Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

základní info o burze


Doporučené příspěvky

Zdravím vás všechny,
mám trošku nejasno v tak zákldní věci jako je burza samotná. Když prohlížím grafy zdarma, můžu si nastavit všechno možný, ale nikde se nedozvím k jaké burze se ten graf vztahuje. Jestli New Yorské nebo Chicagské nebo třeba Tokijské. Mám tomu rozumět že jsou všechny ty burzy propojeny a obchody na Tokijské burze ovlivňují okamžitě ceny na burze v Chicagu a naopak ? Má třeba kukuřice v určitý moment naprosto stejnou cenu na všech burzách na světě? Obchoduje se jeden určitý kontrakt kukuřice od jednoho konkrétního dodavatele na více burzách současně? Mám v tom zmatek. Pomůže mi s tím někdo? Díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Man:
na všech stránkách grafů zdarma je k dispozici informace o příslušnosti dané komodity k určité burze. Např. na www.britefutures.com hned na hlavní straně máte zkratky komodit a když si na jakoukoli z nich kliknete, objeví se vám její profil včetně burzy (exchange), tedy její zkratka. Na hlavní straně si též můžete kliknout na exchanges a objeví se vám seznam hlavních burz a jejich zkratek. Ten můžete najít i zde v komoditní manuálu.
Zdravím vás, Iveta.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za vaše rychlé reakce.
Ještě mi prosím osvětlete toto. Pokud se kukuřice obchoduje na burze CBOT a cukr na burze CSCE , musím mít uzavřený smlouvy se dvěmi brokerskými firmami? Nebo jsou universálnější firmy které mají zástupce na obou burzách, případně i na dalších? Děkuji za vaše odpovědi. Mirek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

vidím Petře , že jste zrovna on-line, tak vám chci jen říct že tímhle servrem a tím jak se o něj staráte a věnujete mu svůj čas ,děláte ohomnou službu českým traderům, začínajícím i těm pokročilým. Díky za všechny a doufám že to ještě nějakej čas vydržíte.

Ještě bych měl jeden hloupej dotaz a pak už snad budu mít ucelený obrázek. Je možné zadávat brokerovy příkazy pouze přes počítač i při pozičním( třeba swingovém) obchodování? Nebo musí obchodník telefonovat každý příkaz osobně, třeba několikrát za den?
Mirek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky Mirku.
Co se dotazu týče - můžete obchodovat i čistě on-line přes platformu. Vše je možné, záleží s jakým brokerem se dáte dohromady a co konkrétně nabízí. A dnes víceméně jde všechno - můžete mít brokera se kterým komunikujete po telefonu, nebo mít brokera který vám pouze poskytne on-line platformu a s nikým nikdy nemusíte komunikovat. On-line platforma je pak samozřejmě levnější na provoz - platíte zde levnější poplatky, ale zase jste na všechno sám a broker vám neporadí.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Nouro,
zpočátku je nepochybně lepší komunikovat s brokerem po telefonu, což nevylučuje používání online platformy. Objeví se totiž řada otázek, které budete chtít ještě vyjasnit. Možná bude třeba "napravit" i nějaké Vaše chybky či omyly. Nicméně záleží jen na Vás, na co se cítíte a pro co se rozhodnete.

Mnoho úspěchů, Méďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...