Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.
Zdravím,
jedná se se o nuance, které musíme vysledovat a odladit.
Tím jak se deník rozšířil o podporu dalších trhů vniklo podstatně více kombinací, na které může při zpracování obchodů narazit, navíc se měnila cela logika párování, takže podobné případy mohou nastat a do doby než se vyřeší v kódu bude je třeba upravit ručně.
B.
Navíc při změně na řádku 324 na dřívější funkci fills.getFills() se mi zase objevuje další problém viz screen.
Začíná toho být na jednoho už nějak dost
T.
Ted jsem to řešil z podobného důvodu ale ještě jsem měl starý telefon. A vsechny 2f (TWS, TS, contabo,...) jsem převedl na standardní autentifikator tzn pres klíč a QR kod a jsem schopen to rozchodit na čemkoliv. A mám klid.
Ruda
Díky, taky na to mrknu. Jinak k účtu si jde vytvořit i další osoby, který na něj mohou přistupovat a můžete to být opět vy. Já to mám takto vytvořené pro jeden autotrader. Asi se tím tedy dá také pořešit nějaký záložní přístup.
Vaše otázky mě motivovaly se na možnosti MFA u IBKR po delší době znovu podívat a našel jsem příjemné překvapení: konečně podporují i standardní MFA aplikace typu Google Authenticator: https://ibkrguides.com/securelogin/sls/mobile-authenticator.htm
Toto je industry standard na second factor autentizaci, co se dá použít skoro všude. Teď jsem spočítal, že mám v aplikaci 43 takovýchto second factors pro všechny možné služby 🙂 Osobně používám open source aplikaci 2FAS, ze které jdou generátory kódů vyexportovat, zálohovat, a mít je i na více telefonech současně. Další taková dobrá alternativa je Ente Authenticator.
Aktualizovaná výkonnost strategií dashboardu k 11.4.2026:
Ztrátový týden. U mě hlavně díky otevřeným ztrátám v DeepDIP. Obecně jsem na tom ale s long mean reversion letos velmi dobře. Takto vypadá moje equity exportovaná z IBKR (od data přidání MRZ). Zelená = moje long mean reversion strategie, červená buy and hold SPY:
Equity křivka jen MRZ (US + Kanada) u mě vypadá následovně:
Short (MR3000S) obchoduji v minimální alokaci. Nicméně živé výsledky (posizing sizing přepočítán na risk 10% z portfolio alokace) vypadají následovně:
V intradenním breakoutu jsem zatím letos v drawdownu, což ale může změnit jediný trendový den. Moje aktuální equity křivka vyexportovaná z IBKR:
Moc děkuji za radu. Hledám preventivní řešení například, jestli nejde posílat notifikace do dvou zařízení, nebo podobně. GPT mi radí nechat si posílat kódy na 21 dní dopředu , ale v nastavení IBKR jsem to nenašel. Ty otevřené pozice bez STP právě nechci zažít. Ať se Vám na trhu daří.
Ahoj
Resil jsem to asi pred mesicem. Az kdyz clovek ztrati mobil, tak zjisti, na kolika mistech si bez nej "ani neskrtne"
Pokud se bavime o 2FA overovani pristupu do IB a TWS, ktere chodi do mobilu pres notifikace, tak jsem to resil nasledovne (ale uprimne detaily uz nemam v hlave - takze aspon zhruba...):
1) u operatora ziskat SIM kartu se STEJNYM cislem, jako bylo puvodni cislo
2) vrazit ji do noveho mobilu
3) na novym mobilu nainstalovat urcite apku IBKR
4) a dal uz si to moc nepamatuju, protoze jsem toho zkousel hodne...
Kazdopadne jde o to, ze apka na novym mobilu neni pro IB duveryhodna a tak ji musis overit.
Nejak jsem se (podle navodu a ve spolupraci s GPT) proklikal k tomu, ze mi od IB do SMS prisel sesticiselny Authentification Code, kterym jsem se identifikoval a zduveryhodnil apku v novym mobilu.
Pak uz mi zacaly chodit normalne 2FA notifikace na novy mobil.
Omlouvam se za zevrubny navod - detaily si uz nevybavim, ale kazdopadne to jde bez kontaktovani podpory.
