Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Software a data pro obchodování orderflow


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 42
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

No pravda je, ze pred nekolika roky jsem take pouzival Sierru a ne Ninju, ale doba pokrocila... nove a nove verze .NET prichazeji, a Ninja je stejne rychly soft jako kazdy jiny. Bezne pracuji s 4-5 grafy, nejaky casovy timeframe, nejaka tickova data... a naprosto bez problemu. Pri vyzkumu, testech apod. neni problem ani s 10-15 otevrenymi grafy. PC mam naprosto bezne, "lepsi stredni trida"... Osobne si myslim, ze pro opravdu zacatecnika je Ninja vhodnejsi, protoze je mnohem intuitivnejsi a i na ovladani privetivejsi. Ale to at si kazdy rozhodne sam.

Takze zaver je, ze to s tim Ninjou dneska neni zas tak hrozne ze ano. Ja se lekl ze mam neco pod rukama co ma nejake kostlivce ve skrini.. a ono asi nic. Tak to su klidny. ;)

At se dari
Rob99

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Petře,

mohu se zeptat, do jaké míry jsou rozdíly v datech oproti IQfeed ještě vyhovující a kdy už se jedná o data velmi nekvalitní a proto nepoužitelná pro analýzu OF?
Jsem pravidelný čtenář Vašich článků, takže při prohlížení Vašich screenů občas kontroluji jednotlivé Numb.Bary a porovnávám objemy volume na jednotlivých cenách se svými. Jsou tam drobné rozdíly v řádech jednotek, ale úplné opaky jsem nikdy nezaznamenal.
Používám Sierru přes InfinityFutures a oni znemožňují napojení Sierry na jiná data než na jejich. Pro mne by to znamenalo instalaci Sierry na jiný disk a pak teprve porovnání.

Děkuji za pomoc... :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Honzo, Sierru si můžete nainstalovat do jiného adresáře na stejný disk. Je to až extrémně jednoduché. Úplně stačí celou stávající Sierru překopírovat do nového adresáře a máte dvě instalace SC, které můžete porovnávat.
Drobné rozdíly v datech mohou být zásadní. Ale skutečně konkrétní závěry si musíte udělat sám. Osobně doporučuji obchodovat orderflow jen na kvalitních datech - je zbytečné dělat nějaké kompromisy. Pozor také na to, že méně kvalitní data se mohou začít více rozcházet v extrémnějších oblastech s vyššími objemy, kde často hledáme vstupy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

petr

Děkuji za info Petře. Sierru jsem si nainstaloval, ale vše zamrzlo na vytvoření účtu u IQFeed. V jednom kroku chtějí zadat číslo kreditní karty, i když se jedná o trial na 14 dní. Možná to dělám nějak špatně, ale nechce se mi zadávat číslo karty někomu, kdo uvádí, že je 14 dní free a přesto chce kreditku.. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře,

díky za zajímavý a inspirativní článek. Jde mi akorát do "noty". Před delší dobou jsem se rozhodl pro data od CQG. Porovnával jsem je s IQFeed a drtivá většina svíček +- souhlasila. Problematická se jevila dejme tomu 1 - 2 svíčky během doby, co jsem obchodoval, tj. hodinku až dvě po open. To se mi dlouho zdálo jako OK, ale poslední dobou jsem názor revidoval... Bylo to totiž přesně tak, jak píšete. Rozdílná svíce byla většinou ta stěžejní kde se trh otáčí a zde pak člověk dostává odlišnou informaci ovlivňující rozhodování zda otevřít pozici, či nikoli. Je fakt, že ten test jsem už dělal před delší dobou, takže by možná stálo za to, si to ještě zopakovat. Zatím na nich obchoduju a výsledky jsou zatím řekněme očekávatelné... Má-li někdo více info k tomuto podtématu, dejte prosím vědět. Ale pokud by se mi výše uvedené potvrdilo, tak bych se asi pokusil přejít jinam (zkusil bych asi Rithmic - jestli lze přejít).

PS: vždycky jsem si ale říkal, proč brát IQFeed (potažmo Kinetic) jako vzorový příklad správných dat...?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Honzo,

drobné odchylky byly ve více svících, ale nebylo to nic, co by vám dalo zásadně rozdílný obrázek. V ES, kde jsem test prováděl, to byly ca jednotky až desítky kontraktů. Tj. ve "thick" trhu jako je ES nic, co by asi člověk měl řešit.

Významně odlišné svíčky ale byly zcela jinak, tj. na IQFeed např. převaha prodávajících a na CQG převaha nakupujících nebo obě strany podobné. Takových svící ale bylo opravdu málo a nedalo se přesně říct, teď je hodně volatilní svíčka, takže to bude odlišné... Takto to "nefungovalo".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

emun

Zdravím, též používám data od CQG, když je porovnávám se screny s IQ Feed na statických grafech tak je mám naprosto stejné. Nevím jestli by se neměli raději porovnávat na živo když se svíčky různě rychle načítají. jakým způsobem děláte porovnání grafů? Pokud můžu brát statické porovnání grafu za bernou minci, tak je to ok. Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...