Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OBCHODY 12.9. - 16.9.


tomnes

Doporučené příspěvky

Tak já začnu diskuzi svým obchodem z minulého týdne v LHV5. Aktuálně 690 USD v profitu. PT mám nastaveno na 65.825 pro 1100 zisk. V pondělí zkusím jít mj. do WZ5, která udělala takové malé dvojíté dno. Vstup nad páteční high. Mimochodem - kdo taky otevřel v pátek dlouhou pozici v LCV5 po proražení té silné S/R úrovně? Krásný obchod, co?

228

229

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To President:
K vašemu dotazu ohledně vztahu MA a MACD.


1/ Klouzavých průměrů je několik typů a je třeba se podívat jak máte nastaveno TNT. Používají se jednoduché MA, exponenciální EMA a vážené MA. Je možno rovněž nastavit z jaké ceny se počítají (Open, Close, Low, High a dále Mean, Median, Mode).

1a) Jednoduché MA = (P1+P2+....+PN) / N, kde P je průměrovaná cena a N počet zahrnutých dnů (ty zvolíte dle dané strategie). I když se často používají, mají jeden fatální nedostatek a to ten, že se mění 2x ve vztahu ke každé ceně. Poprvé když cena do výpočtu vstoupí, což je dobré a podruhé když průměrované období opouští, což je špatné.

1b) Exponenciální MA (EMA) jsou lepším nástrojem pro stanovení trendu než jednoduché MA. Pozdějším datům je dána větší váha a tím na změny vývoje reaguje rychleji než jednoduchý MA. Vzorec pro výpočet je trochu složitější.

EMA=Pt x K + EMAy x (1-K), K=2/N+1, Pt=dnešní cena, EMAy=EMA včerejší

EMA má 2 výhody oproti jedn.MA. Zaprvé dává větší váhu nejnovější ceně a zadruhé stará data z výpočtu nevypadnou jednorázově jako u jedn.MA, ale pomalu se vytrácejí.

1c) U váženého MA je každému dni přiřazena určitá definovaná váha.

To co vidíte v grafu MACD (Moving average convergence-divergence), který zavedl Gerard Apel, vychází rovněž z EMA, ale je to specificky vypočteno. Obvykle se počítá (12,26,9) MACD a to takto:

a/ Vypočte se 12-ti denní EMA CLOSE cen
b/ Vypočte se 26-ti denní EMA CLOSE cen
c/ Odečte se a-b a vynese do grafu. To je tzv. rychlá MACD čára
d/ Vypočte se 9-ti denní EMA z c/ a vynese do grafu. To je tzv. pomalá signální čára

Často se používá MACD histogram (jeden z nejlepších nástrojů TA), který vznikne když do histogramu vynesete rozdíl c-d.

Je to tedy trochu o něčem jiném než pouhé MA.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
to Jurie (September 12, 2005 01:28PM)
v CZ05 jsem již byl short a jsem stále (připraven jsem byl ale i na cestu an sever). Gapy jako ten včerejší mne však trochu děsí. Před měsícem jsem, také v Corn, byl long (po mnou vyhodnoceném dvojitém dnu) a následný gap dolů mě přeskočil SL a pěkně jsem nakoupil nějakých - 500$.
Nevíte někdo, co se včera dělo (nějaké fundamentální zprávy? - ještě jsem to neprověřoval)? Viz průběh C, S, BO, SB atd.
Ještě dotaz na zkušenější:
kde bych si mohl ověřit průběh denního obchodování? Spekuloval jsem v SBH06 na proražení S/R hranice a na cestu na sever. To se snad i stalo, ale ta volatilita a low na 10,42 vystřelila z trhu kde koho. A teď nevím, zda po otevření byl výrazný tlak prodeje a execuován (na 10,82 stop) jsem byl až později do long pozice a můj SL mne ještě nevyrazil, či jsem už venku? To by vašak včera musela být pěkná houpačka!

Díky za reakce
db

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

včera jsem vystoupil z bavlny CTZ05 ( BUY 50,30, SELL 50,90 ) - čekal jsem více, ale bavlna skákala jako divá, tedy zaplať pánbůh. Tedy dnes koukám na dlouho sledovaný juice OJX05, kdy - mimo jiné RSI signalizoval nákup už minulý týden, včera stvrdil můj oblíbený MA (4,9,18), proto dnes :
BUY OJX05 nad High (94,75), SL 92,30 ... no, uvidíme ...
--------------------------------------------
Jinak mně vše říká vstoupit do krátké pozice u CLZ05, ale na toto nemám cash. Vstupoval někdo - nebo bude - do
Light Crude Oil - prosinec 05 ??

