Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: 6 tipů, jak se dopracovat rychleji k výsledkům


Doporučené příspěvky

to sevig: Nejdříve jsem ani nepapertradoval ale pouze trhy sledoval. To trvalo pár týdnů. Pak jsem začal paper a u toho zůstal, zkoušel a trénoval cca 9 měsíců. Ale popravdě - myslím, že už bylo načase přepnout na live, cítil jsem to. Měl jsem výsledky, ale když jsem opravdu na live přepnul, najednou přišlo to co asi muselo.. Je něco jiného paper a live - myslím pro psychiku (alespoň u mě). Najednou už nebylo tak snadné riskovat skutečné USD jako předtím na paperu. Takže pár dní a možná týdnů jsem se seznamoval s těmito pocity a uvědomil si, že potřeba pracovat na psychice se nebude dát oželet. Live jsem teprve pár týdnů a psychika, mentální vyrovnanost, klid a sebedůvěra je momentálně mým hlavním tématem, na kterém pracuji a rozvíjím se. Tam cítím největší potřebu se zdokonalit. Na to mě osobně paper nepřipravil, nakopl mě až live.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

sevig urcite nevynechaj paper. Nie preto zeby ta mal pripravit na psychicku stranku veci ( to ta nepripravi, to si odzijes sam v LIVE) avsak paper by si nemal vynechat preto aby si zistil skor technicke skutocnosti, tzn ci tvoj system funguje, ci si ho nepreoptimalizoval a tak povediac pri testovani si neklamal sam seba. Zistis ci dokazes ho obchodovat, ci napriklad neje TF ktory si zvolil rychly ci naopak prilis pomaly atd. Zacnes mat prvotne pocity nudy a tym zacnes bojovat so sustredenostou / nesusstredenostou a vela vela dalsich aspektov. A hlavne zistis ci equity pojde hore alebo dole.
Z vlastnej skusenosti viem ze doladovat system za pochodu live je narocne a az tam dostane tvoja psychika poriadne zabrat pri pripadnom vecsom DD. Takze radsej je rozumnejsie odzit si paper mesiac ci dva a vyhnut sa zbytocnym problemom ktore prinasa doladovanie neodtestovaneho systemu v LIVE obchodovani.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mockrat vam dekuji za vase prispevky. paper tradoval jsem 3 mesice pak tyden live minus $700 takze zpatky na paper trading. Dvakrat jsem vytahl ucet z $6000 na $10000 / 1kontrakt / 1-3 obchody den / 30-90 minut denne. Takze opet zpatky na live.

Primarne me zajima kolik mesicu/obchodu trva zaryt si rutinu do krve?????

Link to comment
Sdílet pomocí služby

sevig ono pozor na zacarovany kruh v podobe preskakovania z Live na Paper.
Ak si obchodoval 3 mesiace paper a bol si v zisku a vedel si presne co robis, tzn mas obchodny plan podla ktoreho si obchodoval. Tak ak si zacal v LIVE a si v strate 700 USD, na tvojom mieste by som sa nevracal k papertradingu ale vyhodnotil by som vsetky obchody ktore si urobil v LIVE a zistil ci si obchodoval podla planu. Mozno ze si len myslis ze si ich zobchodoval podla planu, treba ich spatne vyhodnotit a byt si 100 percentne isty.

a POTOM:

--- za predpokladu ze po vyhodnoteni zistis ze si obchodoval podla planu
tak jep otrebne zistit ci ten 700 USD DD je nieco vynimocne, alebo si to uz v paperi zazil. ci to neje len akesi "zle obdobie" tvojho systemu ale pri tom z dlhodobejsieho hladiska doraz pridu zisky. Odpoved na tuto otazku ti da obchodny dennik z papera, pripadne aj backtestu.


--- za predpokladu ze si neobchodoval podla planu
najhorsie co mozes urobit je vratit sa k paperu. Pretoze ak si neobchodoval podla planu a preto si v DD 700 USD tak tam uz zauradovala tvoja psychika a mal by si sa jej zacat venovat. stanovit si povedzme jeden obchod denne alebo ine pravidla ktore ti odlahcia psychiku.


Polopatistickyp ovedane:
AK MAS SVOJ OP RIADNE ODTESTOVANY V PAPERI A ZARABAL, TAK SA NEVRACAJ K PAPERU PO PRVOM NEZDARE V LIVE, ALE SNAS SA OBCHODOVAT TAK AKO BY SI OBCHODOVAL PAPER. - PRIPADNE SI STANOV URCITE ODLAHCUJUCE PRAVIDLA (NAPR. 1 OBCHOD DENNE)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja si to tak nejak jeste nejak muzu omluvit ,ze jsem na live skocil v pondeli ,kdy ve statech zacalo rozpoctove provizorium tak se to trochu chovalo jinak jeden by cekal ze to pujde na jih a oni to poslali na sever. Jinak maximalni serie ztrat je -$840 clovek to na zivo moc neunese. Uvidim od prvniho nasledujiciho mesice. Problem je ,ze to funguje tak ted nejak podvedome hledam proc by to nemelo fungovat tak doufam ,ze prijde dalsi serie ztrat ,abych zjistil jak na to budu reagovat ja vim ,ze bych takto nemel/nesmim premyslet protoze to akorat privolam ,konecne kazdy to ma nastavene jinak.

Dalsi dotaz: pokud nekdo zacal live kolik dni/-obchodu/-$ mel nez se vratil k papiru?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

sevig, ak tomu spravne rozumiem, ty si urobil stratu 700 USD za jeden den v pondelok ked si zacal live?

Inak pokial podvedome hladas preco by to nemalo fungovat znamena to ze si dostatocne neveris, ze neveris svojmu systemu, pristupu k tradingu ze mozes byt uspesny. Na to pozor to je silny blok v myslienkach ktory ta ovplyvnuje po psychickej stranke.

K paperu sa nevracaj vobec pokial mas normalne odtestovany funkcny system. naopak, uc sa dodrziavat obchodny plan a postupne as posuvat k profitom.

K paperu sa mozes vratit ked zistis ze tvoj system je na prd... (co ale v tvojom pripade nie je, kedze si aj pri testoch mal stratu ako si pisal -840 USD) takze ten DD v ktotom si teraz -700 USD neje nic ojedinele a to je dobre zistenie.
Samozrejme daj si nejaku hranicu kedy sa vratis k paperu, povedzme ze si mal pri testoch stratu 840 USD tak si stanov co ja viem ze pri DD 1200 USD sa vratis k paperu a prehodnotis este raz cely system. Urcite neobchoduj dovtedy kym znicis cely ucet aby si zistil ze nemas Edge v trhoch alebo ze nevies dodrziavat obchodny plan.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mockrat dekuju za odpoved. Ztrata byla kumulovana za ctyri dny PO-CT patky "neobchoduju" protoze to uz je pro me vikend, ze system funguje o tom me kazdy den presvedci statistika zaznamu ,jenom lidi okolo mi ,kdysi davno dali blok ,ze to fungovat nemuze ,videl jsi film Pocatek s Di Capriem myslim ,ze scenar napsal hodne chytrej clovek.

Back test je az do roku 2011 ,funkcni to bylo vzdycky. Takze skocit do vody a plavat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

sevig rozumiem. Ano film som videl (zaujimava myslienka, mam rad filmy s niecim inym nez standard.)
Ak to neje tajne mozes sem hodit equity cez MSA kde bude vidno aj Win , RRR . PF a ine udaje za obdobie co si paperoval?

A inak preco by tvoj system nemal fungovat a preco ostatny hovorili ze nebdue fungovat? myslis tym vlastne koho tych "ostatnych" ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...