Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Brokerská společnost Harpoon capital corp.


Doporučené příspěvky

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Jsem úplný nováček v oblasti komodit. Mám načtený manuál, pravidelně testuji své strategie na TNT, ale jelikož je mi 16 let, tak mám ještě 2 roky čas. Chci si samozřejmě udělat pár kurzů, které financnik.cz nabízí.To víte student Obchodní akademie to má v krvi...ale k věci. Poslední dobou se zajímám o brokerské společnosti. Jeden z adminů financnik.cz mě informoval o Harpoon capital corp. Pročetl jsem proto jejich nabídky a udělal jsem si na ně určitý názor. Ale přeci jenom by mě zajímalo, zaký názor na ně máte Vy, obchodníci. Rád bych znal Vaše zkušenosti. Děkuji mnohokrát!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj všem, též bych rád zareagoval na link, který postnul Vlastas.
Předem ale upozorňuji, že jsem primárně ID trader, pozičně se teprve "rozjíždím".
Co se tedy týče Harpoon a p. Kose, pak informace v linku od Xtradera můžete myslím brát jako relativně zastaralé. Harpoon už má komise nižší, pro čtenáře finančníka dokonce nabízí další slevu. I telefonní komunikace je už na lepší úrovni - po většinu času se dovoláte bez problému. S hlídáním pozice je to skutečně na soukromé dohodě. Je pravda, že rychlost reakcí na trh není úplně nejvyšší, ale zase chápu, že p. Kos má mnoho dalších klientů. Já navíc přecházel k Harpoonu od p. Večeři a z tohoto pohledu musím říci, že jsem si výrazně polepšil. Celkově vzato tedy spokojenost. Možná ne naprostá dokonalost, ale co slýchám jaké mají lidé problémy s Collosseem nebo již zmíněným p. Večeřou, tak je to asi jeden z těch solidních výběrů. Navíc telefonáty do USA vás stojí naprosté minimum :-)
Ahoj,
Vladimír

Link to comment
Sdílet pomocí služby

aha, takže Harpoon capital není zas taková, jak jsem si začínal myslet. Můžete mi prosím sdělit, jaké jsou shruba poplatky(je to těch údajných 24$? jak bylo popsáno v jednom ze článků financnik.cz?), provozuje tato společnost i intradenní obchodování. jaké jsou za to poplatky?(grafy atd.). Nějaké další zkušenosti?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ano, toto jsem si pročetl několikrát. Víte ale chtěl bych znát zkušenosti jiných. Vaše "recenze" na firmu Harpoon capital je podle mě dosti vybarvená-pro mě až podezřele. Nic proti financnik.cz . Proto bych radši znal názory jiných užvatelů.
P.S.: jestli jsem se nějakým výrokem někoho dotknul, tak se tímto omlouvám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Ranger:
Je na každém, zda využije dobře míněné doporučení treaderů na brokera, kterého mají otestovaného nebo půjde vlastní cestou a najde si jiného, který vyhovuje jeho požadavkům či přáním... Já si například svoje obchody velmi rád obsluhuji přes on-line platformu a platforma, kterou nabízí Harpoon Capital mi nějak nesedí... A přesto netvrdím, že tento broker je špatný, jen mi nějak nesedí a přesně o otm to je... Otestuj si jejich platformu, zavolej do společnosti, napiš svoje požadavky přímo brokerovi a udělej si obrázek sám... Úspěšné obchody přeje Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jak píše Vlasta, brokerů je skutečně bezpočet. Navíc si myslím, že je třeba nebát se i zkoušet a měnit. Já osobně již vyměnil brokerů skutečně dost. Každý má jiný preference a každý nalezne odpověď na své požadavky možná trochu jinde. Být vámi, tak se tím ale teď stejně netrápím - 2 roky je ještě dlouhá doba a nikdo neví, jak bude vypadat nabídka česky hovořících brokerů právě za 2 roky :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já jsem to zkoušel u Harpoon Capital asi před půl rokem, důvod neznám, ale komunikace byla naprosto odstrašující. Nejen že nikdo neodpovídal na maily, ale telefon někdo zvednul také jen jednou za čas. Naštěstí jsem si u nich díky tomu nezaložil účet (nezvedali totiž telefony, takže jsem k tomu nedostal možnost...). Na druhou stranu to s tím levným telefonem je pravda - myslím že tam mají normální český mobil s roamingem. Ale k čemu to je, když ho vezmou jednou za uherský rok...

