Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Co si sami sobě říkáte, když se zrovna nedaří?


Doporučené příspěvky

Pekne zhrnute.
Prave vcera mi prisiel pod ruku clanok, ktory vrha svetlo na to, preco tak lahko upadame (a tazko opustame) prve dve kategorie. Aktivuje to casti mozgu spustajuce centra odmeny.

"Believe it or not, guilt and shame activate the brain’s reward center."
www.bakadesuyo.com/2015/09/make-you-happy-2/

Ak su prve dve kategoria odmenene dopaminom (zavislost), tak ich opustemnie je seriozny zapas, ktoremu treba venovat cas a patricne usilie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Tomáši,

nemáte osobně vyzkoušenou nějakou kvalitní literaturu na téma pragmatismus? Něco jsme se o tom učili na střední škole, něco jsem našel i na internetu, ale pokud máte vlastního knižního favorita a bylo by možné se zmínit?

Hami
"pravda je měřítko prospěchu" :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nedávno jsem byl na kurzu TKDM, mimochodem úžasná záležitost. Kde se celé 4 dny prakticky cvičí jak měnit okolní realitu a člověk postupně získává sebevědomí, že opravdu dokáže vše na co pomyslí a hlavně co si dovolí ve své hlavě. Teoreticky můžeme své mentální hranice posouvat až do nekonečna, prakticky to je omezeno našim přesvědčením co ještě považujeme za možné a co již ne. A velmi výstižně lektor popsal stav dle bodu 3 tohoto článku tedy většinu s tzv. pozitivním přístupem - je to pěkný alobal na pytli sraček :) Jo a až tam pojedete naučit se jak během spánku cvičit 2 hodiny v posilovně nebo jak vysvětlit slimákům, že váš záhon je pro ně nebezpečný, či jak si z nepitelného burčáku od prodejce u cesty udělat lahodný mok pouhou změnou myšlenky, tak nezapomeňte, že jsem vám dal tip já :D.Ale pokud jste si jisti, že to co píši jsou nesmysly, tak tam samozřejmě nechoďte, protože máte také pravdu. Tohle mi říkával šéf i bez znalosti kvantového pole: vždycky máš pravdu - když si myslíš že to dokážeš, i když si myslíš že to nedokážeš.happy trading.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja kdyz mam spatny den, tak si vetsinou reknu ,, no ty vole, tos tomu zase dneska dal ''.
Je fakt ze v tomto pripade musi ten den byt opravdu spatny, protoze s normalnimi ztratami jsem smiren a nic mi nedelaji. Takze v tyto dny je to vetsinou souhra: psychicke nepripravenosti, spatne odhadnuti trhu, preobchodovani atd.
A kdyz se tyto veci sejdou v jeden den, tak je to opravdu den blbec.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj. Dobrý článek. Líbí se mi, jak se Tomáš vždycky trefí do situací, které prožíváme... :)

Zrovna včera jsem měl taky den blbec, kdy jsem vymazal snahu a zisky několika předchozích dní a bylo to nedodržením plánu a money managementu.
V souvislosti se článkem mě pobavil fakt, že jsem asi všechny 4 kategorie.

Ihned po ukončení seance jsem si řikal jakej jsem blb, jak jsem to podělal a že si za to můžu sám, protože jsem nedodržel plán a money management.
Pak jsem byl naštvaný na vše, taková ta okamžitá depka. (Ale je pravda, že já už dlouho neviním druhé z mých neúspěchů, ale vím, že vesmír ti dá přesně to, co si podvědomě přeješ. Tedy se mě tento bod tolik netýká.)
Když jsem se za pár minut uklidnil, tak jsem s mojí drahou polovičkou rozebral, jak se to vlastně stalo a shodli jsme se, že to bude dobrý.
A poté jsem udělal plán, jak zanalyzovat problém, který vedl ke špatnému managementu obchodů, který jsem předvedl a jak tuto zkušenost využít k vylepšení mého tradingu v budoucích obchodech.
A dnes ráno, když jsem se vzbudil, tak už jsem se těšil na to, jak se do toho pustim a že to byla velmi dobrá zkušenost, která mě posune dál.

A za tuhle změnu v přístupu k životu vděčím klukům z finančníka. Díky! (tu)
Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

zrovna v neděli jsem se konečně dokopal k tomu, že jsem si (poprvé v životě) napsal, vytiskl a pověsil na nástěnku plán co a jak bych chtěl do konce roku udělat. No a v pondělí jsem si potom s chutí přečetl článek od Tomáše. Co jsem zjistil? Nebo teda spíš si více uvědomil, že je pro mě těžké dělat kroky, které vedou k nějaké změně. Ale přesto jsem jeden takový krok v neděli uskutečnil (z vlastní iniciativy) a věřím, že budou přicházet ještě další.

Díky za tento článek a bylo by fajn, kdyby se zde objevily články třeba o osobním rozvoji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...