Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Dobrý den, jsem tu nový a tak zřejmě dotaz, nad kterým se většina z Vás pousměje (ať již proto, že tu třeba nemá co dělat či pro jeho triviálnost) nicméně:

Mohl by mi někdo poradit, či nastínit, co zajímavého by se dalo obcodovat prostřednictvím brokerské společnosti FIO?
Již nějakou dobu se seznamuji s jejich aplikací e-broker a pořád jsem z toho volaaký zmatený...(Tak jen dle Vašich vědomostí či zkušeností, zda to má vůbec nějakou cenu).


Děkuji zdvořile.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 34
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Preji dobry den,

prostrednictvim FIO muzete obchodvat s akciemi - CZ (KOBOS, SPAD), Evropa, USA. Pozicne, intradenne, long i short.
Pripravuji (nebo snad uz i obchoduji ? - nezjistoval jsem) nektere akciove indexy.
FIO umoznuje i obchody s marginem, "zauveruji" Vas. Rucite svymi akciemi.

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

Fio je dle mého názoru dobrá volba pro obchodování na české burze, rovněž umožňují provádět obchody na polské a maďarské burze.
Pro americké a evropské akcie existují lepší (ale zahraniční) brokeři, mimo jiné nemáte při obchodování v zahraničí k dispozici on line data, ale zpožděná.

Na Fio si nemůžu v porovnání s ostatními českými brokery stěžovat. Chování mi přišlo solidní. Nevýhodou (nejen Fia, ale všech českých brokerů) je cena, i když je Fio jeden z nejlevnějších v čechách (myslím, že je dokonce úplně nejlevnější), poplatky jsou moc vysoké na intradenní obchodování a mnohem vyšší ve srovnání třeba s IB.

Další nevýhodou, opět ne jen Fia, je, že nemůžete obchodovat komodity, o kterých se píše na finančníku. Jen akcie a pak indexy, ale to je o něčem jiném. Dále na české burze prakticky nejsou deriváty jako futures, opce. V poslední době se začalo objevovat pár futures, ale je u nich zatím velmi malá likvidita a třeba se zahraničím se to nedá srovnat

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pozor NOVINKA

FIO se chystá dělat komodity !!!!, údajně se spuštění dá očekávat každým dnem.
Poplatky: 1 cesta 19 USD, takže ROUND AND TURN = 2x19= 38 USD.

Popravdě rečeno nechte FIO být a hledejde brokery jinde, hodlají začít s několika málo trhy, a samozřejmě zatím nemají zkušenosti. Prostě nevidím důvod proč obchodovat komodity přes FIO.

Jinak podle mě je FIO nejlepší Český broker na akcie.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 2 týdny později...

Přidám se se svou trochou do mlýna. S FIO jsem velmi spokojen pro obchodování s českými akciemi. Navíc v poslední době uvádějí v spolupráci s RB zajímavé pákové certy. Navíc přístup na pobočce či po telefonu je výborný (mluvím za pražskou pobočku na Senovážném náměstí). Jediný malý nedostatek bych viděl ve špatné dostupnosti aplikace při prudších pohybech trhu, ale ve srovnání s ostatními českými brokery je to podle mě jasná jednička.
P.S. Nejde o skrytou reklamu, ale draze zaplacené zkušenosti :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

Také jsem hledal elektronického obchodníka s akciemi a mohu říci, že FIO na mě působilo seriózně. Co se týče osobního jednání i v různých internetových dizkusích ho většinou doporučovali jako levnou a kvalitní aplikaci. Pokud investovat do akcií přes českého obchodníka, tak jedině s FIO.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...
  • 2 years later...

radim2:

právě, že já v těch kolonkách mám prázdná políčka :) Ale to bude určitě tím, že mám jen demíčko.. než do něčeho vletím, tak si to chci aspoň ošahat jak se vlastně ta platforma funguje.. Ale stejně děkuji za informaci.. takže až budu mít "živého" eBrokera, tak se dá očekávat, že ta políčka prázdná nebudou :) a se zbytkem se excel vypořádá

ještě jednou děkuji a ať se daří

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...