Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,
původně jsem už do této diskuze vstupovat nechtěl, nicméně poslední dva příspěvky mě trochu zaskočily (v dobrém :) ).

Holoubek: díky, díky - to mě skutečně trochu překvapilo a přiznám, že i potěšilo... :), obzvláště od tak dobrého analytika...

kbtm: taky díky, je to zhruba tak, jak píšeš. Za ten víc než rok, co to tady znám, se tady vyčlenila skupina lidí, kteří ochotně dle svých možností pomohou s čím mohou a zdarma dávají ostatním to, co je stálo hodiny, týdny, měsíce a roky dřiny a leckdy spoustu peněz. Jenže stále častěji se tady objevují jedinci, kteří nejsou ochotni věnovat ani jen pár hodin tomu, aby si tady našli to, co se opakuje neustále nejen v diskuzi, ale i v základním manuále a v článcích na úvodní straně finančníka. Obdivuji nezměrnou trpělivost Petra a Tomáše s těmito zlatokopy a snažím se obvykle podobné dotazy prostě ignorovat. Ten včerejší mě vlastně ani nějak nenaštval, spíš mi přišel trochu k smíchu, tak jsem prostě jen podlehl okamžitému impulzu... :)

Happy trading
Petr

• Odpovědí 66
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Zdravím všechny,

SSrnec: Mrkni(pokud jsi na to ještě nenarazil) spíš tady:
obecné info
www.financnik.cz/art/manual/komodity-broker.html
recenze konkrétného brokera
www.financnik.cz/art/rady/overeny-broker.html - je to ten samý co ti dával link přímo na něj Renda.
zajimave jsou i slevy na poplatcích pokud si u tohoto brokera otevřeš účet s odkazem na server financnik.cz - info jak na to je v článku.

Jinak taky jsem už prolezl pár diskuzí a opravdu jsem byl mile překvapen jak je zde diskuze kultivovaná a na úrovni. Někdy si říkám až moc. Tak bych tu poznámku namodro tak nedramatizoval.
Jeden japonský samuraj řekl: "záležitosti velkého významu, nechť jsou brány zlehka".

Zdar a sílu všem.
Kája

Odesláno

Musím říci, že mě to Petře s těma supermarketama fakt pobavilo. Vždyť se přece vůbec nic nestalo a sám to dobře znám, že když nemůžu na něco přijít, štve mě když trvá tu informaci zjistit... Určitě i dotazující se kolega si tu svou informaci našel. Občas trošku srandy nezaškodí. Díky za Vaši pomoc a překlady!

Zdraví Mecini

Odesláno

no no , to jste se do mě pěkně obuli , já vím že namodro rád pomůže i mě kolikrát pomohl a jsem mu zato velice vděčný( upozorňuji velice vděčný )! Pokud jste si ovšem povšimli ani moje pokárání nebylo nikterak ostré spíš bych řekl zlehoučka oko za oko zub za zub . Když by mne to opravdu rozsvítilo tak jako druhý příspěvek namodro, který byl reakcí za moje pokárání nejspíš bych neutrousil jen: Nestydíš se ? Ty Silver member !, můžu vás uklidnit že bych se rozepsal víc . Takže, tak jako se namodro lehce otřel o nováčka srnce ,tak já se zlehka otřel o namodro jinak nic víc .Až druhý příspěvek namodro rozpoutal to co rozpoutal . Takže myslím že jsme si to vysvětlili a tímto bych rád toto téma ukončil a věnoval bych se nějakému serioznějšímu tématu co říkáte . ;) ;) ;)

Všem přeji hezký večer (tu)

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravim,

ak spravne chapem prerolovanie pozicie znamena uzavretie stareho kontraktneho mesiaca a otvorenie v novom. Neviem si napr. predstavit, ze prejde pozicia do ineho kontraktneho mesiaca a on ma ine ceny napr. nizsie a ja drzim long.

Odesláno

robopol: pokud jste long a zároveň jste přesvědčen, že cena v dalším kontraktním měsíci bude klesat, tak samozřejmě není důvod rolovat. Zároveň není podstatné, o kolik je cena posunuta na "ose y", podstatný je její vývoj, svůj zisk jste si už vybral uzavřením pozice v předchozím kontraktním měsíci, v novém měsíci jedete nový obchod.

Zdravím, Méďa

Odesláno

to meda:
no, ale kdyz trh zacne ztracet volume, tak je preci uz lepsi pozavirat pozice a prejit do likvidnejsiho mesice?
Samozrejme neni duvod rolovat kdyz je trh na vrcholu, ale az zacne slabnout. Mylim se snad?

• 1 month later...
  • 2 months later...
Odesláno

Zdravim vsechny zpoza velke louze :)

mel bych dva dotazy, ktere spolu tak uplne nesouviseji a ani jsem nenasel jinde v diskuzi odpovidajici vlakno,bude tedy snad v poradku kdyz je zverejnim tady.

Prvne rad bych se zeptal jestli by mi mohl nekdo objasnit pouzivani opci jako SL, nekde jsem cetl ze to lze a i jsi dokazu teoreticky predstavit funkcnost, zajimal by me ale pohled zkusenych traderu.

A druhy dotaz:zajimalo by me jestli tady nekdo ma vlastni zkusenost z pitoveho obchodovani?Pripadne jestli by mi mohl nekdo poradit jak se dostat do brokerske spolecnosti ,na jakoukoliv pozici spojenou s tradingem,jestli to vubec pro cloveka z Cech je mozne atd.
Vzhledem k veku {19} je to pro me neaktualni,ale treba jednou...............

Omlouvam se za prispevek bez diakritiky,ale zdejsi klavesnice ji jaksi nepodporuje a musim rict, ze je to pro me vitana vymluva

:)
Dekuji za pripadne odpovedi a preji uspesny den

• 4 týdny později...
Odesláno

Dobrý den,
zajímalo by mě jak je to se čtenim cen různých komodit.Například o C(kukuřice) jsem se dočetl,že jeden tick = 1/4.
Což by znamenalo , že cena by měla by měla vypadat asi takto 259,00 - 259,25 - 259,50 - 259,75 - 260,00.
Na stránkách CBOT jse ,ale narazil na ceny 259,4 - 278,2 - 314,6. U těchto cen se cena neposouvá o 1/4.
Mohl by mi někdo vysvětlit co jsem nepochopil?? DD...

Odesláno

Dobrý den DDDDD,

Je to jednoduché. Cena 254,4 je 254 2/4 (tj. 254 1/2), cena 278,2 je 278 1/4 a logicky pak 314,6 je 314 3/4. Myslím, že třeba 314,8 jsi nikde nenašel. :D

Přeji pěkný den
Zbyněk

• Vytvořit...