Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Indikátory a obchodní systémy


Sid

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 4,6k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Standby:
Já jsem tu všechno nastavení popsal, co by tě ještě zajímalo? Na weekly grafu určím trend podle toho, jestli se rozdíl mezi MA snižuje nebo zvětšuje. Pak jdu na 4H graf a čekám, kdy SMA8 protne SMA55 proti směru trendu a pak se otočí do trendu. To je správná příležitost pro vstup (ne vstup za každou cenu, ale za lepší cenu). Pokud SMA8 neprotne SMA55, lze nastoupit také na zakolísání SMA8, kdy se znovu otáčí do směru trendu. V tu chvíli ovšem počítám s menším PT. Wilson standardně uvažuje jako PT 144 nebo 233 bodů dle Fibonacciho řady, ale i 377, měřeno od SMA55, kde se tvoří rezistance a supporty. Pokud cena projde touto hranicí hladce, postupujeme k další hranici. Pokud ne, výstup. Pokud vstupuji do trendu tak, že SMA8 neprotne SMA55, uvažuje M.S.W. 1,5 jednotky pro výstup, což je podle mě někde mezi 144 a 233 body od SMA55.

Tento způsob má dva filtry a to, pokud na weekly grafu je rozdíl mezi MA> 500 pips, považujeme za změnu trendu teprve snížení počtu pips min o 10 a nebo se musí vzdálenost MA snižovat alespoň dva týdny. Druhý filtr je na 4H grafu. Pokud je aktuální cena a oba MA v pásmu 50 pips, neobchodujeme.
Wilson popisuje značné úspěchy s tímto systémem, má na vše tříčlenný tým se svým synem a někým dalším a nepřetržitě ve dne v noci sledují vývoj různých měn. To proto, že obchodovat na 4H grafu neznamená už jen intradenní obchodování, někdy je to i na pár dní v pozici.

Pokud snad ještě není něco jasné, zkus se ozvat.
Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Standby:
No, stopky se zrovna v tomto systému nijak extrémně nerozebírají. Je tu doslovně napsáno: Stops: Will be based on technicals off of 4 hour charts. Já to chápu tak, jak jsem četl ve Wilsonově předchozí metodě, 1H tunnel, že stopka se posunuje vždy za tu Fibonacciho úroveň, která byla překonána. Jinak by se také mělo vystupovat v momentě, kdy SMA8 změní úhel přes 0, tzn. např. v long trendu SMA8 Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Standby, už jsem to vysvětlil, když se změní směr SMA8 nebo je překonána stopka na předcházející Fib. úrovni. Takže stopku při vstupu by jsi asi měl umístit někam na úroveň 55 v opačném směru než je trend od medianu SMA55. Bohužel to není v systému popsáno a tak nezbývá než testovat, testovat.
Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Standby, podle mě by se pozice na GBP otevřela již 3.11.05 a uzavřela by se 9.11.05 ve 12 hod. se ziskem 293 pips. V tu dobu se totiž SMA8 otočila nahoru. Pak by jsi ale mohl znovu nastoupit 9.,10., a 14.11. Já jsem nenapsal, že se vstupuje při překřížení. Napsal jsem, že se vstupuje při ohybu SMA8.
Milan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

×
×
  • Vytvořit...