Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  • 0

jak na 20 % p.a. - co nejjednodussi


trevor12

Otázka

existovala by nejaka metoda jak zhodnotit vklad 20 % p.a., vetsi ambice nemam ? .. nechci venovat roky studiu nez zacnu naostro obchodovat, chtel bych neco jednoducheho, preferoval bych long pozice ne intraday ale delsi timeframe ... hledam svaty gral ktery neexistuje a proste je potreba venovat roky studiu nebo by neco prichazelo v uvahu ? ... samozrejme bych preferoval minimalizaci moznych ztrat a pokud bych mohl pouzit e-broker od FIO jako obchodnika bylo by to uplne idealni .. samozrejme bych mohl pouzit ETF indexove fondy treba od Vanguard ale ty dosahuji mene nez 20 % p.a. .. cele je to slozite v tom, ze bych tento vynos chtel doahovat konzistentne, nejen v bycim trhu jako je posledni roky kdy to asi je jednodussi nez v medvedim trhu ktery drive ci pozdeji nastane ... doporucil by mi nekdo na co se podivat ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

10 odpovědí na tuto otázku

Doporučené příspěvky

  • 0

Trevore, jak sám říkáte svatý grál neexistuje a vy byste chtěl za minimum práce zhodnocení alespoň 20%. To je poměrně velké procento za nic nedělání. Pokud se vám nechce do akcií, což je pochopitelné, zkuste se mrknout na obchodování opcí. Na internetu je spousta zajímavých informací a strategií, které můžeme obchodovat na timeframe, který vám vyhovuje.

Popřípadě pokud vážně chcete vložit do něčeho peníze a nechat to být nějakou dobu bez potřeby výběru, přečtěte si něco o zlatě. To našlo loni dno a od té doby znovu začíná růst. V době vysokých valuací akcií napříč všemi trhy, je pak zlato ideální instrument pro investici. Ani se nechci pouštět do debaty ohledně finančních trhů a situace na všech trzích ve vztahu k tisknutí peněz a opuštění od zlatého standardu. Respektive centrální banky si tisknou peníze, jak se jim chce a tyto peníze nejsou ničím "kryty". Proto nákup hmotného zlata, kdy budete skutečně vlastnit několik gramů zlata, které si někde uložíte, by mohlo být zajímavou volbou. 

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 0

diky za rady, mne treba zaujalo investovat do akcii firem na tezbu lithia ktere ma imho budoucnost .. ale vic jsem se tim zatim nezabyval ale asi profici v tomto oboru (pruzkum, tezba ..) uz do toho investovali tak asi P/E uz bude zapocitavat vsechny budouci zisky, mozna to chtelo do lithia jit driv ... btw my pry mame v Cinovci 6 % svetovych zasob lithia a naklady na tezbu i u nas jesou pod 2000 usd na tunu (mame nejvetsi lozisko v evrope) 

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 0

Vidět vyšší TF je určitě základ k profitovému obchodování. Mým oblíbeným je 15 min. Vím, že alespon tři svíce jdou v určitém směru a toho dokáži využít k získání profitu. Pak je důležité sledovat vlnění na nižším tf a vstoupit ve vhodný okamžik. Taky pak s částí pozice vystoupit  na vlně a zbytek počkat až se trh rozjede více podle vyššího tf.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...