Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  1. Otevřená sekce

1. 74
      74 příspěvků
  2. Uzavřené diskuze pro absolventy kurzů Finančníka

1. TechLab

Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.

8,6k
      8,6k příspěvků
      • 4fx
    2. Trading Room

Diskuzní skupina v rámci Trading Roomu.

2,8k
      2,8k příspěvků
    3. 422
      422 příspěvků
      • petr
    4. Základy práce s programem Amibroker

Uzavřená diskuze pro účastníky online kurzu Základy práce s programem Amibroker.

194
      194 příspěvků
      • ReDa
    5. FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow

Diskuze o intradenním obchodování v rámci informací prezentovaných v kurzu FIMS A–Z: Profesionální daytrading orderflow.

29,3k
      29,3k příspěvků
      • Jack
  3. Archiv původních anonymních diskuzích

1. 200,4k
      200,4k příspěvků
  • Statistiky uživatelů

31 615
    Celkem uživatelů
    985
    Nejvíce online
    LuanaMiller
    Nejnovější uživatel
    LuanaMiller
    Registrace
  • Všechny poslední příspěvky

• Dobrý den, \xed je označní pro písmo "í", které se zřejmě z nějakého důvodu dostane do obsahu vytvářeného emailu. U mně se chyba nevyskytuje, tedy asi bude souviset s nastavením OS nebo verzí Pythonu. Pokud odesílání emailů vypnete, v settings.py parametr SendMail : False, pak vše kromě odesílání emailů funguje v pořádku? B.
    • Vyloženě chybu v nastavení nevidím, zkusme se podrobněji podívat co se vypíše na obrazovku po spuštění. Otevřete si složku Downloaderu a do adresního řádku napište jen cmd a odentrujte   Otevře se okno příkazového řádku, ve kterém napište yahoodata_v4.exe a opět potvrďte entrem. Program se spustí a v okně terminálu by se měly zobrazit nějaké informace o průběhu. B. 
    • přikládám sreen, posuďte
    • Dobrý den, u VS code se složka jmenuje .vscode. B.
    • Přiložte nastavení settings.ini, zřejmě bude nějaká chyba v konfiguraci. B.
    • co se týká zip souboru problém jsem vyřešil, ale do tls se mi stáhla pouze některá data viz. sreen, chybí mi NASDAQ 100.tls, S&P100.tls, S&P500.tls, při spuštění dat souboru to trvá asi 2 vteřiny sotva jsem přečetl, že je ukončn, stáhl jsem si něco špatně?
    • Zdravím, ve druhé lekci byl zmiňován soubor .idea , který se vztahoval k Pycharmu ve složce ResearchOS. Neví prosím někdo, jak se nazývá ekvivalent tohoto souboru ve CS code ? V.
    • Zdravím, můžete mě prosím přiťuknou na správné nastavení? Po dokončení běhu (na př.generátoru)mě místo zprávy na email vyběhne toto: Behem odeslani emailu nastala chyba - 'ascii' codec can't encode character '\xed' in position 19: ordinal not in range(128) Přitom nikde v emailu žádnou diakritiku nepoužívám. Díky Jindra  
    • Dnes jsem toto řešil také. Chtěl jsem použít jednorázovou platební virtuální kartu od Revolutu, ale platba zamítnuta. Problém je v tom, že Claude si karty ukládá pro budoucí platby, ale to s jednorázovou kartou není možné, nefunguje to a platba je zamítnuta. Tuto odpověď jsem dostal od Revolutu. Po použití standardní karty vše proběhlo bez problémů.
    • Dobrý den, je fakt, že do vlákna diskuze doplňujeme v průběhu kurzu obsah, který může zapadnout a zpětné dohledání obnáší procházení všech stránek. Do úvodního příspěvku https://www.financnik.cz/forum/topic/5364-kurz-researchos-10/ budeme postupně přidávat použité prezentace v pdf formátu a také odkazy na příspěvky spojené s obsahem lekcí. B.
    • Dobrý den, to vypadá jako by jste si před spuštěním nerozbalil archiv. Obsah staženého zip souboru je třeba nejdřív extrahovat a pak teprve provádět nastavení a spuštění. B. 
