Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zlato letos stoupne podle mě celkem jistě. Napětí na trzích mu bude přát. Neznamená to, že překoná strop z loňska, ale současné úrovně jsou poměrně nízké. Počkejme, až se rozeběhnou jednání o nezachranitelné unii a ono to zlato zase hezky vystoupá...

• Odpovědí 718
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

xzajic - souhlas
ono kdyby nezůstaval tak silný dolar, tak je zlato taky jinde
Přitom USA řeší situaci jenom velkými deficity a možná kdyby měli stejný reálný rating jako některé jiné evropské země, tak si půjčují taky za vyšší úrok a tím pádem by na tom byli hůře.

• 1 month later...
Odesláno

snuff:
doporučuji mrknout na vyšší timeframe, daily pár měsíců nazpět. Přes měsíc trvalo zlatu dostat se přes 1680 až sem k 1800. Stačil pak den na to, aby jsme byli tam kde jsme před měsícem začali :)

Odesláno

Jo jo, Bernanke měl tiskovku ;) Když FED ohlašuje změny, je lepší cenné kovy nedržet, pokud tedy člověk není dlouhodobý investor, nebo pokud nemá smysl pro dobrodružství :) Jinak v mém hledáčku je spíš než zlato stříbro (SLV), před pár dny jsem chtěl jít long, pak mi ale cena utekla, tak jsem se na to vykašlal, a teď váhám...

• 2 months later...
Odesláno

Po dlouhé domě něčím přispěji. je tu někdo kdo zobchodoval 16.5.2012 odraz ceny? Obchoduju za pomocí jen S/R a obzvlášť na tento pokles do zóny kolem ceny 1540 jsem se těšil hodně dlouho. Jinak poprví sem podržel obchod přes noc a vyplatilo se. TP nastaven na cenu 1576 kde jsem měl další důležitou zónu... Zajímavé je, že to byl můj první obchod se zlatem... Zisk 36% celkové hodnoty ůčtu což je krásné... MM byl dodržen.

Odesláno

Hezký, ten support mám zakreslený podobně, ale obchod jsem neudělal. Škoda, vyšel be moc hezky. A pak že supoorty nefungují.

P.S.: Ony to věštily i další indikátory (BB, RSI...)

Odesláno

xzajic: dneska se mi trhy docela nelíbí, takže si ještě počkám.. Nějak v poledne to šlo do oblastí se kterýma jsem nepočítal. Teď jen počkám na cenový pattern 1-2-3 a pak do toho kdyžtak vlítnu :).

Ještě dodatek: tento pattern spíš neobchoduji, ale teď sem si na něj hned vzpoměl :). Samozřejmě pokud se nepletu tak v delším TF by to možná šlo brát jako dvojté dno. I když ta jediná svíčka která mně lehce přesáhla support uzavřelo hodně nad, takže to jako dvojté dno spíše nevidím.

Odesláno

Opce pořádně nevím jak fungují. :) Mám v plánu se to naučit... Já obchoduji vše přes MT4. Většinou obchoduji indexy, nějaký páry a výjemečně stříbro, zlato, ropu.. :) Jak jsem tušil, tak se cena zastavila na 1560. :) Teď bych se toho určitě zbavoval nebo nastavil trailing stop. Podle mě je to teď nevyzpytatelný :)

Odesláno

Jestli můžu malý fundamentální postřeh - momentálně se mi situace jeví tak, že trhy budou dost divoké do té doby, než Řecko odejde - nebo bude odejito - z eurozóny. U zlata bych ale spíš očekával pokračování downtrendu, protože jak oslabuje euro, posiluje dolar, což (často) tlačí dolů cenu zlata. Ale ruku do ohně za to nedám, nejsem guru :)

• Vytvořit...