Myslim, ze pokud apka IBKR v mobilu NENI JESTE VERIFIKOVANA, tak to navede na odkaz (nebo ho najdes pod prihlasovacimi policky), ktery na registrovane telefonni cislo posle autentifikacni sms.
Pokud by to chtel nekdo "nacvicovat nanecisto", tak musi na mobilu, kde nema apku IBKR verifikovanou.
!!!!!! Radeji bych ale verifikaci "nanecisto" nedotahoval az do konce, protoze netusim, jestli verifikace apky na jinym mobilu nezneplatni apku na puvodnim mobilu = radeji bych nestoural do toho, co funguje.
Urcite je potreba mit v IB Managementu (=webove rozhrani) pro jistotu nastaveny Bezpecnostni otazky, kdyby clovek prece jenom podporu potreboval (nastesti jsem je pri popsanym zpusobu nepotreboval)
-----
Pokud ma nekdo napad (jak pise Jose1985) na zalozni metodu prihlaseni, tak dejte vedet - ja jsem zatim na nic jinyho neprisel a bylo by fajn mit jeste jinou cestu nez obnovovani.
-----
Jeste jedna moje zkusenost - pro ty, kteri vyuzivate VPS:
Diky tomu, ze na VPS serveru nemam 2FA overeni, byl jsem schopnej se nej po ztrate mobilu prihlasit (jen jmenem a heslem) a na jiz bezicim TWS ukoncit pozice, ktery nebyly chraneny stop-lossem (coz jsem povazoval za nutny, nez zprovoznim novy mobil, protoze na VPS se mi TWS automaticky v noci vypne a pak uz ho bez mobilu znovu neotevru).
Pokud bych mel pristup na VPS chranen taky pres 2FA, tak by nebyla sance se tam dostat (ma to samozrejme i bezpecnostni nevyhody, ale je dobry o tom uvazovat).
Nevyhody ja osobne (aspon castecne) kompenzuju "nechutne" dlouhym heslem. Pokud hloubate, co je pro me nechutny, tak je to 35+ znaku (coz by pri bruteforce tipovani hesla mohlo mit aspon docasnou odolnost - ale nejsem IT, takze to neberte jako radu)
At se dari a hlavne at to nikdo nemusi vyuzit - Martin
Zdravím,
přepnul jsem funkci v řádku tak snad se to tím opraví. Budu pozorovat.
U MBT to není problém dělat ručně. Myslel jsem, že se to opravilo tou změnou co jste mi radil již dříve ve skriptu.
Co mi ale ještě přijde jako problém je to, že mi skript špatně počítá množství (quantity) u jednotlivých pozic. Například včera mi breakout opční trader otevíral 11 pozic na QQQ. Ale diary mi jich spočítalo jen 7. Podle mě je to tím, že IB rozděluje pozice do dvou, vidím to i v tradelogu a i ve fills. Je to tam rozdělené na dvě části 7 a 4 ... nevím jestli tohle nebude do budoucna problém s výpočtem. Ani nevím proč to tak IB dělá ... asi rozděluje objednávky na jednotlivé burzy.
T.
Zdravím,
prošel jsem si to zpracování a v podstatě vše proběhlo správně.
Vidím tam jen dva problémy, jednak do tabulky Fills se v rámci stažení dat neuložily komise. U nové funkce pro asynchronní stažení záznamů ve fills.py jsem se už také s tím setkal, komise se načítají z jiného zdroje než obchody a stává se, že je skript nezíská ve stanoveném čase. Pokud vám fungovalo správně stažení dat v předchozí verzi skriptu nejjednodušším řešením je přepnout funkce a používat tu původní na řádku č. 324.
if mode == "api":
#trades, positions = fills.getFills()
trades, positions = fills.getFills_wrapper()
Druhý problém je v multiplikátoru pro MBT, v publikované verzi skriptu je předpokládaná hodnota multiplikátoru > 1 a výpočet PNL s desetinou hodnotou neproběhne správně. V tuto chvíli je třeba u podobných obchodů dopočítat PNL ručně a pro správný výpočet připravím upgrade.
B.
Aktualizovaná výkonnost strategií dashboardu k 5.4.2026:
Poměrně neutrální týden s menším počtem obchodů.
V SMO NDX mám uzavřené všechny pozice, neboť index je pod MA 200.
Server od roku 2003 vydává
Centrum finančního vzdělávání, s.r.o. info@financnik.cz
Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů. Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!