Nakonec jsem skončil u výše zmíněného pana Večeři a jsem velmi, velmi spokojen. Telefony bere často na první zazvonění, na maily s otázkami odepisuje nejpozději do hodiny (samozřejmě ne když mu píšete ve 3 ráno:) ) a co jsem potřeboval, to mi vždy vysvětlil. Taky jsem se od něj zatím vůbec nedočkal žádného tlačení do nějakých "zaručených" obchodů apod. Jednoduše ideálně splnil mé představy.

Jistěže můj příspěvek nyní působí neobjektivně, ale vše co v něm stojí je pravda. Poradím vám - nevím jak je to s Harpoonem teď, třeba se to zlepšilo ale - zkuste to sám. Zkuste to s každým brokerem o kterém uvažujete. Zkuste tam zavolat, napsat pár mailů...uvidíte:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajímavé, mám naprosto, ale naprosto odlišné zkušenosti jak co do úrovně komunikace, rychlosti a komplexnosti odpovědí tak - co je extra důležité - úrovně brokera a jeho schopnosti poradit a osvětlit věci, které člověku nejsou jasné.
Cena za telefon je to poslední, co mě tedy zajímalo - i když taky to hovoří ve prospěch Harpoonu.
Mimochodem, jestli někdo volá brokerovi na telefon který není klientský, nemůže se divit, že během obchodních hodin ho nezvedne po prvním zazvonění. Jiná situace je pokud jste klientem.

Ale zcela nejlepší je zavolat a nebát se ptát na cokoliv ohledně futures. Pokud Vám nědko něco slíbí, nechte si to poslat mailem - oni brokeři na svý sliby občas zapomínají.
A hlavně umědoit si, že oni jsou zde kvůli Vám a Vy jim platíte - a ne málo, proto se nebojte ptát. Vím, že jsem měl ze začátku obavy vůbec do té Ameriky zavolat, já taková malá čudla se svými pár tisíci $. Překonat ostych a chovat se jak třeba k pojišťováku, kterých je tisíce a kteří chtějí pouze Vaše peníze za určité služby - není to nic jinýho. Bohužel česky mluvících není až zas tolik, ale na výběr jich pár je.
Každopádně mé reference na Harpoon jsou dobré a pan Kos je odborníkem na svým místě ( i když ne nejlevnějším).

Pěkný den
PETr (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Michale, já spolupracuju s panem Večeřou už přes rok a náhodou jsem se právě včera spojil i s panem Kosem. Pana Kosa zatím neznám, ale nemám důvod nevěřit tomu co píše PETr. O panu Večeřovi taky nemůžu říct nic špatnýho.
Já se domnívám, že by ses měl v tuhle chvíli spíš zaměřit na to , jak (nebo co) chceš vlastně obchodovat a nechat si od obou pánů poradit, jaká by byla optimální platforma a vše si zdarma otestovat a pak se rozhodnout.
L.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 8 months later...

Máte prosím někdo zkušenost s převodem svých peněz z Harpoonu, resp. z PFG, která finance spravuje, na jiný svůj účet? Na to jsem se pana Kosa nějak zapoměla zeptat.....

Jinak ještě k diskusi o Harpoonu přidám vlastní zkušenost-na komunikaci si nemohu vůbec stěžovat, na maily odpovídá pan Kos více-méně obratem (mimo nočních hodin v USA, samozřejmě), dovolat se není problém, domluvit se také ne, komise 19,90RT za de facto full servis se mi taky zdá v pořádku, při obchodování přes Best platformu jsou komise nižší. Nelíbí se mi Best, nechodí úplně ideálně, mám s ní problémy. Ale to je v podstatě má jediná výhrada-někomu může chodit dobře a může se mu i líbit. Dle mého názoru je pan Kos a Harpoon dost slušné řešení pro tradera nemluvícího anglicky a obchodujícího pozičně nebo spready,v žádném případě pro obchodníka intradenního, tam jsou komise zničující.

Další dost dobré řešení pro člověka neznajícího angličiny může být pan Kuzel z Global Futures - kontakt GKuzel@globalfutures.com-i pro intradenního obchodníka, margin na e-mini indexy 500 dolarů (!!!), komise kolem 6 +0,50 centů/1 obchod za používání výborné platformy GSTrader (nebo 50 dolarů měsíčně). Na demu se dá trénovat skvěle, tečou tam reálná data, lze částečně programovat obchodní strategie, je srozumitelné a rychle pochopitelné i pro neangličtináře. Pan Kuzel komunikuje doslova obratem. Udělal na mě moc dobrý dojem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...