Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Nejasnosti


Nouro

Doporučené příspěvky

Dobrý den chtěl bych se optat na pár nejasností ohledně peněz kterým jsem neporozumněl a které jsou nejspíš jednoduché a jasné.

Tedy když bude např. Corn margin 300 doladů a bude na hodnotě např.100 tak za kolik koupím 1contract
A když se rozhodnu např na hodnotě 110 prodat jak si spočítám přiblyžný zisk?
děkuji za odpovědi a berte mne jako nováčka takže na pár věcí určitě ještě zeptám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 66
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nouro, jeden plný bod je v kukuřici 50 dolarů. Pokud se cena pohne např. z hodnoty 200 na 201 znamená to rozdíl 50 USD.

Nyní je cena kukuřice přibližně 207. Pokud v pondělí vstoupíte za cenu 207 do trhu nákupem jednoho kontraktu, broker vám zablokuje zálohu cca 400 USD (margin se liší broker od brokera). Pokud cena vyroste na 210 a vy za tuto cenu kukuřici prodáte, vyděláte 150 USD.

Petr
Financnik.cz

Link to comment
Sdílet pomocí služby

díky za odpověď.
ještě bych se ale optal
1.kde se dá zjistit cena jednoho bodu?
2.Kdyžbych neměl stráty pod kontrolou,ztratil např z 200 bodů kukuřice na 190 tak je to ztráta 500 USD oproti záloze 400USD znamená to tedy žě musím ještě 100 USD dodat?
3.JAk se zjistí současná výše zálohy kterou musím na nějaké hodnotě zaplatit?

Omlouvám se jestli jsou mé otázky příliš hloupé ale rád bych tomu všemu porozomněl.
Díky za odpovědi :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
mrkněte prosím do našeho on-line manuálu - většina věcí je tam podrobně vysvětlena :)
manuál najdete na www.financnik.cz/komoditni-manual-zdarma.html

Velikosti plného bodu v manuálu najdete zde:
www.financnik.cz/art/manual/komodity-specifikace-konktraktu.html
Zálohy (marginy) najdete v manuálu zde: www.financnik.cz/art/manual/futures-marginy.html

Jinak s tou zálohou to funguje tak, že řekněme máte na účtu 2000 dolarů a margin (záloha) je 400 USD. Jakmile pozici otevřete, zůstane vám na účtu 1600 USD (400 USD je zablokováno na marginu), ztráta se vám odečítá z těch 1600 dolarů. Pokud by vám hodnota účtu klesla pod něco, čemu se říká maintenance margin, tj. byl byste třeba na účtu -100 s tím že máte 400 USD blokovaný v marginu, pak vám broker zavolá abyste na účet poslal více peněz nebo pozici uzavřel (tzv. margin call).

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ještě bych potřeboval něco kvůli tréninku
Jakou hodnotu si mam započítat jako nákupní , když se podívam na graf a za jeden den je mezi minimální a maximální hodnotou třeba rozdíl 10 bodů.
To je docela důležitá věc kterou sem neumněl započítat do krénování.

Jinak máte vážně dobrý stránky a už sem se díky nim začal trošičku orientovat i v grafech

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
toto skutečně závisí na konkrétní strategii. Trh dělá pohyby samozřejmě i v průběhu dne (je možné se podívat třeba na pětiminutový graf atd.), takže někteří obchodníci mohou vstupovat třeba na open, jiní na nějaké konkrétní hodnotě dané S/R úrovní v intradenním grafu, další třeba nad high předchozího dne. Těch přístupů může být opravdu hodně.
Pro začátek doporučuji testovat vstupy třeba nad high/low úsečky, kde dostanete vstupní signál. Časem uvidíte, jaký konkrétní přístup Vám bude vyhovovat nejvíce.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim, mam jednu otazku, ktora by ma zaujimala v papertradingu. Testujem v TNT jednoduchu strategiu v cukre - pomocou dvojityh MA (5 a 10) a pomaham si zmenami VOL a OI, obcas aj PSAR-om. Urobil som zatial tri sady obchodov po 20. V dvoch sadach som mal uspesnost 60 a v jednej 50 %. Aj zisky boli viacnasobne vyssie ako straty, lebo pouzivam SL na urovni 10-11 tickov. Ked som ale pouzil tuto strategiu na Corn ale aj na starsi Sugar medzi rokmi 94-96, uspech nebol az taky - pomer ziskov a strat bol v pohode, akurat zisky boli casto dost nizke a v niekorych pripadoch zasa aj 1000 USD - ak som pockal dlhsie. Zaujimalo by ma teda ci ma zmysel uz na papieri kalkulovat aj s profit targetom , vysledky by som potom mal lepsie, ale neviem ci to tak funguje aj v real. Ci si teda ak mi napriklad po vstupe do dobrej pozicie behom dvoch dni vzrastie zisk na 300 USD, mozem jednoducho povedat, ze by som tam poziciu uzavrel aj v real trhu? Funguje to tak, ze ked zadam brokerovi prikaz predt/kupit pri zisku 300 najde sa na trhu vzdy niekto (ako pisete v manuali) kto kupi/preda? Alebo je mozne, ze sa obchod neuzavrie, zostanem v pozicii dlhsie a zisk sa medzitym znizi? Ak sa pytam mimo, znesiem kritiku :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj,
Pokusím se Ti popsat, jak k těmto záležitostem přistupuji. Co obchodník, to jiný přístup....
Vstup do pozice máme přibližně stejný, dvojité MA - používám ale nastavení 4,8. Toto nastavení je poněkud ostřejší, generuje více vstupů, zato ale reaguje dříve. Pokud tedy hodnotím graf, vypnu všechny indikátory, ponechám pouze tento dvojitý MA 4/8. Pro potvrzení používám MOM ve standardním nastavení. Dříve jsem se několikrát přistihnul,
ža spíše hledám pěkně vypadající místo v průběhu indikátoru, místo na grafu.
Pro prvotní orientaci v grafu ještě beru jako další: týdenní průběhy, zda-li se komodita nachází na nějakém 1/2ročním,ročním minimu. RTRCMT úrovně, denní rozpětí ceny - to souvisí se SL a tedy i se stavem účtu.
Profit target - te určuji podle aktuální situace na grafu.
Tvoje poslední otázka o vstuptu do pozice a výstupu se týká v podstatě Slippage a Open range a to je popsáno zde:
www.financnik.cz/art/strategie/slippage.html
Z vlastní zkušenosti vím, že vstup do pozice o 30-50(i 100) dolarů se prostě stává. Stejné je to i výstupu z pozice.
Takže pokud to sečteš, tak tyhle dvě věci mohou jít proti obchodníkovi třeba i 150 dolarů.

