Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: „Tajemství“ úspěchu v daytradingu II


Doporučené příspěvky

Pro nas, kteri se porad povazujeme za zacatecniky a mame radi sve "jiste" muze byt dalsi moznosti jak takovy trh obchodovat vstup az na druhem retestu. :)
Potom je dobre mit jeste pattern kterym vstoupim do rozjeteho trendu v pripade, ze se trh uz nevrati.
Scale-in/out dava tu potrebnou flexibiltu, kterou se da mechanicky system opravdu hodne vylepsit. Velka pravda clanku je o tom, ze ukoncit obchod na BE neznamena vzdy, ze posouvam SL do mista vstupu. Pri vice kontraktech se vystupy muzou doladit napriklad tak, ze zakl. SL pro vetsinu kontraktu nemusim vubec menit a nebo jenom minimalne... a presto i pri malem pohybu ve smeru nechytnu celkove ztratu.


Zdravim
P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mohu přesně potvrdit, že jako začátečník takto uvažuji. Snaha vyhnout se ztrátám často vede k promarněné příležitosti, výstupu na BE a sledování, jak trh po přesném vymetení SL na BE zamíří mým směrem.

Momentálně načítám Disciplined Tradera (Douglas) a Psychology of Trading (Steenbarger) pro lepší zvládnutí psychologie. Máte zkušenosti s jinými publikacemi?

Hezký den
Přemek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim, pekny clanok, dakujem.
Oblasti bodov 3,4 som si nazval 'sweet points' v pripade, ze na bodoch 1 a 2 je divergencia. Co vsak treba hned dodat, je ze su to body silne kontra-intuitivne, aj ked na statickom obrazku to vizera jasne. Ked sa ich pokusam zachytavat na Market reply, tak je to uz horsie. Amigdala ma u mna stale navrch, ale uz sa aj prefrontal cortex zlepsuje :)

Este raz dakujem za zdoraznenie klucoveho.

sirfalout - trochu archaicka anglictina, nie priamo k tradingu, ale klucove je tu povedane jasne a nekompromisne. Dokazat zit toto, znamena byt automaticky vyborne pripraveny na trading. Sem ako tradery mierime o tento level sa snazime. [ital] [/ital] www.gutenberg.org/dirs/etext04/mjcmn10h.htm

Vela sil vsetkym.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

supr clanek.Pro me je tezke urcovat kde budou SL ostatnich. Zni to skvele a ma to logiku, kdyz napriklad na silne S/R se bude vstupovat do trendu je logicke, navic kdyz je to jeste necim potvrzene, takze si muzu rict, ze SL bude mit vetsina o 5, 10, 15 pipu, nebo nekde na predcozim pipu. Tich moznosti je ale straslive moc, kam traderi umistuji SL, takze kterou z nich vybrat. Muzu to takhle zkouset v pohybu do nekonecna a nakonec zjistim, ze se zmenil trend, takze projedu cely ucet a myslenka vstupovani tam kde ostatni maj SL je v haji :). Zazil jsem uz takove situace, kdy jsem si dovolil to nechat vic na SL, protoze jsem tusil vic jak obvikle, ze to pujde mym smerem, ale je to risk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petre, rozumiem.
Pre mna je vsek (zatial) bod 2 neisty, pretoze si niekedy po vazti takeho obchodu (ci uz ziskovom alebo stratovom) neviem dostatocne systematicky urcit preco som obchod vzal. Povedzme vstupim Long. Keby sa trh na micro r/s za bodom 1 otocil a vytvoril Flip short, tak nedokazem jasne urcit dovod, preco. Hnevam sa na seba, ze to bol jasny Flip. Rozumiem, ze kazdy obchod ma otvoreny koniec, ale aspon zakladnu strukturu, preco teraz nie Flip, ale Revers je pre mna emocne tazke rozlisit. Rozlisit v zmysle, ci to bol regulerny obchod, ktory skoncil v strate, co je ok alebo som prehliadol klucovu informaciu. No ale to sme uz u otazky skusenosti a kompetencii tradera a o tych tento clanok nebol.

