Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  1. Otevřená sekce

1. 75
      75 příspěvků
  2. Uzavřené diskuze pro absolventy kurzů Finančníka

1. TechLab

Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.

8,7k
      8,7k příspěvků
      • Mio
    2. Trading Room

Diskuzní skupina v rámci Trading Roomu.

2,8k
      2,8k příspěvků
      • petr
    3. 422
      422 příspěvků
      • petr
    4. Základy práce s programem Amibroker

Uzavřená diskuze pro účastníky online kurzu Základy práce s programem Amibroker.

194
      194 příspěvků
      • ReDa
    5. FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow

Diskuze o intradenním obchodování v rámci informací prezentovaných v kurzu FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow.

29,3k
      29,3k příspěvků
      • Jack
  3. Archiv původních anonymních diskuzích

1. 200,4k
      200,4k příspěvků
  • Statistiky uživatelů

31 618
    Celkem uživatelů
    985
    Nejvíce online
    Ma-tylda
    Nejnovější uživatel
    Ma-tylda
    Registrace
  • Všechny poslední příspěvky

• Zdravím, mě funguje vše bez problémů, mám python 311 a používám tyto knihovny: requirements.txt samozřejmě výše zmíněné skripty fills a diary.
    • Ano, vytvořil se mi soubor my_first_test.yaml ve složce catalog, ale když tento soubor otevřu v Pycharmu, tak v něm chybí starting prompt tak, jak to Petr ukazuje ve videu Lekce 5 v čase 1:50.
    • Dobrý den, vytvoření yaml souboru je součástí skill, definice je uvedená v bodě 6.5, kde nejdete i cestu určenou pro uložení research/catalog.  Ta složka se vytvořila? Mohlo se stát, že jste omylem nepotvrdil krok s vytvořením složky.  B.  
    • Aktualizovaná výkonnost strategií dashboardu k 24.5.2026: V květnu zatím super výsledky hlavně v rotační SMO NDX a také v intradenním breakoutu. Takto vypadá intradenní breakout (viz Trading Room intradenní breakout) na mém vlastním účtu (export z IBKR): Strategie se vymanila z drawdownu a i letos vytváří nová high. Strategii obchoduji se sdíleným opčním autotraderem na samostatném účtu. Od spuštění je zde výkonnost +72,66%:  
    • Dobrý den, Otestoval jsem SKILL new-project dle domácího úkolu lekce 4. Celé otestování proběhlo, ale závěrečný prompt mi byl na konci ukázán v terminálu v kopírovatelném bloku, ale již není uveden v yaml souboru, který se k my_first_test vytvořil. Je to tak v pořádku, nebo tento požadavek chybí v SKILL.md souboru? V.
    • Projekt mám vždy pro strategii jen jeden. Když měním například filtry tak to jsou jen variace, které mají jen svůj backtest. Pokud vnímám, že variance je podstatná, vytvořím si tzv. checkpoint (o kterém budeme hovořit v lekci 8), čímž se mi variace zapíše do dokumentace a mohu s ní později pracovat - například ji porovnávat s dalšími variacemi. Pokud vidím, že variace je patrně směr, kterým by se měla strategie ubírat, tak ji nechám zapsat do spec.md jako součást strategie. Po úpravách nechávám samotnou Claude Code zkontrolovat backtest s pomocí skillu red-team, který právě dohlíží na to, aby kód odpovídal danému plánu (tomu se budeme věnovat  lekci 7).  
    • Zdravím, za mě jsme s deníkem ve stavu kdy používám výší zmíněné skripty od @Mio, kdy spouštím fills diary pro starší a pak vzápětí pro novou verzi. A mám už otestované, že vše funguje jak má. Jediné omezení, které se občas vyskytne a to opravdu nevím jestli má vůbec nějaké řešení je to, že IB občas prostě rozdělí pozice do několika menších částí. Jelikož obchoduji již poměrně velké pozice kdy otevírám i několik tisíc až desítky tisíc ks akcí tak se mi děje, že to IB rozešle na jednotlivé burzy a ve Fillu vidím třeba 5 řádků s obchody. Když se tohle stane tak se mi nikdy nespárují obchody správně a quantity nesedí. Takže tohle je aktuální stav u mě. T.
    • Chtěla bych poprosit o odpověď ty, kteří research os nějakou dobu používají: Jak v rámci tohoto systému řešíte situace, kdy nějakou nadějnou strategii chcete “prohnat” různými filtry (indikátory apod.) a porovnat výstupy. Zakládáte pro každý filtr nový projekt nebo máte nějaké podprojekty? Necháváte Claude programovat pro každý filtr nový backtester? Pokud ano, dohlížíte nějak speciálně na Claude, aby opravdu měnil jen filtr a základ počítal stejně? Máte např. ve složce src nějaký předpřipravený seznam indikátorů nebo naprogramované, zkontrolované výpočty indikátorů? Předem děkuji za odpovědi. 
