Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Otevírá se letošní workshop swingového obchodování (s výrazným rozšířením)

    Když jsem před více než dvaceti lety začínal s intenzivním studiem burzovního obchodování, lákaly mě trhy z několika typických důvodů – možnost vysokých výdělků, neomezené škálování získaného know-how a časová nezávislost.

    Velmi brzy jsem ale zjistil, že dosažení všeho dohromady nebude vůbec jednoduché. Postupně jsem vyzkoušel řadu cest, kdy některé nevedly nikam, jiné přinášely peníze, ale nikoliv časovou nezávislost, případně nešly škálovat pro vyšší kapitál. Na druhou stranu připouštím, že některé časově náročné styly obchodování mě vysloveně bavily a coby svobodný mladík jsem neměl vysokou motivaci způsob mé práce měnit.

    Až narození mé první dcery před pěti lety a z toho plynoucí reálný nedostatek času mě prakticky donutily udělat za některými obchodními styly tlustou čáru. Musel jsem si upřímně odpovědět na otázku – jak v obchodování pokračovat, abych získal to, pro co jsem si reálně do trhů přišel?

    A tak vzniklo mé výhradní zaměřění na portfolia složená ze systematických strategií, které obchoduji automatizovaně.

    S nově získanými časovým možnostmi, kdy samotnému tradingu dnes věnuji pár minut před otevřením trhů, nabralo vše nečekaný spád. Systematické strategie ze mě sejmuly ohromnou dávku stresu. Všechny obchody mám připravené před obchodní seancí (a mj. přípravu sdílím v Trading Roomu, kde jsou k dispozici i mé exekuce z Interactive Brokers), a jsem tak schopen obchodovat řádově vyšší kapitál než dříve. Jak řada z vás ví z Finančníka, letos věci došly tak daleko, že jsem u ČNB registroval svůj vlastní fond a má systematická portfolia hodnotí i kapitál investorů.

    SMR2.png

    Nově bude na workshopu vyučována i long/short mean reversion strategie, tvořící dnes jeden z hlavních principů mého vlastního tradingu.

    Cestu systematického obchodování proto mohu jednoznačně doporučit a dnes ji vnímám jako jednu z mála cest, která při rozumných očekáváních dovede k systematickým profitům většinu začínajících obchodníků, kteří mají trpělivost pohybovat se v trzích den za dnem.

    Způsobů, jak se systematické obchodování naučit, je určitě celá řada. Na druhou stranu málokde máte reálnou možnost otevřeně komunikovat s obchodníkem o strategiích, kterými provozuje i fond. A to právě nabízí nově vyhlášený Workshop swingového obchodování.

    Ten vyhlašuji jednou za rok, letos začínáme 8.11.2021. Registrace budou uzavřeny o půlnoci 1.11.2021.

    Workshop je o předávání celé řady mých strategií a zkušeností. A zejména o společné práci na jejich implementaci tak, abyste získali svá první systematická portfolia. Tedy doslova obchodování od A do Z. Poskytnu nejen know-how, ale prostřednictvím několikaměsíční podpory vám pomohu jej přetavit do konkrétních obchodů.

    Podrobně si o workshopu můžete přečíst zde: https://www.financnik.cz/exe/akademie/kurzy/swingovy-workshop.html

    Letošní workshop má rozšířený obsah a celou výuku jsem znovu přepracoval tak, aby reflektovala můj vývoj za poslední dobu.

    Pokud hledáte způsob, který vás posune dál v reálném obchodování, tak toto je podle mého názoru „ono“. Všechny systémy jsou sdílené v otevřené podobě, diskutuji jejich průběžné výsledky, skládání do portfolií a mé osobní zkušenosti s jejich reálným obchodováním. To vše spolu s technickou podporu, kdy jsme s mým týmem schopni vyřešit cokoliv „technického“, co bude stát v cestě na vaší vlastní cestě systematického tradera.

    Určitě tak nově vyhlášený swingový workshop nepřehlédněte. Na dalším se potkáme nejdříve za rok – za předpokladu, že mi to časové možnosti dovolí.

    25.10.2021

    Petr Podhajský

    Fulltime obchodník věnující se tradingu více než 20 let. Specializace na systematické strategie obchodované na futures a akciích. Oblíbený styl obchodování: stavba automatizovaných portfolio systémů, které využívá i v alternativním fondu, který spravuje.


    Zaměřte se na to, co přináší reálné výsledky.

    Nakopněte své obchodování
    k systematickým profitům

    (program pro začínající obchodníky, kteří se chtějí dostat ke stabilnímu obchodování bez časové náročnosti)

    Začínáme 30. 1. 2024.

    Nově s vytvořením a popisem všech pravidel mechanické obchodní strategie, ve které mám sám aktuálně otevřený profit +224 121 Kč!

    >> Workshop profitabilního obchodování od A do Z
×
×
  • Vytvořit...