Rozumiem, ze tu hra ulohu naplanovanie urovni a scenarov, ktore su predpripravene a tiez rozumiem, ze tu zachadzame do nuans FIMS. Podrobnosti si planujem prestudovat v Online manuale :)

To len kratko dovod, preco sa zatial sustredim na potvrdene breaky reverznych formacii s vedomim, ze do tychto miesta sa stale trhy nevracaju, ze su to 'odrobinky hlavnych pohybov', ale uteceny obchod znasam akosi lepsie, ako (zatial pre mna) neisty vstup.

Vdaka
Booky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yamato:

tak ono je docela jedno, jestli trh někdy retestuje a jindy ne..to je asi tak, jako že někdy dělá hezké korekce a jindy ne...člověk prostě nemůže čekat, že trh vždycky udělá, co od něj čeká...proto by se neměl nijak moc upínat na žádný scénář..

a hlavně - ti nejlepší střelci se vyhýbají nepravidelnosti retestů tak, že vstupujou při prvním ataku určité zóny (na obrázku kolem bodu 1, ale hodně blízko dnu korekce)

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Marnost nad marnost zacatecnikum rikat, ze vstupovat podkapitalizovany je z nevetsi pravdepodobnosti budouci sebevrazda, pokud si to minimalne nenabacktestuji sami, pak by pochopili, ze maji jen 2 cesty, zvysit svuj ucet a tim mit moznost vetsiho SL nebo vice selektovat obchody, napr 2-3/tyden max. Sam jsem musel rapidne zvednout SL, kdy jsem zacinal, mel jsem SL nekde u 10-12 na YM, ted jej mam na 16. Ale to je i hlavne proto, ze kazdy trh se casem meni a je potrebne se prizpusobit. Na YM to neni az takova hruza, kdyz se bavime o $5 na tick, ale kdyz si clovek spocita, ze za mesic udela cca 15 obchodu (rekneme $75) a za rok je to (treba $900), tak uz je treba si uvedomit, ze nejde zrovna o malou castku (u zacatecniku, kteri mnohdy nedosahuji s uctem ani zminovanych $10.000)...a to nepocitam slipy.
Navic pro lepsi prehlednost jsem si musel vytvorit novy excel pro obchody, ktery mi pocita klasicky SL/PT a hned vedle dle nastaveni i SL/PT/BE, abych videl, jak se i lisi Drawdown a mel o nem detailnejsi prehled a mohl jej srovnavat.
Pokud posouvam SL na BE, mam sice mensi Drawdowny, ale tim padem i mensi zisk, protoze presne, jako v tomto clanku, mi hodne obchodu utazenych brzy na BE, by zasahlo PT.
Takze clovek ma porad neco zlepsovat, mam motivaci, protoze vidim hmatatelnou moznost neco zlepsit, coz je hodne silny hnaci motor.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yamato :

majkll píše pravdu. Je to tak.Článok treba brať v zmysle, že sa snaží pomáhať začiatočníkom a tu ide viacmenej vstup na dobrom mieste s potvrdením. Tí skúsení však už vedia, kde sú tie oblasti, sú v určitej zóne a tam vstupujú, pretože si nechcú nechať ujsť príležitosť a nespoliehajú sa na možný retest..Takéto obchodovanie nástupu v zóne bez potvrdenia už vyžaduje značné skúsenosti...Preto trading nie je a nebude ľahký...Nie je možné čakať, že trh bude robiť, čo vyhovuje traderovi..A ešte k tomu pravidelne..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V případě prvního vstupu bych uzavřel základní profit a se zbytkem vystoupil na B/E. V případě vstupu v bodu dva bych na tom byl mnohem lépe, protože bych uzavřel dvě profitové pozice a zbytkem bych trailoval +- na B/E.
Takže v obou těchto případech bych inkasoval zisk.
Ani já neznám směr trhu, ale díky MM jsem v profitu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...