Mějte se ... JAGELO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, JAGELO mohu se Vás zeptat, jak jste včera vystoupil na v CTZ05 za 50,90? Na zadaném SL či jak? Nevím, zda si to myslím správně, ale trh otevřel pod Váma. Tedy bych očekával, že při zadaném SL na např. 50,90 a Open na 50,80 by jste byl execuován cca za Open cenu (nějaký ten skluz). Ale taky možná jste měl SL někde níže a prostě jste dal brokerovi market příkaz. Jen si ověřuji, že exekuci příkazů chápu správně (někdy v minulosti mne Tomáš již jednou vysvětlil, že jsem lecos pochopil po svém a špatně). Díky db

233

Link to comment
Sdílet pomocí služby

db, včera 12.9. vyšela pravidelná měsíční USDA zpráva amerického ministerstva zemědělství, v níž se každý měsíc upřesňují americké i celosvětové odhady úrody, zásob, exportu, spotřeby.....agroproduktů. (soji, pšenice, kukuřice, soji, sojového šrotu, sojového oleje, bavlny, rýže..) Zpráva se zveřejňuje vždy kolem 12. v měsíci před otevřením trhů , takže při nečekaných odhadech trh většinou otevírá gapem. A až se obchdníkům informace rozleží v hlavě a zjistí že ta nadúroda nebude zase tak veliká tak se pomalu vrací zpět. (a nebo taky ne)
Pěkný den přeje Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
To: travič Petr, díky za vysvětlení.
A ještě doplním, nebyl mi jasný včerejší průběh obchodu v SBH06. Na britefutures.com to kreslilo k 12/9/05 sice proražení S/R kolem 10,79, ale zároveň tam bylo low 10,42. Dnes tomu tak v tomto zdroji, ale i v jiných není, pondělní low bylo 10,66. To jen na vysvětlenou, asi to muselo působit zmateně.
zdraví db

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdraví,

od 8.9. jsem u CTZ05 měl SL na 51,40 ( pozor, obchoduji za vcelku striktně daných podmínek paper ). Pokud jsem neudělal chybu, tak 12.9. bavlna přeskočila můj SL ( Open 50,80, High 51,30, Low 50,55 ), kdy jsem "zadal" příkaz pro prodej - určil jsem si + - střed, tedy 50,90.

Dík za dotaz, pokud se v něčem mýlím, tak budu rád za upřesnění.
JAGELO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

K té nešťastné kukuřici.
Onen otevírací GAP připsat jen WASDE reportu je velmi odvážné. To by vypadalo jako, že nikdo nic neví a zpráva se objevila jako blesk z čistého nebe. Určitě tomu tak není. Obchodníci jen této skutečnosti využily v kontextu s jinými událostmi, ku svému prospěchu. Pozavíraly si krátké pozice o SL s nešťasníky kteří věřili na vzestup.

Snad si jen dovolím připomenout můj názor k obchodům z 19.08.2005.

Teď teprve uslyšíme jak to s tou úrodou doopravdy je. Odhaduji, že se bude špatně sklízet. To je jako se zemědělci u nás.

14.09.2005
radim

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Radime, odvážné, neodvážné ale historická data to jen potvrzují. Dost často (a v toto ročním období více než ne) po vydání WASDE reportu jsou gapy a větší pohyby častější. A to, že toho obchodníci využily ve svůj prospěch?? No o to se snad všichni snažíme. A právě při reportu, nejlépe den předem, je při správném odhadu trhu(sledování fundamentálních zpráv a dílčích reportů z jednotlivých států) větší šance se svést s těmi co s vědí že WASDE není blesk z čistého nebe. A nebo využít druhé možnosti a stát tento den stranou a smutně pozorovat ty co této skutečnosti využily. Tím jsem chtěl jen říci, že tvrzení "určitě tomu tak není" s Radimem nesdílím. Jinak díky za názor, jen kdyby jich bylo víc
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Petre,
k onomu nestastnemu Prosincovemu kontraktu kukurice muj nazor:
TA ukazuje, ze stavajici cena je dosti nizko a pro nastup do short pozice neni idealni doba [na weekly chart se cena dostala na velmi silny Support + na daily chart zacinaji oscilatory tvorit bulish divergence]. Idealni vstup do short pozice byl August 1st a z meho pohledu byl zminovany gap velmi vhodny pro vystup ze short pozice. Tot ale jen muj skromny pohled na vec. Zaverem: ja osobne bych pockal stranou na vhodnejsi vstup do pozice, at uz short nebo long.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...