    • Dobrý den, publikovaná verze skriptu obsahuje 12 výstupních funkcí, tedy další nad rámec jsou vytvořené uživateli. Nastavení strategií je individuální podle preferencí, Signaltrader umožňuje různé variability a tak se moc nedá komentovat přiložená nastavení když vlastně nevím jak přesně uvedené systémy obchodujete. Doporučuji otestovat nastavení na paper účtu a sledovat jestli se příkazy provádějí podle požadavků, a pokud ne, pak uveďte konkrétní ukázku problému. Píšete, že jste MOB a SMO testoval, tam jste zjistil nějaký problém s příkazy? Jinak pokud jde o provoz, tak Signaltrader podporuje pouze režim offline, a spuštění na Close funguje na stejném principu jako u předchozí verze autotraderu. B.   
    • Dobrý den, publikovali jsme pátou lekci minikurzu. B.
    • Zdravím, po testování prvních dvou strategií  #1 strategie SMO NDX #2 strategie Monday Buyer v opraveném signaltraderu jsem si rozšířil skript strategies o další strategie. Nejsem si jistý, zda tam mám správně nastavené parametry  - viz přiložený skript. A pak trochu tápu jak je to s provozem offline a spouštěním sgtraderu na close. I když jsem to hledal, trochu jsem se v množství příspěvků ztratil, protože něco je ještě ve starém autotraderu, pak něco v tutoriálu a něco v poznámkách. Jestli jsem minul nějaký manuál, tak mě prosím nasměrujte. Například o pár příspěvků výš Plutarchos uvádí parametr nastavení SMO NDX a tam vidím exitstrategy 14, v mém exits.py je pouze 12. Asi vlastní modifikace, nebo jsem si něco neupdatoval??? Může mi prosím někdo v tomto poradit pro mé prozatím povolené strategie viz přiložený skript? Děkuji strategies.py
    • Zeptal jsem se Claude Code proč mi vyhazuje tuto chybu. On mi odpověděl, že mám uzavřít projekt aby skills byl viděn. Tak jsem ukončil projekt a vše proběhlo v pořádku. Jaromír
    • Dobrý den. Mezitím už jsem spustil projekt. Posílám screen. Jaromír
    • Dobrý den, složka vypadá, že je založená správně. Můžete přiložit screen s chybou, kde by bylo vidět jak ověření provádíte? Pokud v Claude napíšete /new-project nenabídne skill k výběru? B.
    • Dobrý den.  Chtěl jsem si ověřit dle návodu, že SKILLS je ve správném adresáři, ale hází mi to chybu.   No skills found                Create skills in .claude/skills/ or ~/.claude/skills/ Jaromír
    • To je skvělé, děkuji. Aleš
    • Dobrý den, ve WSL je systémový Python chráněný a není vhodné, a v podstatě ani možné běžným způsobem knihovny přes "pip install" instalovat, protože by to mohlo rozbít systémové balíčky. Pokud v projektu použijeme běžné knihovny, pak se virtuální prostředí používat nemusí, pokud ale chceme zapojit nějaké knihovny mimo nainstalované moduly, pak to bez virtuálního prostředí nepůjde. Možnosti jsou v zásadě dvě: Vytvořit venv předem ručně a Claude pak pracuje uvnitř něj. V případě potřeby definovat uvnitř projektu závislosti (např. v requirements.txt nebo pyproject.toml) a Claude si automaticky venv vytvoří a knihovny doinstaluje sám. Ke druhému dotazu, práci s Gitem se budeme věnovat v poslední lekci kurzu, kde si ukážeme jeho zapojení pro zálohování a verzování projektu. B.
    • Dobrý večer, rád bych se zaptal na dvě věci, které mi nejsou jasné.  Když necháme Claude vytvořit nějaký skript, jak zajistit, aby správně fungoval v prostředí, které mám aktuálně na počítači? Je možné Claude nějak instruovat jaké knihovny má použít? Nebo výsledný skript potom spouštíte ve virtuálním prostředí? Druhá otázka směřuje na propojení s gitem. Nemám s tím žádné zkušenosti, nikdy jsem ho nepoužíval. Nicméně při složitějších workflow bude git asi dávat smysl. Můžete případně do kurzu zahrnout i informace o tom, jak s gitem pracujete v rámci celé infrastruktury? Z dotazů je zřejmé, že nejsem programátor. O to více jsem z kurzu nadšený, díky!! Aleš
    • Moc díky za příspěvek. Pro mě je to taky nové. A hodně, doteď to bylo ChatGPT a Gemini.  Všechno to tu beru jako šablony. Jinak sjíždím v rámci možností všechno ostatní o Claude.ai a snažím se ho používat místo ostatních nástrojů. 
    • Už není třeba. Dostal jsem originální nápad - použít AI 🙂 cd ~/ResearchOS rm -rf .venv Přeji hezký den. Aleš
  • Vytvořit...