Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Jary:
V době větších pohybů trhů se může dosti i na SPY roztáhnout Bid/Ask a lítá to nahoru/dolů (mám dost live obchodů za sebou, tak prověřeno na vlastních $$$) - proto z mého pohledu pro tebe bude nejvhodnější, když budeš používat alerty a zavřeš to přes mobil ručně + jako pojistku si uděláš třeba ten stop limit, ale třeba až 1x z tebou plánovaným ručním SL, jako takové zeslabení silnějšího úderu. I když jak jsem psal, mě to ruční zavření přes mobil plně vyhovovalo a jediné příkazy, které jsem kdy používal byly MKT, LMT, STP :-) Snažím se to mít jednoduché.

K tomu všemu patří taky moneymanagement, takže do této pozice nedáš například marginově nikdy více než 5% účtu a je to v klidu. Protože i ten STP LMT tě nemusí podržet a pak dostaneš zásek za celý margin (-inkasovaný kredit). Zbytek účtu rozložit do dalších přístupů a strategií.

T.S.

• Odpovědí 381
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Jakub Kovarik:

ked som mal maly alebo ziadny rozdiel medzi STP a LMT cenou, tak plnenie bolo zle. Niekedy ma nevyplnilo za LMT cenu, pretoze trh uz utiekol o dost dalej. Niekedy je stastie, ked sa trh vrati a vyplni za LMT. Inokedy sa trh nevrati a musis zobrat cenu, aka je.

Ale ked som ten rozdiel rozsiril na tych cca 0,2, tak je plnenie zatial vzdy za LMT cenu.
Velkost tohto rozdielu som nijak matematicky ani statisticky nezistoval, viac-menej som ho postupne zvacsoval az na velkost, ked sa mi prikazy plnili za LMT.

Odesláno

Díky za objasnění pánové :)

to Piftik: jj zjistil jsem, že slippage u SPY bývá u comba ze dvou opcí (jeden spread) většinou těch 0.2 , za předpokladu, že na trh nevstoupí najednou extra volatilita.

• 1 month later...
Odesláno

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kolik je ideální, minimální a taky požadovaná velikost vstupního kapitálu u IB pro obchodování opcí pomoci IronCondor.

Moc děkuji za pomoc.
S pozdravem
Cuprumov

Odesláno

Cuprumov:

pro lidi od 21let do 26 let lze otevřít účet u IB od 3000usd .... I s tímto se dá obchodovat IC , záleží na jak drahém trhu. (na SPY klidně)

Doporučuji napřed test nastavení IC v ThinkOrSwim... Ovšem i takto je to přibližný backtest, který neodráží úplnou realitu, protože thinkback pracuje pouze s close cenami daného dne, tudíž ti to denním rozsahem high/low může trefit SL v reálu dříve...

Zatím ale neznám lepší způsob backtestu opčních strategií... Chtělo by to najít nějákou zautomatizovanou možnost :S testu a úplně ideálně na intraday datech :D , dream on !

Good Luck !

J.

Odesláno

Cuprumov:
Technicky vzato je 50k$ pro začátek dobrá suma, asi i 20k$ by postačilo. Tady je ale těžko radit, když o tobě nic nevíme, jen že máš snad něco do činění s mědí. ;)
Ono je to individuální. Protože pro někoho je 50k$ (nebo i těch 20k$) strašně moc peněz, pro někoho postradatelná suma (i když určitě s nadáváním).
Ani dobrému kamarádovi bych tuhle radu nerad dával, protože pak bych se cítil spoluzodpovědný za výši jeho případné ztráty.
Každý si musí poradit sám. Kdybych já mohl poradit (o tři roky mladšímu) sám sobě, určitě bych si sobě poradil, abych se do Iron Condorů nepouštěl vůbec. Byl bych dnes o pár (byť postradatelných) peněz bohatší.
Ale třeba máš nějaký zvláštní talent, který já, ani nikdo koho znám, nemáme. :)
Ať je tvé rozhodnutí jakékoli, přeju ti, ať se ti daří.
PP

Odesláno

Pokud dáváte výpisy jeden strike nad a pod ATM a nákupy hned na další strike a 30dní do expirace, ničemu se nedivým...

Hele najdi si svoje nastavení, který ti bude dávat smysl a otestuj si ho. Ono není IC jako IC.... To že někdo odepíše IC jen proto, že na tom prodělal je jen čistě jeho věc a určitě podložená kvalitním testováním.

Jak se lišila pánové realita oproti backtestu, který jistě každý z vás dělal, jakožto sérii možných variací nastavení ?
To by mě celkem zajímalo. Jestli realita nejlepšího nastavení IC z backtestu byla v reálu o 180 stupňů jinde.

Díky za poznatky

JaRo

Odesláno

rmajtan:
to jsem neřekl, jen jsem řekl, co bych sám sobě poradil, kdybych měl časostroj. Víc k tomu nemám co říct, a už vůbec se nechci zabývat přemýšlením a debatou o IC nastaveních a variacích nebo permutacích (ref. Jary), tím obdobím už jsem si prošel.
Omlouvám se, ale víc k tomu tématu nemám.
Dobrou noc. :)

Odesláno

Jasně já chtěl jen vědět, jestli tvůj reálnej výsledek byl podloženej nějákým testováním různých variant nastavení, či jen na základě, že se říká, že takový a makový nastavení je dobrý. To je vše.

Jinak, samozřejmě největší průser u IC je, když jste v pozici a následující den trh otevře obr gapem někde v háji, ideálně v den expirace, či jindy bez návratu zpět a vy musíte akceptovat ztrátu nad hodnotu podmíněného ochranného příkazu u zasažené nohy kondora (pokud tedy není váš SL celý margin,což by bylo z hlediska RRR hodně negativní).

Toto myslím obecně, protože někdo může argumentovat, že má takový rozpětí kondora, který by ustálo všechny gapy např. za posledních pět let... (ovšem asi za nesmysl premium, který by sežraly komise, nehledě na to, že u takovýho rozpětí by dotyčný musel mít na margin opravdu hodně peněz :D)

Byť je to např. u SPY ojedinělý případ, i toto se děje. Backtest v TOS může být pak hodně zkreslující, když jen klikáte po dnech na vývoj P/L... a v případě překročení SL si v backtestu zapíšu výstup na SL :D... A ono ejhle, trh na SL, ani po otevření gapem, nebyl...
Přidejte k tomu position sizing, aby premium bylo zajímavější a pár gapama smažeme účet při tom nejhorším scénáři...

Potom to riziko je opravdu na zvážení. Začínám o tom víc přemýšlet až teď, když se člověk pohybuje v živým. Při testování na historii mě toto ani nenapadlo a jak je vidno z mých předchozích příspěvků, zjišťoval jsem jakým způsobem vůbec zadám podmíněný SL příkaz pro nejrychlejší plnění, abych se co nejvíce přiblížil hodnotě SL.... Mimo mísu je fakt velkej rozdíl něco testovat a pak přejít na živý, kde je dalších X neznámých.

Sorry za romány, chtěl jsem jen zviditelnit myšlenku, třeba někomu pomůže.
Teď o tom budu přemýšlet...

Jary

• Vytvořit...