Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Další setkání systematických obchodníků se blíží – již 21.5.2022 v Brně

    Pražské setkání systematických obchodníků máme úspěšně za sebou a již se chystáme na další termín. Tentokrát v Brně.  Těšit se můžete na podobnou atmosféru:

    Trading meeting Praha 2022

    Srdečně vás zveme na Trading Forum Meeting, kde se můžete osobně potkat s ostatními obchodníky, získat cenné kontakty, sdílet zkušenosti a v neposlední řadě nabrat inspiraci. Přednáška má 40 slajdů a je zaměřena výhradně na praxi se sestavením a živým obchodováním systematického portfolia s větším účtem. Zde je snímek prezentace zobrazující, na co se můžete těšit:

    image.png

    V souvislosti se založením fondu obchodujícího výhradně pomocí mechanických strategií jsem stál u podobného rozhodnutí jako řada z vás – jaké strategie použít a jak je poskládat do funkčního portfolia? Popíši strategie, se kterými jsem spustil obchodování; ukáži, jak se rozhoduji při posuzování risku, který mě dovádí ke konkrétním váhám strategií v portfoliu. Portfolio obchoduji pomocí systematických strategií využívajících americké akcie. Lze si z něj vzít inspiraci jak pro větší, tak malé účty.

    V kontextu diskutovaného portfolia popíši, jak dnes generuji signály a mám nastavené technické workflow. Ale také jaké parametry portfolia mi pomáhají vyhodnocovat, jestli jde obchodování podle plánu, či bych měl přemýšlet o nějakých změnách.

    Jedno ze zásadních zjištění poslední doby se mi potvrdilo v nastavení práce s kapitálem na úrovni portfolia. Ukáži vám, jak konkrétně lze uvažovat o obchodování více systémů najednou a jaké změny v risku a výnosech to vytvoří.

    Na živém účtu fondu mám za sebou prvních 700 živých obchodů. To je dostatečný vzorek na to, abych se s vámi podělil o tipy, jak dnes vnímám nejvhodnější způsob zadávání obchodů a jak mi dané nastavení snižuje náklady obchodování.

    Samozřejmě poreferuji o posledním vývoji na svém účtu a také poskytnu několik praktických tipů, které jsem se naučil při obchodování mean reversion strategií představujících základ mého portfolia.

    Do prezentace jsem zapojil i popis toho, jak začínám s vytvářením strategií a chci poskytnout i inspiraci na několik obchodních směrů, jejichž rozpracování mi přijde perspektivní.

    V neposlední řadě se plánuji podělit o to, že není v dnešní době a právním kontextu naší země vůbec nereálné obchodovat miliony dolarů externího kapitálu. A pokusím se načrtnout základní rámec toho, jak se od malého účtu k práci s milionem dolarů dostat.

    Věřím tak, že setkání bude velmi praktické. Cílem mé přednášky je jednak předat zkušenosti z poslední doby, a především poskytnout půdu pro navazující diskuzi. A to jak vzájemné, tak mezi jednotlivými účastníky.

    Upozorňuji, že obsah setkání nebude nahráván.

    Trading Forum Meeting proběhne již 21.5.2022 od 14 hodin v centru Brna.

    Na setkání je třeba se registrovat, neboť prostory jsou omezené. Doporučuji registraci provést ještě dnes, neboť lze očekávat, že kapacita prostor se brzy naplní.

    Registrace probíhají na této adrese.

    Těším se na setkání a osobní diskuzi.

    11.5.2022

    Petr Podhajský

    Fulltime obchodník věnující se tradingu více než 20 let. Specializace na systematické strategie obchodované na futures a akciích. Oblíbený styl obchodování: stavba automatizovaných portfolio systémů, které využívá i v alternativním fondu, který spravuje.


    Zaměřte se na to, co přináší reálné výsledky.

    Nakopněte své obchodování
    k systematickým profitům

    (program pro začínající obchodníky, kteří se chtějí dostat ke stabilnímu obchodování bez časové náročnosti)

    Začínáme 30. 1. 2024.

    Nově s vytvořením a popisem všech pravidel mechanické obchodní strategie, ve které mám sám aktuálně otevřený profit +224 121 Kč!

