Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OBCHODY 8.8. - 12.8.


tomnes

Doporučené příspěvky

Taky bych pridal trochu do mlyna, konkretne u cukru SBV05, v patek jsem v hezkem zaveru prodal z vysky 10.23 abych za par minut koncil na 10.07 coz je +16bodu x 11$=175 usd pred komisi. No zase nic tak velkeho, ale za cca 10minut prace... Na utery bych pockal, prognozy na cukr jsou nakloneny Bykum, nicmene, nevidim uz dalsi "velky" potencial pro rust, proto pujdu, pokud se cena dostane v utery ci ve stredu znovu do Sell a nekde z vysky 10.25 a vyssi.. SL 15b.Franko.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Přeji pohodové obchodování a k tomu i pěkné dny,

Následující příspěvek je opět kritický, ale pochvala bere motivaci, jen kritika hecuje.

Tomáš, napsal článek tohoto týdne Jak na STOP-LOSS. Sice jak na něj mnoho nenapsal, pojednal naopak o jeho potřebě a finanční velikosti. K tomu jen, aleluja. Zdůvodnil i trhy jež jsou vzhledem k velikosti účtu vhodné.

Na co však opomenul upozornit je, které trhy jsou [bold] naprosto nevhodné[/bold].
Zkušení komoditní mazáci pějí jedním hlasem. Předpodkladem úspěchu je likvidní trh, a čím větší tím lepší.

OZ05 má OI 6176. Je možné v tomto trhu uhrát rozumnou pozici, bude ale obtížné ji někomu prodat, či ji zpět koupit.
Toto není trh pro spekulanty a začínající zvlášť.

FCX05 OI 2704. Navíc trh kde se to žraloky jen hemží. O co lepší by byl jakž takž FCV05 s OI 10676, s přirozeně větším počtěm žraloků.

Uzavřu toto pohlavkování následně. Do OI 50000 je každý trh pro spekulanta a pro nováčka obzvlášť, nevhodný.
(S rozumnou tolerancí.)
TRHY ROZTRHNEM !!!!
10.08.2005
Radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Radime,

už jsem zde na financnikovi psal které trhy nedoporučuji mnoho, mnohokrát. Takže zde ještě jednou:

Pro nováčky NEDOPORUČUJI vysoce volatilní trhy, mezi které počítám následující:
- veškeré energie
- kovy, pokud nevíte co děláte. Pouze s velkou opatrností. GC se dá, ale opatrně. Dá se i HG, ale ne ve všech obdobích a taky opatrně. Ne vždy je ideální likvidita. Oba trhy se obchodují na burze v NY, takže obzvlášť opatrnost. Ostatní metals nedoporučuji.
- Lumber a Pork Bellies = velmi tence obchodované trhy, ani o nich nepřemýšlejte

Jaké trhy bych nováčkům doporučil:
- kukuřice a cukr jsou určitě ideální trhy
- FC ani LC nehýří likviditou, s trochou zkušeností, velkou dávkou opatrnosti a spolehlivým brokerem se však také dá. Počítejte se značnými skluzy v plnění. Pouze pro větší účty - 8000 USD a více.
- měny: AD, BP, CD, SF, JY... slušná likvidita, solidní plnění, pouze drobné skluzy v plnění. Určitě ano, ale nedoporučuji držet přes noc. Spíše obchodovat jako jednodenní obchod. Např. pokud vidíte S/R úroveň, zkusit si dát denní profit-target. Držet přes noc vyžaduje již větší účet i zkušenosti. Trhy často otevřou nemalou mezerou proti nám. Nedoporučuji pozičně obchodovat nováčkům Euro. Maximálně intradenně a i tak s opatrností.
- softs: tyto trhy se chovají už pěkně dlouho pěkně divně. Kromě cukru moc nevidím důvod ostatní obchodovat, ani moc nedoporučuji. ALe zde musí každý zvážit sám. Rozhodně nedoporučuji coffee a cotton. Volatilní, nebezpečné, nevyzpytatelné
- grains: prakticky všechny se dají. Obzváště v létě to chce velikou obezřetnost. Držet se stranou ve vysoce volatilních obdobích. Pro trhy jako soja mít větší účet a být maximálně opatrný
- finanční produkty = zde doporučuji maximálně T-Bonds. Velmi slušný trh, dobrá likvidita, dobře funguje TA. Pouze však pro větší účty - od 8000 USD

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ


Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Tomáši,

byl to pohled na článek, jež by na ona úskalí opomenout neměl. Na to co jste doplnil, je možné pět opět aleluja!!!!!

Šlo mi jen o upozornění na stále se opakující obchody typu, rýže, oves, masa, na jedné straně a ropou ze strany druhé.

Každý!! by měl ve svém "treninku" (pokud to myslí se sebou vážně) co nejvíce simulovat budoucí obchody v trzích s reálnými možnosti (účet, likvidita).

"Trenovat" rýži a potom "hópnót" v reálu do EURA nedává smysl (a patrně ani dobré výsledky).

