Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Spready


Mirek

Doporučené příspěvky

Dobrý den,
v dnešním týdenním souhrnu novinek, jsem si přečetl, že obchodujete "spready mezi různými trhy", což mě velmi zaujalo a rád bych se o tom dozvěděl něco více. Vím, co jsou a jak fungují opční futures spready a tuším, že podstata by mohla být stejná i u futures pozic. U opcí mi to dává smysl, protože riziko ztráty je omezeno a zisk neomezený, ale u pozice si to zatím nedokážu představit, snad jen jako způsob minimalizace ztrát. Co je tedy podstatou "inter market spreadů"? Neměl by někdo chuť se o tom zmínit na servru nebo i soukromě? Moc rád bych o tom něco věděl. Mirek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
ano spreadové futures obchody tvoří jednu z našich základních strategií. O spreadech ve futures se obecně příliš nemluví, protože nejsou tak „dravé“ jako obchodování klasických futures kontraktů, ale profesionální obchodníci tuto strategii obchodují hodně dlouhou dobu. A to především z důvodu, že omezuje risk tím, že obchodník vstupuje v jeden okamžik do trhu jak na krátkou, tak dlouhou stranu. Konkrétních výhod to má celou řadu – pokud obchodujete méně agresivní spready, nemusíte se bát limitních dnů, neohrožují vás v takové míře otevírací gapy – prostě vše, co jsme si kdy přáli:) Na serveru připravujeme k tématu řadu informací, proto nebudu ve fóru nyní předbíhat – počkejte prosím přibližně měsíc.
PP

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Teď když si to tady čtu, tak jsi mi Petře vyrazil dech !
Já tu cca před měsícem napsal hypotézu (ke které mne dovedla vlastní hlava), že by nebylo špatný obchodovat na obě strany zároveň, že tím vlastně minimalizuji ztráty a teď najednou čtu, že by to mohly bejt spready a že už to někdo praktikuje. Mně totiž při zkouškach vyšlo, že to je docela dost úspěšný (ale jen za předpokladu velmi malých poplatcích za brokerské služby).
Tímpádem jsem ještě více napnutý !!!! :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...