Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 3 months later...
  • Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Pigi:

Ak ti pomozu moje skusenosti z komodit, tak:

Vmomente, ked som zacal obchodovat som spatne za x otestovanych rokov limitny pohyb nezaznamenal. Stacil vsak cca mesiac a pol a takmer som v limite skoncil (nepouzival som SL). Kontraktu Sojoveho oleja sa mi podarilo zbavit 5 bodov od limitu - t.j. v strate 1170 USD, cena klesla na rozdiel jedineho jedneho bodu, tam sa odrazila a skoncila cca 40 bodov nad limitom. Cize ani vtedy ma neuzavrelo v limite, no o par mesiacov neskor k par limitnym pohybom v sojovom oleji doslo (dokonca 2 dni za sebou opacnym smerom, ak sa dobre pamatam). Zistis to podla dat. Pozri si Rozdiel medzi Close cenou a H a L. Ak je ten rozdiel nad limitmi urcenymi burzou, tak vies, ze doslo k limitnemu pohybu. Pocas tohto uzamknutia vidis len pocet kontraktov - kolko obchodnikov chce kupit, kolko predat, cenu nevidis, ta sa strati.

K limitnym pohybom dochadzalo cca pred pol rokom velmi casto pri Psenici. A nebolo to jedenkrat za mesiac, ale mam pocit, ze i niekolkokrat za tyzden. Cize k limitnym pohybom dochadza, dochadza k nim dokonca velmi casto - v zavislosti od komodity a v pripade, ak niektora komodita limit este nezaznamenala, neznamena to, ze ho v buducnosti nadalej nezaznamena. Vsetko je to zavisle od volatility konkretneho trhu a jej zvysovania/znizovania.

Pre konkretne limitne pohyby pozri stranky burzy - napr. www.ecbot.com Tam su uvedene maximalne pohyby.

Pekny zvysok vecera,

Peto

• 7 months later...
Odesláno

To: Mirek F.
screenshot limitneho pohybu v grafe neviem, ale ak si do Googla zadate frazu "limitny pohyb", tak vas odkaze na stranky, kde je podrobnejsi clanok o limitnych pohyboch. Je tam tiez screenshot z obchodnej platformy. Link, ani nazov stranok Vam tu priamo uviest nemozem, kedze to pravidla fora nedovoluju.

Odesláno

Neviem ako pri kanadskom dolari, ale vseobecne mozno povedat, ze pri komoditach je to bezne a rozhodne to velmi neprijemne zasiahne do obchodovania. Najma, ak to preskoci vas Stop Loss. O to vacsia je nasledna strata.

Odesláno

To RePet:
Chcete rict, ze pokud bych mel SL na obrazku zadany zrovna v te mezere, treba BUY 63.65, tak bych pozici neuzavrel? Neni na to nejaky prikaz, treba BUY pod 63.65?
Jen se ptam, protoze jsem byl v short pozici, tak nevim, proc bych mel zaznamenat ztratu.

Vse nej do Noveho roku

Mirek F.

Odesláno

1. Ak mate Stop Loss v tej medzere, tak sa vam pozicia uzatvori, avsak s podstatne horsim plnenim, ako ste ocakavali (pretoze trh otvori podstatne nizsie/vyssie ako ste ocakavali).
2. Ja som nerozoberal vasu konktretnu Short/Long poziciu, ale odpovedam na otazku, ci sa mate v reale takejto situacie obavat. Ako som uviedol - je to velmi neprijemna zalezitost, ak to preskoci vas SL (t.j. ide to proti vam) - vtedy totiz neuzavriete so stratou, ktoru ste boli ochotny akceptovat - napr. 300 USD, ale s podstatne vacsou - napr. 600 USD.

• 4 years later...
  • 3 týdny později...

• Vytvořit...