Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

SW zdarma


genos

Doporučené příspěvky

  • 3 týdny později...
  • 1 year later...

Dobrý den,

dovolím si navázat na téma SW zdarma.

Ti, kdo znají souborový manažer Total Commander,
možná ocení, že nyní existuje plnohodnotná free náhrada, která se jmenuje Unreal Commander.
Umí hlavní vymoženosti TC: synchronizaci adresářů, FTP přístup na web,
hromadné přejmenovávání a podobně. Je v češtině. Neumí porovnávání souborů podle obsahu, na to se prá dá použít program: winmerge - ten jsem netestoval.

Unreal Commander testuji asi 14 dní a po počátečním nastavení barev a dalších drobností (má bohužel dost nestandartní výchozí barevnou paletu) jsem naprosto spokojený.

Úspěšné obchody,

Kozoroh

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Potřebuji software se základními technickými indikátory pro poziční obchodování a historická data pro pražskou burzu.

Obchoduji přes FIO, ale jejich online platforma mi bohužel nevyhovuje (nezobrazuje indikátory do základního cenového grafu a má velmi omezené nastavení parametrů (potřebuji pro začátek hodně testovat a experimentovat)).

Kamarád mě upozornil na freeware Eclipse "eclipsetrader.sourceforge.net/" bohužel, i když se snažím, nedaří se mi v něm zprovoznit pražskou burzu. Nastavil jsem import dat z YahooFinance ČEZu CEZ.DE (tedy doufám, že to je ČEZ (asi ne, pochybvuji, že se ČEZ obchoduje i v eurech v Německu) i když dnešní cena by měla po přepočtu přibližně sedět těm 1150 Kč za kus), ale zobrazuje se mi jen volume.

Nemáte někdo nějaký tip na jiný software, chci si pro začátek vyhrát aspoň s klouzavými průměry, MACD a kreslit si čáry supporty a resistence.

Nepotřebuji intradenní data.

Našel jsem data, pro mě v neznámém formátu přímo na BCPP, ale jsou jen rok stará, a já potřebuji otestovat celou její historii (ČEZ jede přece asi ani ne 6 let na burze, což bude na backtesting i tak málo, ale chci začít testovat na tom, co obchoduji).

Kolik stojí profi nástroj? 100 USD jsem ochoten investovat, ale jak jsem se díval na TNT, tak mě velmi znechutilo, že jsem nikde nenašel jednorázovou cenu na koupi, a je mi cpána jen cena "zadarmo" spolu s daty za třicet dolarů měsíčně, což je pro mě moc, když potřebuji půl roku testovat.

No prostě se točím v kruhu.

Několik set dolarů za TNT nedám, 5k na otevření účtu nemám (mám 2k, a i ty nebudu dávat někam mimo, dokud neotestuji, co potřebuji) abych dostal jinou platformu spolu s otevřením účtu.

Co například AmiBroker? Nebo snad existuje nějaké řešení pro pražskou burzu zdarma, na kterém bych mohl začít backtesting?

Jestli si můžu vybrat, tak bych rád grafy s černým pozadím, když už se na to budu pár hodin dívat, tak ať netrpí oči.

Díky za rady.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

já myslím že Amibroker je dobrá volba. Cena je konečná, žádné měsíční poplatky, End of day data z BCPP najdete volně ke stažení a je velice jednoduché je importovat, spousta indikátorů.
Časem můžete samozřejmě doplnit i data z jiných burz, ona ta historie BCPP není zas až tak obsáhlá, abyste na ní udělal nějaký pořádný backtest.
Podle mě dobrý poměr cena/výkon.



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky.

Ten dotaz moc dobrý není, protože jediné, co vyhodí je stránku na Turka. Zaregistruji se a uvidím, co tam má (uvádí "Součástí je i download dat z České burzy", tak snad něco k nalezení bude :) ).

U mě je problém, že nevím, co přesně do vyhledávače zadat, protože jsem v akciích nový a neznám pojmy..., jinak bych samozřejmě Googlil ostošest. Google je mým primárním zdrojem informací.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na každém serveru, který se zabývá tradingem, bývá i nějaký slovníček, případně články vysvětlující problematiku. A tady souhlasím s V.I.Leninem: [bold]"Učit se, učit se, učit se..."[/bold] :)

Než se začneš ptát, tak dej aspoň měsíc studiu a pak už se budeš vědět na co se zeptat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...