Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Cestak k futures přes akcie?


Doporučené příspěvky

Dobrý den,
rád bych začal obchodovat s futures, čeká mne však ještě mnoho studia. Rád bych se zeptal aktivních obchodníků, zda-li po studiu trhů a papertradingu šli přímo do toho, nebo jestli začali s akciemi (případně kde jestli v ČR nebo USA).

Můj názor je, že případné ztráty spojené se sbíráním zkušeností s tradingem u akcií nemusí být tolik bolestivé. Výhodou by bylo i menší množství financí potřebné pro obchodování s akciemi. Co vy na to?

Děkuji mnohokrát.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

akcie a futures není totéž. Pokud se jednou rozhodnete pro futures, pak důrazně doporučuji zůstat u futures. Pokud si chcete obchodování jako takové nejprve vyzkoušet, bez ohledu na to zda-li jsou to akcie nebo futures, pak je samozřejmě možné nejprve nakoupit a prodat pár akcií, získat pocit co to vůbec znamená obchodovat na trzích a pak se pustit do studia futures. Osobně bych však skutečně dal přednost v případě že se již nyní rozhodnete pro futures pak studovat a paper-tradovat pouze futures a do těch pak přejít i naživo. Můžete si vybrat některý z levnějších trhů ve kterých si vystačíte i s měnšími stop-lossy a tudíž i menšími ztrátami - například Sugar. Na zkoušení a trénování je to ideální trh.

S pozdravem,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 years later...

ja mam otazku, asi sa to da najst na nete ale nechce sa mi .. naiel som toto forum tak sa rovno spytam :)
aky je vlastne rozdiel medzi obchodovanim akcii a komoditami .. viem ze v komoditach obchodujem na zaklade ceny cize za danu chvilu kupim za tolko a predam za inu sumu, v akciach je to ako? bolo mi vysvetlovane ze za nejaku sumu mozem kupit alebo predat viac alebo menej (podla aktualnej hodnoty) "dielikov" (pocet akcii) .. jednoducho je tam iny princip ale neviem si to postavit proti sebe, system toho co sa obchoduje v komoditach a co v akciach, vie mi to niekto vysvetlit na priklade? cena, cas, pocet .. vsetko co k tomu patri

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jj ja som ten co sa tu hra na hrdinu a dalsi co ma zas len reci ale nic k veci .. pokial viem toto mal byt server o trader pomaha traderovi .. tak na to som sa spoliehal ale asi som sa mylil prva odpoved na moju otazku bolo nakoniec aj tak :najdi si to sam:, dakujem za ochotu najdem si to aj sam kedze tento server nesplna to co sa od neho ocakava, nevraviac o tom ze ked hladam na nete a najdem take forum ocakavam ze sa bude na nom odpovedat k veci, preto je to forum, na nete je vela veci ale clovek sa spyta na fore kde sa ocakava ze poradi niekto skusenny ,. ale toto forum za to nestoji .. kazdy mudry ale nik nevie poradit .. dakujem .. majte sa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To alesik.

Nezlobte se ale jdete na to uplne spatne.Treba zde na strankach Financnika je temer vse co hledate.Trading je velice individualni zalezitost a v konkretnim obchodovani Vam uz nikdo neporadi,pak bude zalezet jenom na Vas a kdyz nejste schopen si poradit ani s temi nejjednoduzsimi zaklady,budi to dost neduvery.Ponorte se do studovani techto stranek a venujte tomu aspon mesic.Za tuto dobu hodne veci pochopite sam a na zbytek se uz muzete zeptat.Verim,ze kdyz zkusenejsi na tomto foru uvidi snahu,pak Vam urcite poradi.

V tradingu neni dulezite,ze se budete ridit podle toho kdo Vam co poradi,ale musite vymyslet svuj system,musite mu verit,budou to jenom Vase rozhodnuti.Vse co budete potrebovat k obchodovani,musite dostat tzv.pod kuzi.Na hodne veci musite prijit sam,musite je sam pochopit.Bude to stat spoustu casu a energie,ale jina cesta neni.Postoj,poradte me,protoze me se nechce premyslet,je cesta do pekel.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...