    • Dobrý den, při spuštění samo spustitelného souboru mně vyskočí tato info, když dám spustit tak mi to napíše, že je to podezřelý soubor a mam poslat nějakou zpětnou vazbu. Nevím komu, nejde mi udělat sreenshot. Poradíte mi? Děkuji  
    • Děkuji za reakci. Zahraniční platby běžně dělám. Ale virtuální karta je dobrý nápad, díky. Aleš
    • Dobrý den, pro podobné zahraniční služby používám virtuální karty a žádný problém s platbou jsem nezaznamenal. Zkuste si ověřit jestli nemáte blokované platby do zahraničí. B.
    • Dobré odpoledne, začal jsem s kurzem později a zasekl se na té nejméně pravděpodobné věci. Nemám technický dotaz, vše je dobře popsané a instalace proběhly prakticky bez problémů. Nicméně kdyžjsem chtěl zaplatit předplatné, tak Claude stále odmítá kartu. Jak jsem zjistil na různých diskusích, nejsem sám s tímto problémem. Proto se chci zeptat, než budu zkoušet různé varianty v těch diskusích popisovaných, jestli jste někdo také neměl tento problém a jak jste ho vyřešil. Předem díky. Aleš
    • Zdravim vsechny, Kurz je prehledne udelan ve videiich, ale spatne se dohledavaji ruzne veci. Co bych velice uvital, bylo by prosim mozne vytvaret prubezne nejake pdfko, ktere by se prubezne doplnovalo a ktere by obsahovalo obsah (screeny) z videii ? Pripadne dalsi pdf, ktere by obsahovalo prikazy, syntaxe, vzorove kody atd, at se to nemusi porad hledat v diskuzi a bylo by to prehledne na jednom miste ? Urcite by to vsem pomohlo. Predpokladam, ze informace budou jeste dost pribyvat a bylo by dobre si je tridit. Ja sam si sice kody a prikazy kopiruji , ale asi ne vsichni to tak maji.  Dekuji.
    • Ještě jsem se s instalací trochu potrápil a viníkem všech problémů byl antivirový program, v mém případě konkrétně Bitdefender, který blokoval některé procesy. Tyto blokované procesy jsem musel dát v nastavení antiviru do vyjímek a poté vše funguje jak má. Možná tato informace někomu pomůže při řešení jeho případných potíží.
    • Dobrý den, připojuji legendu k ukázce souboru CLAUDE.md, která je součástí třetí lekce. Syntaxe markdownu má totiž svá specifika, dodržení uvedených prvků není nezbytné, ale díky tomu LLM lépe rozpozná strukturu a priority. BEŽNÝ TEXT Personal collection of trading idea..... -Write all note content...... -File names use English slugs..... TUČNÝ TEXT **Never delete files from ....** má vyšší důležitost, používá se pro pravidla. KOMENTÁŘ <!-- ======================== slouží jen jako poznámka nebo oddělovač sekcí. NADPISY #, ##, ### nadpisy různých úrovní (čím více #, tím menší sekce). PŘESNÝ NÁZEV `archive/`  technický výraz / konkrétní identifikátor. BLOK KÓDU ``` ResearchOS/ ├── CLAUDE.md ├── ideas/ ├── journal/ └── archive/ ``` blok kódu nebo ukázka struktury. B.  
    • Dobrý den, můžete, Claude si vytvoří v případě potřeby virtuální prostředí znova. B.
    • Díky za sdílení výstupu, ve skutečnosti je to velmi dobrý příklad toho, že CLAUDE.md funguje správně. To, že vznikl .md soubor v "ideas" je důsledek instrukcí definovaných v CLAUDE.md. Prázdné složky jsou také v pořádku, protože během tohoto scénáře nebyl důvod je použít. Důležitý je i moment s backtestem, ve vzorovém CLAUDE.md bylo explicitně uvedeno „no code, no backtests“, takže Claude nejdříve fungoval čistě jako journal systém. Až po změně instrukcí zadání začal vytvářet backtesty a generovat HTML reporty do "results". To je právě hlavní pointa celé lekce, sledovat, jak změna instrukcí v CLAUDE.md mění chování LLM, workflow projektu včetně typu generovaných výstupů. B.
  • Vytvořit...