Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.
Díky. já v tom taky vidím neuvěřitelný potenciál. Hlavně když si to člověk zajede, začne vše dokumentovat. Jen jak píšete - člověk to musí začít používat a tím používáním si workflow defacto pasuje svým záměrům. Protože detaily se budou lišit - sám dnes nejvíce pracuji s opcemi a je zřejmé, že některé skills jsem tomu musel uzpůsobit. Ale princip je pořád stejný.
Díky za odpověď. Musím říci, že workflow research os funguje velmi dobře. Já osobně jsem si udělal "českou variantu", protože si myslím, že dobrá čeština je v komunikaci s AI lepší než špatná angličtina. Vytvořil jsem variantu research os pro futures intradenni data (minutová, pro NQ, ES, CL a podobně) a nebyl to problém. Data jsem stáhl ze Sierra chart (stačí nejnižší tarif za 500 Kč). Dále jsem rozšířil pravidla skillu red-team, která jsou nutná právě pro práci s intradennimy daty. Jen ty equity mne míří stále dolů. 🙂Takže díky za kurz!
Je tam jeden zásadní rozdíl - update je kompletní autotrader vyžadující jeho neustálý běh. Tedy překládá se, že obchodujete z nějakého VPS nebo non stop zapnutého počítače.
Výhoda bracket helperu je v tom, že je vše jednoduší - skript se spustí, vygenerují příkazy a TWS se může vypnout.
Knihovny by měly být podobné (je k dispozici requirements.txt) ale určitě bych instaloval znovu - konfigurační soubory jsou komplexnější a podobně.
Je to skutečně mnohem komplexnější a propracovanější nástroj.
To že Claude "přemýšlí" určitě vede k tomu, že se občas v některých věcech odchýlí a je pravda, že i mě při přípravě lekce trochu trochu překvapilo, spec.md nebyl aktualizován. Ale vysvětlení mi dávalo smysl.
Osobně nicméně ve svém workflow trvám na tom, že spec.md má odrážet stav testu - tedy je dobré, že vám to takto funguje.
Jde defacto o tu hlavní linku, kterou ve výzkumu vnímám:
Nadefinuji si nějaký plán který je jasně zaznamenán (spec.md) --> proběhne implementace (v našem případě si workflow staví vlastní kód, alternativně dnes testuji například v nautilus trader, pro který workflow postaví třídy --> red team ověřuje implementaci vůči spec.md (alternativně se mi velmi osvědčilo auditovat skrz codex, který vidí trochu jiné věci, což je důležité hlavně u komplexnějších projektů) --> proběhne backtest, kdy obchody opět mohu auditovat vůči spec.md.
To k čemu sáhlo CC v mé lekci bylo, že drobný update strategie (např. změna parametru), nechala bez změny spec.md, protože se "neměnil kód pro backtestování". Asi jde jít i tímto směrem, ale tedy osobně se držím toho, že jsem workflow nainstruoval tak, aby bylo striktnější a vždy testovalo vůči spec.md. Má to výhodu i pro archivaci do gitu, kdy přesně vím, co jsem testoval.
Petr
Dobrý den,
uvedená sekce je v CLAUDE.md proto, aby LLM zbytečně neplýtval časem, výkonem a tokeny na generování složitých výstupů, když se ho zeptáme na rychlou, hypotetickou otázku.
Nespouští se tak plnohodnotný backtest, ale model odpoví hned v chatu včetně upozornění, že provádí pouze rychlé ověření bez oficiálního reportu. Backtest si pak můžeme spustit v dalším kroku, pokud bychom chtěli věc prozkoumat podrobněji.
B.
Dobry den, "Pokud vidím, že variace je patrně směr, kterým by se měla strategie ubírat, tak ji nechám zapsat do spec.md jako součást strategie." - To mi tak nechodí. Viděl jsem to přitom na videu. Při každé změně strategie se mi mění spec.md a zapisuje nový changelog. Nechal jsem si prohledat pomocí Claude i pravidla, zda existuje nějaké pravidlo, zda spec.md se nemá pokaždé měnit, a neexistuje, naopak framework přímo přikazuje aktualizovat spec.md při změně strategie. Jak to tedy je? Díky za vysvětlení. Podle mě by mělo být spec.md a [strategy].py v souladu, nebo ne?
Petře,
ve sdíleném CLAUDE.md máte sekci Informal exploration:
### Informal exploration
Quick "what if" questions that aren't for the record can be handled without a
skill — but say so explicitly: "I'll run an informal check, not a formal
backtest. No tearsheet, no checkpoint, no run folder."
Z jakého důvodu nebo pro jaké případy jste ho tam zařadil?
Děkuji za odpověď.
Do sekce pro roční předplatné Trading Room jsem nasdílel svůj aktuální autotrader pro plně automatizované obchodování intradenního breakoutu u Interactive Brokers.
Skript umožňuje obchodovat akcie, futures, microfutures, ETF
Pracuje s fixním stop-lossem, ale i trailing stop-lossem.
V případě použití trailing stop-lossu uzavírá pozici na konci dne autotrader "chytrým algoritmem" - snaží se získat plnění bez skluzu pomocí limitních příkazů.
