Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

S čím se dá obchodovat?


xantor

Doporučené příspěvky

Zkoušel jsem demo IB. Na stránkách IB ([bold]www.interactivebrokers.com/cgi-pub/exchange_display_web.pl?einfo=usCBOT2&file=ECBOT.html[/bold]) jsem si zjistil s čím vším se dá obchodovat. Zajímají mě hlavně komodity. Ovšem ať jsem zkusil zadat do IB jakoukoli z nich, ani jedna nefungovala. Vyskakuje hlášení : „The security ‘ZC’ is not available for this account. If this security should be available, please contact customer service.” Zajímalo by mě, jestli to je tím, že to zkouším v demo účtu, nebo skutečně IB s těmito komoditami obchodování neumožňuje. Upozorňuji, že podmínka „(1)Only Electronically traded products are available“ splněna je. Na stránce CBOT ([bold]www.cbot.com/cbot/pub/page/0,3181,932,00.html[/bold]) má každá komodita jiný symbol pro „Open Auction“ a jiný pro „Electronic futures“. Tyto „Electronic Futures“ symboly se shodují se symboly uváděnými na výše uvedených IB stránkách. Podmínku „(2)Not all products available at all hours“ jsem snad taky splnil, zkoušel jsem to v čase „Electronic Trading Hours“.

Informace s čím se dá na IB obchodovat je pro mě před otevřením reálného účtu podstatná („nechci koupit zajíce v pytli“). Chtěl bych požádat někoho s reálným účtem, aby zkusil pár komodit do IB zadat a sdělil nám výsledek.

Symboly:
Corn(ZC), Soybeans(ZS), Soybean Oil(ZL), Soybean Meal(ZM), Wheat(ZW), Oats(ZO), Rough Rice(ZR)
P.S. : Jediná komodita, která je pouze na seznamu CBOT a není na seznamu IB, je Ethanol(ZE). Té bych si zrovna chtěl na margin koupit hodně a mít ji i po last-trading-date :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 42
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Dobry vecer Xantore,
komodity, ktere jste si vybral se obchoduji predevsim pitove a na elektronickem trhu temer nulove. Pokud by jste je chtel obchodovat intradenne, pak jedine pres brokera, ktery poskytuje intradenni pitova data a grafy. Jen doplnim, ze u pitovych trhu [intradennich] jsou dosti vysoke komise.
Pokud chcete obchodovat intradenne elektronicke trhy, doporucuji poohlednout se po jine komodite nebo treba po e-mini trhu.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Dobrý večer,
četl jsem článek o mini-sized futures a dost mě zaujaly komise u IB na některá e-minis ($3,22), tak by mě zajímalo, jestli by jste někdo byli tak ochotní a vypsali mi zde všehny elektronicky obchodované mini trhy, které se dají přes IB obchodovat. Budu vám moc vděčný. Děkuji

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Břondo,
to jsem udělal ještě než jsem sem vložil minulý příspěvěk. Mě právě moc nesedí některé věci - např: v TnT je e-mini corn ale na stránkách CBOTu vůbec není... je tam jen mini corn, ale ne jeji elektronická verze.
Stejně tak sem někde četl, že se dá (např) e-mini corn obchodovat přes IB, ale na jejich stránkách není po e-mini corn ani památky. Našel jsem tam jen e-mini silver a gold ... ani e-mini soybeans, ani e-mini wheat sem tam nenašel atd.
Chci vás tedy znovu poprosit, jestli by jste mi někdo nemohli vypsat které e-mini futures se dají přes IB obchodovat. Děkuji

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Zdravim vsechny,
jen bych se chtel zeptat, zda ma nekdo zkusenosti s pozicnim obchodovanim elektronicke kukurice (ZC).
Na IB ji nabizeji, ale v demu nefunguje.
Podle grafu z CBOTu to vypada, ze prosincovy kontrakt by mohl byt uz obchodovatelny (volume vypada na cca 15.000; u ostatnich je to podstatne mene). Problem je, ze data pro ZC se zde daji zobrazit jen jako graf (do tabulky to dava jen intraday nebo obycejnou kukurici), takze se opravdove volume a tim i likvidita odhaduje spatne.

Pripada mi, ze by to mohl byt zajimavy trh pro zacatecnika jako jsem ja: marginy jsou stejne a komise nesrovnatelne nizsi nez pri obchodovani na pitovem trhu.


Diky za jakekoli info!

Btw: vcera jsem napsal na support demouctu IB zda existuje moznost nejak se dostat k informacim k ZC (kvuli overeni si likvidity), ale zatim mlci, takze to asi v demu nejde :-(

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Dobrý den,

abych to ještě doplnil. Petře, píšete v jednom z vláken (www.financnik.cz/forum/read.php?10,1522,page=3) že obchodovat v IB lze i pozičně, klasicky se zablukuje margin (zřejmě někdo z IB doběhne na pit arenu a nebo to prostě funguje elektronicky) a vše funguje. Toto jste psal 14. března 2006 a na tomto vlákně píšete že u IB lze obchodovat jen elektronické trhy! Došlo tedy k nějakým změnám, nebo mi něco uniklo? Děkuji za upřesnění

Link to comment
Sdílet pomocí služby

opat: Pletete si pozicni a pitove obchodovani. Pozicne se daji bez problemu obchodovat i elektronicke trhy (a take se bezne obchoduji). Stejne tak pitove trhy se daji obchodovat intradenne.

Ujasneme si tedy terminologii:

elektronicky trh = kterykoliv trh, ktery se neobchoduje na parketu burzy, ale obchody paruje pocitac
pitovy trh = kterykoliv trh, ktery se obchoduje na parketu burzy a obchody paruji lide
intradenni obchodovani = obchodovani v ramci jednoho dne (na kterychkoliv trzich)
pozicni obchodovani = obchodovani v ramci vice dnu (na kterychkoliv trzich)

Snad je to jasnejsi.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...