Tím nechci říct, že sledovat jakoukoli komoditu a dolar zvlášť, je blbost.

radim.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

nazdárek Pánové,
díky za upozornění na OI a skluzy , které jsem zatím v papertradingu nebral v úvahu,
nicméně double top na FCX05 - vyšlo nádherně,
trochu mě zklamalo kolik moc trhů je nedoporučeno,
jak se díváte na OJ - v tom se mi papírově celekm daří, narozdíl od kávy - tu jsem už zavrhnul sám.

když už tady byla řeč o tom ,které trhy ano a ne,
zajímalo by mě které trhy se reálně dají obchodovat pomocí el.platformy.
Mejte se a díky za všechny připomínky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Stupid,

ono v principu můžete obchodovat cokoliv. Pokud však máte zkušenosti a potřebný účet. Trhy které jsem popsal jsou tak akorát schůdné pro účet do 5000 USD. Co se OJ týče - já tento trh už hezky dlouho nesleduji, poslední roky kdy jsem ho sledoval byl ten trh doslova o ničem. Možná, že už se nyní situace zlepšila. To je další věc - trhy se mění. Např. před 2 lety se nedal moc obchodovat AD, ale dalo se lépe obchodovat EURO. Nebo masa se také jedno období obchodovala OK a jiné ne. Chce to trhy neustále sledovat a přizpůsobovat se. Ale to přijde časem. Trhy jako kukuřici a cukr naštěstí považuji za relativní "stálice" - i když i takové slovo je v komoditách dost pofiderní.
Co se týče elektronické platformy - jsou el. platformy, které umí obchodovat i pitové trhy. Je třeba se informovat u konkrétních brokerů.

Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, přidám jeden obchod k zamyšlení. CZ5 se dnes líně vznáší nad docela silným supportem. Stálo by za zvážení koupit někde kolem 230,4(jestli tam teda dnes spadne) a nebo za MKT(ti co chtějí být na palubě za každou cenu). Ale....je to trochu složitější a hlavně s větším rizikem než jindy. V pátek se očekává vydání srpnové USDA plodinové zprávy, budeli poškození porostu suchem větší než se předpokládá a tím snížení odhadovaného výnosu, je hodně pravděpodobný dost velký gap na sever. Za posledních dvanáct let se tak po spnové USDA stalo 11x, nejvíce o 12ct. Ten jižní gap byl taky o 12ct. Zítra si myslím že corn pomalu poroste a v pátek jedem gapem směr sever. Co vy na to??
Krásný a úspěšný den přeje Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Poslední dnešní pozdrav obchodníkům,

K OJ. Jde o trh rovný rýži, no troch lepší.
Spekulanti na vzestup 56, na pokles 19.
Hedgerů na vzestup 17, na pokles 17.
V této společnost není co pohledávat.

V kávě se dělají celoživotní peníze (dle odborníků). V žádném případě bych jej nezavrhoval. Sledovat z povzdálí se dá vše (i ta ropa).

radim.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravíčko,
vstoupil bych s dotazem : papírově obchoduju asi od května05, spekuluju na růst, řídím a rozhoduju se především
a) indikátory MA ( 4,9,18 ) a RSI
b) volume + OI
Pokud "říkají" oba indik. KOUPIT, a i Volume+OI odpovídají, papírově nakupuji, což se jakž tak vede. Přesto si rád poslechnu kritiku a vady "mé" metody, pokud se někdo ozve.

Dále, 10.7. jsem "koupil" PBQ05 za 59, kde jsem 14.7. pro špatně umístěný SL vypadl, ale formace se "líbila" i nadále, tak jsem hned 19.7. znovukoupil PBQ05 za 67, kdy 28.7. jsem "prodal" za 78. To by mělo hrubého hodit 2.400 + 4.400 USD. To by se mně líbilo, ale v diskuzi čtu o nejistotách u Pork Bellies, proto kdyby někdo napsal, co by mně u skutečnýho obchodu ( v tomto konkrétní případě ) mohlo potkat za nešvary, byl bych rád.

Zatím se mějte, JAGELO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

U obchodů jako je Pork Bellies čekejte pevážně výrazné skluzy. Petr by Vám mohl povídat jak kdysi ve svých začátcích dostal skluz v plnění na základním SL. Ten měl původně 150 USD, ale vystoupil nakonec se ztrátou 350 USD. Takové věci se dějí v nelikvidních trzích. Minimálně to chce otřelého a dobrého brokera.
Ještě ke kávě - je to sice trh, kde se vydělává, ale s velkými účty. Stejně jako v ropě. Káva i ropa = alespoň 20 000 USD. S menším účtem nedoporučuji na trhy prakticky ani koukat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

radime,
kde jsi tohle zjistil:
OJ
Spekulanti na vzestup 56, na pokles 19.
Hedgerů na vzestup 17, na pokles 17.

traviči,
kukuřici Z taky tipuji na sever, papírově jsem nastoupil na 231,6, jeden z mála nástupů za market, pravě z důvodu s/r na 230ti., SL jsem už posunul do pozitivního teritoria, takže tvůj předpokládaný gap, na sever by mě jen potěšil.

a jak vidíte aktuální cukr V, může jít ještě na sever nebo se nám již obrací?
já myslím, že z růstového trendu ještě moc nevybočil.

stupid

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...