vnimat trading inak, nie z pohladu posledneho obchodu. To ale vdaka podvedomiu nie je lahke. Snazim sa predstavit si svoju equity ako domcek, a jednotlive obchody ako tehlicky. Stratovy obchod je tiez tehlicka, pokial bol v sulade s planom, a do mojho domceka jednoznacne patri.

zatial to trochu pomaha... :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře:
Toto je asi nejpřínosnější článek za poslední měsíce. Vypadá to jako kdyby jste každou minutu co jsem kdy seděl za poslední 2 roky u grafů stál zamnou a díval se mi přes zameno a současně četl mé myšlenky. Dost věcí co jste zde napsal jsm si již také uvědomil, ale když se přestane dařit tak opět spadnu do kolečka bezhlavého zkoušení všech možných mechnických taktik které opouštím po prvních neúspěšných obchodech. A hned zkouším zase zkouším jiný nesmysl.
Děkuji za připomenutí toho co jsem si už uvědomoval, ale zase zapoměl. A otevření očí.

Ať se vám daří

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslím, že největší problém u začátečníků je,že nedokáží najít strategii, která by jim vydělávala a byla funkční.
Velká většina ji časem najde, ale jelikož se pak snaží obchodovat i několik hodin denně tak výsledky jsou záporné a neprofitují.
Pokud by s jejich strategií dělali denně jen jeden, max. dva obchody, pak v delším časovém období by byla zisková.
Bohužel chamtivost je věčná. Je třeba se nad tímto zamyslet.
Neznám dopodrobna zdejší Finwin, ale vsadil bych se, že pokud by se použil pro několikahodinové obchodování tak výsledky budou záporné. Jelikož autoři dělají v průměru dva obchody denně pak profitují.
Podle mého zde je zakopaný pes i u většiny strategií.
Duplikovat úspěšného obchodníka, který obchoduje desítky nebo stovky kontraktů je nemožné. Všechno se musí dělat postupně a začínat jen s jedním kontraktem.
Určitě není dobrá cesta hledání profitové strategie formou systémů martinagle nebo strategie přikupování kontraktů , když jsme ve ztrátové pozici.
Je to velice lákavé, ale zákeřné, protože dříve nebo později dojde k mazání účtu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslim si ze vecsina zacinajusich traderov chce pred nos zlatu tacku na ktorej je presne popisany obchodny plan, s pravidlami a money a risk managmentom. Je jednoduchsia cesta prebrat niecij system ako vytvorit si vlastny (aj ked na zaklade principov ineho systemu) Ide ale o to ze ked trader nechape co jednotlive puzzle v systemu ineho robia tak ho nikdy nemoze pochopit natolko aby sa snim vzil. A pokial zacne rozumiet puzzle ktore system ineho tvori, tak zarucene vlozi do toho svoje puzzle hoc i len s malimi zmenami ktore sedia jeho povahe, jeho stylu zivota a ocakavani.
Lenze mi ludia sme zvyknuty na "zarucene" metody ako sa stat bohaty, zarucene metody ako uspiet v zivote a v podnikani, zarucene metody ako zbalit jeho/ju, zarucene metody ako byt dobry v sexe atd a samozrejme zarucene metody ako profitovat na burze, ale vlozit do toho seba sameho, pochopit, preco je toto tak a preco toto hentak, a preco sa deje toto a preco tamto a co znamena toto a co toto, to uz je praca navyse ktoru vecsina traderov nechce podstupit a tak koncia velmi rychlo a bolestivo tuto cestu, alebo slepo obchoduju dalej s dalsimi a dalsimi peniazmi bez toho aby sa co i len na trocha casu pozastavili a dali do trhoch seba sameho.
Vsetci sa musime na zaciatku od niecoho, niekoho inspirovat ale nie kopirovat. Ty co vlozia do tradingu seba sameho uspeju, ty co su opiciaci ktory len sa opicia po inom bez dalsieho studia tvoria vecsinu ktora na burze neuspeje.

