Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

short OJ may 05


jurie

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Já bych ještě chviličku počkal. Přiblížilo se to sice k nejvyšší ceně z konce roku 2002, kde se taky vytvořil dvojitý vrchol, ale VOLUME zatím nic moc. Aby si to nerozmyslel a nezkusil to ještě jednou, nebo neudělal jen malou korekci. Dal bych STOP SELL na cenu 94.55. Kdyby to byl náhodou sešup, abych to neprošvihl. Dělám to tak vždycky, protože druhý den bývá pozdě. Tímhle stylem nakoupím, nebo prodám vždy lépe. Příkaz se aktivuje rychleji. Chtělo by to nějakou fundamentální informaci. Ale tu je vždy problém analyzovat, chce to asi trošku zkušeností a ty nemám. Jinak dík za příspěvek. V praxi se to učí nejlépe. Člověk má pocit, že vidí hotovou formaci, ale profík, který do toho zírá už léta ho může upozornit na věci, kterých si vůbec nevšiml. Doufám, že přispěje nějaký místní profík.

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, taky se dívám na OJ may2005 a ta vytvořena formace se mi velmi líbí... Trh vytvořil náznak dvojitého vrcholu při měsíčním zobrazením s vrcholem July-Nov2002 a zdá se to pevné... Že by nám chvíli vládl medvěd...?? Dle mého názoru to půjde rychlé dolů... a nahrává tomu i velmi pevná resistance, která se vytvořila za poslední dny obchodování... Já osobně bych šel na SELL STOP 94.50 a STOP LOSS umístit na STOP 97 (to kdyby šel trh proti mně...)... Mohl by nějaký zkušenější trader okomentovat tento obchod...?? Díky Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V OJ jsem od vcerejska short 4 kontrakty. Chytnul jsem slip jak blazen, ale u tohohle trhu je to na dennim poradku - s tim je treba u NY trhu pocitat. SL nad vcerejsi H, uvidime, zdali se jedna pouze o vyplneni gapu 0/3-10/3 nebo vyraznejsi pohyb na jih. Vstupoval jsem na zaklade double top a usecky predvcerejsiho dne, ktery uzavrel nize nez otevrel (pro ty co uzivaji candle grafy = na zaklade black candle).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, díky za reakci... ať se na to dívám, jak se dívám... 1 kontrakt short nic nezkazí... Podle mého ten gap nic moc nenaznačuje a pořád se mi to jeví jako pohyb na jih...a vstupuji na základě dvojítého top a na základě dvou, po sobě black candle)... Zítra dle mého názoru přijde mírna korekce směrem na sever, ale pak by měl přijít rychlý pád na jih... No nic uvidíme... Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Podle mne je na short už trošku pozdě. Ten výrazný tah včera předcházel menší předevčírem - a to byl podle mne signál k prodeji. Teď už je fakt malinko pozdě. I když je to ale podle mne jasný trend dolů, nezapomeňte, že se teď k němu připojí mraky obchodníků, takže dojde určitě ke korekci a viděl bych to na docela slušnou korekci. I tak si ale myslím, že pak nastane medvěd. Myslím, že je tu velká šance.

Jen si prostě myslím, že se prodat mělo včera, ne až dnes.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ten 2X vrchol vypadá opravdu lákavě, ale pokud to bude rychlý a pouze krátký pád (cena kolem 90 je 50% býka), tak už se možná nestihne naskočit a vyskočit se ziskem. Chytnete slipa jak blázen, jak už to tady někdo psal a je vymalováno. Plán je v háji. Taky je možný, že se trh zastaví, nebo přibrzdí až v 50% na měsíčním grafu. To je na ceně kolem 78. Ale kdo ví, třeba to bude medvěd jako hrom. Zajdem ke kartářce, ať se ukáže :)
Ale pokud nevstupovat do takových formací, tak kam? Mám pocit, že je to učebnicový příklad.

Co na to Petr s Tomášem ???

Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den všem,

jsem rád, že se zde konečně začíná rozjíždět diskuse nad konkrétními obchody. Co se týče OJ - pak se skutečně jedná o krásný, učebnicový příklad, signál ke vstupu však byl patrný již předevčírem, vstupovat po včerejšku již nemusí být 2x moudré, i když vyloženě zakázat vám to nemohu. Všichni co jsme vstoupili včera jsme chytli pěkný slip, kdo vystoupil na konci dne, mohl inkasovat pár babek na večeři u číňanů. Pokud někdo v pozici setrvává, dnes rozhodně doporučuji zvýšenou pozornost. Jednak došlo k vyplěnní gapu a zřejmě se nevyhneme korekci. Pokud jste nechytli příliš velký slip a můžete si to dovolit, nechte SL nad double topem. Je to sice relativně veliká částka k riskování, ale tak to hold v obchodech - převážně NY - chodí. Nikdy nevíte, kdy se double top / bottom rozjede do řádného profitového trendu, proto příliš váhání není na místě. OJ celkově nedoporučuji nováčkům, je to relativně nevyspitatelný trh. Pozorujme co bude dál, sám jsem zvědavý, osobně tipuji korekci a pokračování ve směru na jih, ale v komoditách není samozřejmě nikdy nic psáno, takže uvidíme! Každopádně, šance na medvědí pohyb jsou slušné.
Držím palce všem v krátké pozici,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja som vasu stranku objavil nedavno a v tomovom KM nebola zmienka o dvojitych vrcholoch a dvojitych dnach, tak si tutu formaciu iba osahavam a ze sa jedna o dvojity vrchol som si vsimol az po vcerajsom obchodovani. konecne sa tu vsak rozbehla diskusia o relnych obchodoch, uz sa tesim na podobne vlakna.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši,

mohu se zeptat, jaký byl signál ke vstupu již předevčírem, jak píšete? To byl druhý vrchol na vzestupu a dotkl se opět ceny 101.55, pokud se nepletu. To je ten signál ? Uvažuju dobře, že jste v tu dobu dával příkaz SELL STOP někam pod tuto cenu, aby došlo k co nejrychlejšímu plnění v případě, že se trh odrazí dolů?

Díky Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jak tu psal Tomáš, ten signál předevčírem byl ten slabý medvědí tah. Nejlépe je to vidět na Candle grafu. utvořil se dvojitý vrchol, přičemž druhý "kopeček" byl opět poměrně silný ... a pak se předevčírem udělal medvěd (začátek dne byl výš než konec dne). To byl podle mne jasný signál, protože po několikadenní pevné hranicy došlo k pádu. Ten den se měl dát příkaz na sell.
Jinak se v analýze přesně shoduji s Tomášem. Ale to už jsem psal dva příspěvky před ním ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je to přesně jak píše brumíšek. Z tohoto důvodu je užitečné pozorovat Candle. Jinak včera další výrazný pohyb na jih, v tuto chvíli se ale již zřejmě korekci nevyhneme - uzavírací hodnota je příliš bullish. Nyní jsou možné 3 variany:
1) posunout SL nad včerejší H, ale počítejte s vysokou pravděpodobností, že budete z trhu vyhozeni - i když pravděpodobne se ziskem (pokud se nedočkáme výraznějšího gapu na open)
2) nechat SL na vstupu (resp. nad H z předvčerejška) a čekat, zdali korekce nebude tak velká, aby vás vyhodila s neutrálním výsledkem a zda-li po případné korekci bude trh i nadále pokračovat na jih. Je to takové "buď a nebo".
Třetí možnost je pak i nechat SL stále ještě nad double-topem - ze stejného důvodu jako bod 2.
Nebudu říkat co je lepší a co horší - zkoušjte si a učte se. Nebo klidně i nacházejte jiné varianty a dělte se s ostatními. Pamatujte, že trhy jsou vysoce individuální prostředí a každý si v nich musí hledat vlastní způsob sebevyjádření.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...