Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Nenechte se emocionálně nahlodávat pohyby trhů


Doporučené příspěvky

Přesně tak, včera na YM, který obchoduju byly moc pěkné pohyby a to předně down, ale já z toho 100 tickového pohybu zobchodoval pouze 27 ticků (nejdřív 12 a potom 15 :)) A co se stalo - nic, mám po sobě 4 win obchody v řadě a od začátku měsíce března zisk 750 USD na 1 kontrakt a 3 měsíc v plusu, tzn. ne v kladné nule :) :) . To je co chci, ne houpačku, ale stabilitu a konzistenci. Díky za pěkný článek, snad obchodníkům otevře oči, či spíš hlavu :) . Zdraví georgequaran

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skvělý článek, opět hovoří do mé situace. Právě jsem si říkal to je přesně ono, obchodovat ve vyváženém trhu který mi sedne. To ale znamená že můžu dostat pouze pár obchodů za měsíc. Vím že to stačí k příjemnému profitu na konci měsíce, ale řeším svoje pravidlo mít za obchodní seanci 2,5 hod denně na 2min timeframe 2-3 vstupy. Jak je psáno v jiných článcích (př.www.financnik.cz/komodity/fin_home/id-frekvence.html ), mít ideálně 50 vstupů za měsíc. Nevím jak se s tím teď poprat. Spokojit se s ideálními vstupy byť budou jen 4 za měsíc? Nebo se snažit zobchodovat 2-3 obchody během 2,5 hodinové seance denně?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak v tomhle článku vidím sebe před rokem :-)

pichal: Co třeba zkusit si prostě počkat na signál, který bude 100% odpovídat předchozí přípravě a obchodnímu plánu zrovna v době, kdy sedím u počítače a sleduji trhy? Kdy sedím u počítače není podstatné. Nemusím obchodovat každý den. Na obchodování musím být fit (po stránce fyzické i psychické), což se nedaří úplně každý den. Když pak začnu tlačit na pilu a říkat si, že přeci musím být disciplinovaný a jít obchodovat stůj co stůj, protože tak jsem si to napsal do svého obchodního plánu, tak to je přesně doba, kdy tratím nejen sim-kapitál, ale i emoční kapitál. Moje ideální rozpoložení pro trading je případ, kdy se celý den [bold]těším[/bold] na to, až večer sednu ke grafům. Pak se nejlépe držím obchodního plánu a nenechávám se jen tak vtáhnout do nesmyslných akcí.

Z.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Horacio:

I keď sa jedná o čiste teoretické úvahy, napísané môže platiť len vo Forexe, kde je možné drobné navýšovanie...

U indexov nie. Tam je možné celočíselne navýšovanie.
Pre začiatočníka, ktorý je tak-tak kapitalizovaný, to vychádza väčšinou na 1 kontrakt a dovoliť si 2 kontrakty môže až po navýšení o 100%.
Z toho vyplýva, že 100% urobí pri napr. 1% priemernom zhodnotení denne "až" za 100 dní, čo je tiež fantastické :)
Samozrejme stále v teoretickej rovine ;)
Je totiž veľmi málo začiatočníkov - traderov, ktorí takéto niečo dokážu.

PS: Úspech by bolo už len 0,5% priemerne zhodnotenie / deň, čo by vychádzalo na zhruba 100% zhodnotenie / rok.

Pekné trady.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to: pichl
zamysli se, co jsi napsal. Je tvým cílem:
1) mít 2-3 vstupy denně (když to splním, jsem spokojený) ?
nebo
2) vydělávat v tradingu peníze ?

Já myslím, že varianta 2. je asi tvým cílem, tak neřeš, kolik máš za den vstupů. Znovu si přečti článek od Tomáše, především třetí odstavec od konce. Je v něm jasně definovaná odpověď na tvoji otázku.
Dělej to, co ti přináší zisk, ne to, co je někde napsané jako pravidlo. Co funguje jiným, nemusí fungovat tobě.

Zkus si udělat jednoduchou tabulku.
1) můj cíl: třeba 96% ročně = 8% měsíčně = 2% týdně = 200USD
2) počáteční kapitál 10k
3) risk na den 2% = 200 USD
4) RRR 1:2
5) win% = 50%
otázka: kolik potřebuješ teoreticky vstupů, abys získal těch 200 USD týdně (viz.bod 1) ?


;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsechny!Je to presne jak je napsano v clanku ;-) Ja jsem vydelal hodne penez na necem uplne jinem nez jsem se dostal k tradingu.Rok a pul jsem obchodoval intradenne(zadny system mi nepasoval) hlavne jsem to emocionalne nezvladal.. Posledniho pul roku obchodiji pozicne,swingove.Nasel jsem si na DAXu jediny patern ktery obchoduji.Vyskytuje se tak 2x do mesice(poslednich 5 mesicu) nekdy 1x za 2 mesice poslednich 5 let.Obchoduji se Stop-Lossem celkem velkym 250 bodu.Je pravda,ze pred vanocemi jsem byl v otevrene ztrate 230 bodu a byl jsem uz hodne nahlodany,ale veril jsem ze se to odrazi a taky se to odrazilo..RRR mam 1:2.5 a za 6 mesicu co to obchoduji jsem nasbiral 1480 bodu.
Ma zkusenost je ze trading je opravdu z 90 procent o psychologii ;-)
At se dari!!!

Dave

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zde prikladam posledni me dva obchody na DAXu,je to hodne narocne a obchoduji to jen s jednim kontraktem.Graf je denni.Jedna usecka jeden den.Testoval jsem to na nekolikalete historii a je potreba vetsi stop loss.Negeneruje to moc obchodu,ale zatim 100 procent uspesnost.Stop loss nemam nikdy pevne dany,snazim se ho posouvat podle prubehu. Vim,ze to neni dokonale,ale obchoduji to teprve prvni pul rok.Porad jeste tapu nad tim kdy vystoupit.Ale to uz je jina kapitola...

27521

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...