Pacia sa mi myslienky novacikov ktory sem pridu s vetami typu (ahoj som tu novy len nedavno som objavil trading a chcem sa opytat ako backtestujete, lebo chcem backtestovat finwin, woodieho atd....) Tento pristup hovori uz sam o sebe ze takyto trader nema velku sancu na uspech. To je presne to co som pisal vyssie, ze dostal na zlatej tacke system s money a risk managmentom ktory vytvorili ludia peter a tomas s tym ze oni ho poskladali od zakladov a presne chapu co hladaju, a ako nma to maju reagovat a preco to hladaju a co to robi. Tzn ze pre takeho novacika sa tato zlata tacka cooskoro premeni na drevenu na ktorej budu len hrba pravidiel prikazov, podmienok ktorym nerozumie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Začátečníci hlavně nechápou, že ty týdny a měsíce sledování grafů jim nic nenahradí. Drtivá většina lidí vidí těch 10-20USD za bod v grafu a žije v bláhové přestavě, že na vrcholu grafu vstoupí do trhu a dole vylezou s obrovským ziskem. Už mají představu jaké auto si koupí a jak budou pro okolí zajímavý.
Mám práci, při které jsem poznal několik traderů a ve výsledku normální byl jenom jeden. Někteří mi předváděli, jak mají obrovské sumy na demo účtech a jak je jednoduché vydělávat tradingem. Jiní zase možná něco vydělávali, ale ráno vstali a obchodovali Forex, odpoledne Futures a večer šli spát. Naprostá ztráta sociálního kontaktu. U dvou jsem byl i víckrát během posledních 3 let a člověk s odstupem času vidí kam ten člověk směřuje.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak po roce a půl došlo i na mě a tak při založení live po 2 obchodech s brutální ztrátou, jsem se hodně zamyslel nad sebou. Když je člověk na demu a čte příspěvky typu "většina začátečníků vymaže účet" "je potřeba nemít podkapitalováno" "dobrý RRR" atd., tak to sice čte, ale nechápe (teda mluvim za sebe). Vždy jsem hledal vlastní systém, vlastní obchodování a to se mi i povedlo a je založen na trpělivosti, čekání, analýze a klidu. To vše jsem samozřejmě během tří dnů od založení live nebyl schopen provést a ani si uvědomit. Neuvěřitelná zaslepenost, vše co je důležitý pro můj styl jsem dělal opačně, takže špatně. Byl jsem na demu asi vážně moc dlouho, raději jsem měl jít do live dříve s miniloty, ale kdo ví jak by to dopadlo. Už se tak stalo, dostal jsem ránu, ale zas mám odstrašující vzpomínku a s napsanou ztrátou na zelenym papírku přilepenym na monitoru, jsem získal dechberoucí zkušenost, na kterou se vždy zamyslim, než vstoupim na trh. Ono opravdu ta trpělivost a chamtivost (si myslim za sebe), je to nejdůležitější co je potřeba pochopit

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vyborny clanok,
vsetko je to o trpezlivosti a skromnosti. Ja som svoj ucet pocas prvych troch rokov live obchodovania vymazal x-krat... No co uz, blbec sa uci na vlastnych chybach... Teraz mam 5 uctov a na kazdom realizujem inu obchodnu strategiu. Na kazdom ucte robim 1-3 obchody denne a slape to. Je pravda, ze ma bavi sediet za pc a hladat a vymyslat nieco nove a tak sa niekedy prichytim, ze som pracoval aj 12 hodin denne. Neviem si predstavit, ze by som robil iba 2-3 hodinky a potom sa zabaval. Ale kazdy sme ini a verim, ze kazdemu, kto je dostatocne trpezlivy, skromny a pracovity, sa nakoniec podari byt konzistentne profitabilny a celkovo uspesny.
Tradingu zdar !
:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

[ital] Zhodnocení za měsíc nemusí být zázračné, ale i výsledek například 5-10 % za měsíc z malého účtu je něco, co vás posouvá dopředu mílovými kroky.[/ital]
Tak u techto vysledku se museli profesionalni obchodnici zacervenat a zacatecnici chytnout tezkou depresi :D (slozeny rocni profit 82 - 230% za rok)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Neviem preco riesite %,je to ta najidividualnejsia cast tradingu,ktoru podmienuje vela osobnostnych faktrov a nie systemovych,tak napr.kolko % riskujem na obchod istotne je rozdiel ked je rock 0,5 alebo 3 a viac % a tiez aj zalezi po ake profity chodime niekto proste nezvladne ustat korekciu a berie mensie zisky,niekto ide po vacsie atd.
Este dodam ze s malym uctom-par tisic-sa da v pohode robit aj 30 a viac percent mesacne,ale necakajte ze sa s tym dostanete na miliarddy a porazite buffeta...
:)
PS.Financnik mi bol zo zaciatku zdrojom informacii,teraz je to zdroj zabavy-vtipnych prispevkov ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

filip44 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Neviem preco riesite %,je to ta najidividualnejsia
> cast tradingu,ktoru podmienuje vela osobnostnych
> faktrov a nie systemovych,tak napr.kolko %
> riskujem na obchod istotne je rozdiel ked je rock
> 0,5 alebo 3 a viac % a tiez aj zalezi po ake
> profity chodime niekto proste nezvladne ustat
> korekciu a berie mensie zisky,niekto ide po vacsie
> atd.
> Este dodam ze s malym uctom-par tisic-sa da v
> pohode robit aj 30 a viac percent mesacne,ale
> necakajte ze sa s tym dostanete na miliarddy a
> porazite buffeta...
>
> PS.Financnik mi bol zo zaciatku zdrojom
> informacii,teraz je to zdroj zabavy-vtipnych
> prispevkov

čus,

můžeš napsat jak dlouho úspěšně obchoduješ a začal si s úspěchem obchodovat s malým účtem?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...