Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Posilani penez brokerovi, placeni pres net


911

Doporučené příspěvky

predem se omlouvam pokud jsem ve spatne sekci, ale tato mi prisla nejvhodnejsi. chtel bych se zeptat jak u vas probiha platba napr. zalozeni uctu? date prikaz bance (nechce se mi kvuli drahym poplatkum) nebo si to brooker muze stahnout z platebni karty? jak platite amazonu? mate specialni ucet pro net, komodity?

dekuju za odpoved

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 61
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

911, posílat peníze brokerovi můžete jen příkazem převodem z vašeho účtu. Vaše zisky vám totiž mohou být opět posílány jen na účet, ze kterého jste u brokera peníze fundoval (je to aby se zamezilo praní peněz). Broker si nic stahovat z karty nemůže. Poplatek bance za převod bývá kolem 500 kč. Na Amazonu platím osobně zásadně a jen kreditní kartou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tome,
nevim jestli uz to neni moc osobni otazka, ale jsem novacek co se tyka placeni pres net a proste se nejak nemuzu zbavit dojmu, ze je to lehce zneuzitelne. moje otazka. snad vetsina bank, u nas KB, nabizi tzv. virtualni ucet k vasemu beznemu uctu, nemate s tim zkusenosti? nechci nechavat na netu cislo me karty s uctem "plnym" penez. asi si zrejme zalozim jeste jeden ucet. jinak diky za rychlou odpoved

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer 911,
obdobná témata se zde ve fóru již řešila, mrkněte např. zde (www.financnik.cz/forum/read.php?3,876,4679#msg-4679) pro nákup přes internet. Určitě ale zde najdete i jiné linky.
Informace Tomáše, že peníze od brokera mohou být zaslány jen na číslo účtu, ze kterého byl segregovaný účet u brokerské společnosti fundován mne překvapila. Hodlal jsem to totiž provést tak, abych se vyhnul hříšným poplatkům své banky, komisnímu poplatku a ne úplně ideálnímu kurzu. Tak to budu muset přehodnotit. db

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Ak mozete pouzivat virtualnu kartu tak ju pouzivajte, je to bezpecnejsie. Ak mate moznost nastavit (aktivovat) informacne SMS pri platbe platobnnou kartou (hlavne ked nepozaduje PIN a ked je pouzitelna na internete) tak to doporucujem (pokial to nestoji moc), hlavne ak pouzivate karty na internete.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Toto je opis zo stránky IB. Ak ti takéto záruky nestačia, hľadaj si iného brokera.
Prečo si si vybral práve IB?

Securities Account Protection


Customer securities accounts at Interactive Brokers are protected up to $30 million (including up to $1 million for cash). The market value of your stocks, options, warrants, debt, and cash -- denominated in all currencies -- is covered by this insurance. Futures, options on futures, and single stock futures are not covered, but available cash will be swept from your futures account to your securities account periodically to take advantage of insurance coverage as much as possible. As with all securities firms, this insurance provides protection against failure of a broker-dealer, not against loss of market value of securities.

This protection is provided by the Securities Investor Protection Corporation (SIPC) and Lloyd’s of London insurers. SIPC provides the first $500,000 per customer (including up to $100,000 for cash). For customers who have received the full SIPC protection, the Lloyd’s policy provides up to an additional $29.5 million (including $900,000 for cash), subject to an aggregate limit of $150 million.

For the purpose of determining a customer account, accounts with like names and titles (e.g. Individual/John Smith and Individual/John Smith) are combined, but accounts with different titles are not (e.g. Individual/John Smith and IRA/John Smith).

SIPC is a non-profit, membership corporation funded by broker-dealers that are members of SIPC. For more information about SIPC and answers to frequently asked questions (such as how SIPC works, what is protected, how to file a claim, etc.), please refer to the following websites:

www.SIPC.org
www.nasdr.com/sipc_protection.htm

or contact SIPC at:

Securities Investor Protection Corporation
805 15th Street, N.W. - Suite 800
Washington, D.C. 20005-2215
Telephone: (202) 371-8300
Facsimile: (202) 371-6728

Lloyd’s of London is a world leader in the insurance industry.

Click here for FAQs on Securities Account Protection.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

Zdravim,

Treba ist na stranku IB

-hore v pravo v rozklikavaci vyber 4.polozku - (account management)
- prihlasit sa
-vlavo menu - funds management
-vyber deposits and transfers
-vpravo vyber 4.moznost - wire transfer
-dole klikni na continue
-vyplnit ciastku , vyber meny , nazov banky odkial sa to bude posielat
-continue - vypluvne to info pre banku

Teraz treba uz len sledovat v lavom menu funds status stav platby


Toto cele sa da urobit aj po poslani penazi, ale treba do spravy pre prijimatela uviest svoje cislo uctu a meno - tak isto ako pri prvom prevode

Borco


Link to comment
Sdílet pomocí služby


na posielanie od nich je ta druha polozka v menu funds management -> withdrawals. Vcera som sa bavil s jednym clovekom ktory posielal peniaze a na IB ucte este stale neboli - hned ako to vyplnil toto tak mu ich pripisali. Je mozne ze by to sparovali aj bez toho - ale asi by to dlhsie trvalo - takto to asi spravi automat.

Borco
Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Rád bych si založil ůčet u IB na obchodování s US akciemi a měl bych několik otázek.Jak nejlépe udělat převod z CZK na USD abych minimalizoval náklady.Mám účet u CSOB nebo RB vedený v CZK.Jak se bráníte případnému dlouhodobému poklesu hodnoty USD oproti CZK.Existují nějaké formy jištění.Kolik popř.stojí takové zajištění kursu v %/ročně.Jakým způsobem je možno odeslat peníze zpět na můj účet z účtu u IB.Postup je nastíněn v tomto fůru,nevím však jakým způsobem se potvrzuje odeslání(u CSOB je to např.el.klíč nebo sms s kódem ).
díky za odpověd Roman .Nenajde se někdo z Brna nebo okolí kdo by mi poradil s dalšími otázkami týkajícimi se přímo obchodování s akciemi přes IB TWS.Pokud ano napište prosím na jancikroman@centrum.cz

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...