    >> Workshop profitabilního obchodování od A do Z

    Další články na toto téma

    Setkání obchodníků ve španělské Malaze – poslední místa

    V rámci akce Trading Forum Meeting jsme se letos potkávali v různých českých městech. 10.9.2022 proběhne poslední letošní setkání, tentokrát ve španělské Malaze. Setkání bude doslova „VIP“ – určené pro 10 obchodníků. Půjde tak o ideální příležitost sdílení praxe se systematickým obchodováním a navázání hlubších osobních kontaktů. Zde jsou podrobnosti.
    Po Brně a Praze proběhne poslední letošní osobní setkání v Malaze. Konkrétně 10.9.2022 od 14 hodin.
    Od tuzemských setkání, kde se potkává kolem 100 obchodníků, se bude španělské lišit svoji komorní atmosférou.


    Máme zabookovanou krásnou místnost v historickém centru Malagy, ke které můžeme využívat pro pauzy k neformálním debatám střešní terasu. Plánovaná kapacita je jen 10 obchodníků.
    Program
    Program bude vycházet z rozsáhlé prezentace věnující se mým systematickým strategiím obchodovaných v rámci fondu, kterou jsem měl na pražském a brněnském setkání.

    Vzhledem k malému počtu účastníků bude prostor nejen pro diskuzi nad vším, co se týče mé aktuální obchodní praxe, ale i pro vaše případné vlastní dotazy k systematickému obchodování.
    Atmosféra pochopitelně bude záležet na konkrétních účastnících, osobně ale očekávám, že se může rozjet velmi podrobná debata nad používanými strategiemi a taktikami.
    Setkání bude trvat cca 2-3 hodiny podle dotazů a diskuze. V případě zájmu uvažuji, že na večer 10.9.2022 naplánujeme ještě neformální společnou večeři v centru Malagy (ta již není v ceně, platit si bude každý svoji konzumaci).
    Proč děláme „VIP“ akci pro 10 obchodníků jen za 484 Kč?
    Vstupné je pochopitelně jen symbolické a zdaleka nepokryje ani samotný nájem. Celou akci pořádáme hlavně proto, abychom si formát vyzkoušeli. Je zřejmé, že s účastí na akci jsou pro všechny spojeny ještě další časové a finanční náklady (letenka, hotel atd.) a akce je tak určena pro obchodníky, kteří mají o setkání a vzájemnou diskuzi opravdový zájem. Navíc takové, kteří také rádi cestují a uvítají, pokud mohou spojit příjemné s užitečným (v září je v Andalusii krásné počasí, včetně možnosti koupání v moři).
    Cílem této akce je proto také zjistit zájem o podobný typ akce, který by se třeba mohl stát trvalým způsobem, jak se potkávat. Ovšem do budoucna z pochopitelných důvodů za jiných cenových podmínek. Proto v případě zájmu nezmeškejte tento jedinečný termín.
    Letenky, ubytování
    Dopravu a ubytování si každý účastník řeší individuálně. Nejsnazší je letět z Prahy přímo do Malagy se SmartWings. Přímý let trvá cca 3,5 hodiny. Sám tímto letem lítám několikrát ročně a cesta uteče velmi rychle. Letiště je navíc s Malagou propojené vlakem, který jezdí každých cca 40 minut a stojí cca 2,5 euro. Cesta z letiště do centra Malagy trvá přibližně čtvrt hodiny.
    Pokud je pro vás blízko vídeňské letiště, pak je možné využít levných letů s Wizzair. Například v době psaní tohoto článku je pro let 9.9.–12.9.2022 zpáteční letenka k dispozici za 159 euro.

    Covid risk
    Žijeme v době, ve které s ohledem na covid situaci není možné nic 100% plánovat. Osobně poletím do Malagy taky začátkem září a nelze vyloučit, že v tu dobu budou vyžadovány opět covid testy. A tak bohužel ani to, že může nastat situace, kdy se nebudu schopen kvůli covid karanténě akce zúčastnit. A jelikož setkání stojí na mé osobní účasti, bude v tomto případě akce z naší strany zrušena a všem vráceno uhrazené vstupné. Je na každém účastníkovi, aby vzal při registraci v potaz tento risk. Coby pořadatelé nebudeme v žádném případě kompenzovat náklady, které by vám s případným zrušením akce vznikly. Z povahy situace může být akce, v případě mé covidové karantény, zrušena i těsně před jejím plánovaným termínem. Samozřejmě ale všichni věříme, že setkání proběhne podle plánovaného harmonogramu.
    Setkání se bude konat na adrese MarLife business hub, C. Marqués de Larios, 9, Malaga, Španělsko
     V případě zájmu se registrujte tímto registračním formulářem.
×
×
  • Vytvořit...