Automaticky kontroluje stav účtu a umí zmenšit velikost plánované pozice, pokud není dostatečný margin.
Autotrader umí počítat risk obchodu coby procentuální stav účtu (například risk 0,5% na obchod)
Skript umí běžet kontinuálně - přežije i odpojení a restart TWS
Autotrader obsahuje řadu bezpečnostních prvků (hlídá počet obchodů denně, částečná plnění, zrušení příkazů)
Je obsluhovatelný přes Telegram.
V plně otevřené verzi sdílím autotrader pro všechny s ročním předplatným zde: https://www.financnik.cz/forum/topic/5371-autotrader-intradenni-breakout
Kompletní autotrader pro obchodování intradenního breakoutu u Interactive Brokers.
Skript umožňuje obchodovat akcie, futures, ETF
Pracuje s fixním stop-lossem, ale i posouvaným.
Skript umí běžet kontinuálně - přežije i odpojení a restart TWS
Obsahuje řadu bezpečnostních prvků (hlídá počet obchodů denně, částečná plnění, zrušení příkazů
Je obsluhovatelný přes Telegram.
Podrobná dokumentace uvnitř distribuce: Bot-intraday-volatility-breakout-1-0.zip
Pozor: Sám v tuto chvíli testuji na paper účtu. Testuji nicméně již přes měsíc a vše se jeví velmi stabilní. Zvažuji brzké nasazení live.
Skript zde sdílíme pouze pro vzdělávací účely a paper trading. Jakékoliv jiné využití je zodpovědností každého obchodníka.
Aktualizovaná výkonnost strategií dashboardu k 14.6.2026:
Pro mě lehce pozitivní týden, kdy equity táhlo vzhůru opět hlavně momentum v SMO NDX, případně Monday Buyer.
Aktuální stav mého živého účtu intradenního breakoutu:
Dobrý den,
myslím si, že problém je v samotném /resume. V době kdy Petr připravoval videa používal vlastní custom skill /resume. Mezitím došlo v Claude Code k aktualizaci, která z /resume udělala oficiální systémový příkaz pro obnovu historie chatu a toto built-in /resume nehledá historii konverzace podle názvu projektu, ale podle session ID. To bude důvodem proč nejde postup přesně replikovat.
B.
Dobrý den,
skill journal budeme sdílet v dalších lekcích, tedy zde je ta informace o neexistujícím souboru oprávněná. Odkaz na stažení skill checkpoint najdete pod domácím úkolem, je potřeba jej stáhnout a uložit mezi skills projektu.
B.
Dobrý deň, Petr.
Po každej lekcii sa snažím najprv zopakovať vaše kroky a keď mi niečo nesedí, pýtam sa priamo Clauda.
V lekcii 8 používate príkaz: /resume channel_breakout – backtest without MA200 filter
U mňa však Claude odpovie:
/resume channel_breakout - backtest without MA200 filter
⎿ Session channel_breakout - backtest without MA200 filter was not found.
ale aj pri: /resume channel_breakout ⎿ Session channel_breakout was not found.
Keď som sa Clauda spýtal, na akom projekte pracujeme, odpovedal mi, že channel_breakout je aktívny projekt a či chcem pokračovať cez /resume.
Pre istotu som si túto časť lekcie pustil ešte raz a napísal som Claudovi:
Claude však postupoval inak, než je ukázané v lekcii.
Chcel by som sa preto spýtať — kde robím chybu? Je možné, že session z lekcie 7 už neexistuje, alebo ju mám vytvoriť iným spôsobom?
Ďakujem.
Zdravím.
Při mém výzkumu jsem dostal hlášku?
/journal je v CLAUDE.md jako core skill, ale soubor .claude/skills/journal/ neexistuje — stejná situace jako /checkpoint.
Skill ještě není nainstalovaný.
Něco jsem přehlíd, nenainstaloval?
Jaromír
Dobrý den,
vypadá, že ochrana Cloudflare nedokáže z nějakého důvodu ověřit spojení. To nemusí být způsobené přímo prohlížečem, může to ovlivnit například připojení přes VPN nebo použití nějakých bezpečnostních prvků, třeba blokátorů reklam, případně antiviru.
B.
Má někdo stejný problém s přihlášením do claude účtu na claude.ai?
Skončím zde, a neustále to vyskakuje. Smazal jsem cache, zkusil jiný browser, pořád nic.
Ve WSL nebo VSCode, kde jsem se po založení účtu přihlásil to naštěstí neověřuje a připojení k účtu funguje.
Nemohu ani přihlásit desktopovou verzi, protože pošle link na verifikační kód mailem a opět zde končím.
Problém bude tady. Dnes stahovaná data přes Amiquote. Ukládá do c:\Program Files\AmiBroker\AmiQuote\Download\
Ale když se dívám na Yahoo stránky, tak ani tam není vykreslený poslední bar (10. 6.). Možná stačí počkat a data budou k dispozici později během dne.
Server od roku 2003 vydává
Centrum finančního vzdělávání, s.r.o. info@financnik.cz
Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů. Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!