Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Převody peněz


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

pokud chystáte převod peněz na účet brokera, možná by mohla zaujmout firma Finance International (www.financial.cz). Vyzkoušel jsem na doporučení známého: poplatky proti bance čtvrtinové, převod docela rychle. Sídlí sice v "exotické" Břeclavi, ale komunikace běžela hladce přes e-mail/fax/telefon.
Takže pokud nejste akcionáři své banky a nechcete zbytečně přispívat jiným na dividendy ...
Edward

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...
  • Odpovědí 50
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Tak jsem jim napsal, a obdržel jsem bleskovou odpověd. Tady je z ní výtah:


Naše společnost je nebankovní společností, její činnost je povolena na základě devizové licence schválené ČNB Praha. Nevedeme účty klientů, ale provádíme směnu peněz mezi účty nebo převody z/do zahraničí.
...
U své protistrany musíte uvést účet Finance international a v poznámce vaše jméno, aby bylo zřejmé, komu platba náleží.Tuto možnost využívá většina našich klientů.
...
Pokud není jiná možnost, než uvádět u protistrany účet na vaše jméno, potom musíte tyto transfery provádět pouze přes bankovní ústavy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...
  • 1 year later...

Ze stránek Financial cituji: V souladu s nařízením ČNB musíte jako příkazce také vyznačit na platebním příkaze platební titul, který popisuje účel platby.
Může mi někdo poradit co vybrat pro převod peněz k forex brokerovi ? Tipoval bych to na položku finanční deriváty, ale pokud se pletu nebo by to bylo např. kvůli finančnímu úřadu možné zaonačit nějak jinak, uvítám jakoukoli radu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Od 1.1.2008 (tedy od dneška) vstoupila v platnost novela a u plateb do zahraničí NENÍ třeba uvádět platební titul. Některé banky už tuto kolonku ze svých internetových i papírových formulářů pro zahraniční platby odstranily, některé je ještě mají ale je to NEPOVINNÉ.

Richard

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

×
×
  • Vytvořit...