Mnoho zdaru přeje greenhorn.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
pri obchodovani na burze plati: ztraty likvidujte okamzite, zisky nechte rust. Tedy, pokud Vam nastoupena pozice nadeli profit, pak nejdrive sledujte, zda-li neodchazite z pofitove pozice predcasne. Svuj system testujte robustne, tedy, musi Vam fungovat na ruznych komoditach, treba 15 let nazpet. Myslim, ze oboji je na Financnikovi popsano vice nez dost.

Preji Vam mnoho uspechu!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ok, vdaka za odpoved, financnika mam precitaneho a neustale sa k nemu vraciam lebo fakt dobry, myslel som skor, ze ci neni lepsie vyberat zisky kym su na stole ako odporuca Mark Douglas a to aj pri nizsich prfofit targetoch ako ich nechat rast, lebo trh moze ist aj proti mne a zisk sa tak moze aj vyrazne znizit. TNT ma tu vyhodu alebo mozno aj nevyhodu, ze nie je problem si hned overit ci by som sa dostal zo ziskom dalej alebo nie, len ma zaujimalo, ci ked si dam PT napr. na 300 mozem pocitat, ze v realnom trhu pri nom jednoducho cez pokyn brokerovi vystupim bez toho, ze by som lamentoval, ze profit mohol byt aj 1000, lebo v TNT viem pomocou par kliknuti kam by som vystupal ale v reali asi nie :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den,
je dobre si uvedomit, ze cele obchodovani je o pravdepodobnostech.
Pokud chcete vystupovat na PT, nastavte si ho tak daleko, aby pravdepodobnost, ze to k nemu dojede byla pro vas dostatecna. Mne osobne se osvedcuje vybirat zisk na PT navickrat (ala Douglas), maly s vysokou pravdepodobnosti a velky s nizkou. Zatim to papirove vynasi mnohem vic nez zisk na trailing SL.

Sef

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,

Chtel bych se zeptat traderu kteri obchoduji live na dva dotazy

1) Zkousim paper trading v TNT prikazy zadavám na konci dne (jinak to v TNT nejde) s prikazem pro BUY/SELL zadavam i SL (SL mam jen 3.5 bodu abych se vlezl do 200 $ i s fee) a obcas se mi stane ze misto prikazu se mi jako prvni exekuje SL tudiz jdu opacnym smerem nez jsem chtel. Jak to resite v praxi? Da se SL definovat primo u prikazu.

2) Casto se ve svych clancich zminuje o prerollovani do dalsiho konkratniho mesice napr. pokud se ucastnim velkeho BULL nebo BEAR trendu. Funguje je to tak ze pri FND vystoupite z pozice a do dalsiho kontraktnim mesici vstoupite opet prikazem ktery nasleduje trend z minuleho mesice


diky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

ad 1) v reálném obchodování pokud brokera přesně instruujete co je vstup a co je stop-loss, rozhodně by nemělo nikdy dojít k tomu, že budete exekuovaný nejprve na SL;
ad 2) tak nějak podobně to funguje. Konkrétní metoda se však může u různých brokerů lišit, takže je lepší rovnou se zeptat brokera jaký nejideálnější způsob vám doporučí on, resp. jakým způsobem pro vás přerolování provede. Každopádně přerolování stojí jednu plnou komisi.

Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...