Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie obchodování: co opravdu chceme?


Doporučené příspěvky

mám dotaz,jestli někdo neví o nějakém opravdu dobrém psychoteraupetovi,který by dokázal pomoci s odblokováním negativních zážitků z podvědomí,nebo s celkovou terapií osobnosti.mám totiž neustále dojem,že mě mé podvědomí vede dělat věci na zcela destruktivní úrovni.
díky za odpověď
Leoš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...
  • 5 months later...

h0moun
Psychologii obchodování pochopíte tehdy, když budete pravidelně obchodovat a poznávat sebe samého. Pokud nedojde k vnitřnímu pochopení založenému na osobních zkušenostech z trhů pak to bude pro vás jen nepřínosné čtení. Nemůžete pochopit to co jsi sám neomakáte a nevyzkoušíte. Tolik mé zkušenosti z oblasti psychologie.
Hodně štěstí!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Tak po dlouhe dobe pisi zase prispevek, ano. myslim si, ze jsem urazil velky kus cesty. Nyni vse postupuje podle planui.
A co se tyce clanku, tak s tim souhlasim, ja vim, co bych udelal s milionem.pouzil bych jej na obchodovani jako tomas a potom jeste na dalsi veci, ktere mam v budoucnu v planu. Ale to je zatim jest Top Secret.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Zdravím všechny

Mám jeden velký problém.Trading studuji asi 2 měsíce.Moc mě to vzalo a nestíhám pohlcovat informace,kterých se mi tady dostává.ALE,místo toho,abych přemýšlel do budoucna,jak to všechno klapne,dělal si určité vize a cíle a hlavně věřil sám sobě,tak se mi v hlavě utvořil nějaký blok,který mi říká,že to tak nebude,že to bude všechno špatně a tak nějak mě od toho trochu odrazuje.A tak se trochu bojim.

Nevím,jestli takový problém má ještě někdo a pokud ano tak někdo kdo ten tzv. blok ze sebe už dostal,jestli by mohl poradit.Byl bych moc vděčný za každou radu a předem děkuji.

Všem přeji hodně zdaru a dobrých výsledků

Rosťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Rosťo, obavy z budoucnosti, obavy z fungování systému, obavy ze selhání, obavy "že to nefunguje", obavy jakéhokoli dalšího rázu jsou přirozenou součástí vývoje každého člověka, který racionálně přemýšlí nad činností, které se chce věnovat, do které bude investovat obrovské množství času a peníze (v kombinacích hodně času / málo peněz, případně hodně času / hodně peněz) a od které očekává nějaký výsledek (finanční, osobní, politický jiný prospěch či užitek). Obav se nezbavíš najednou, dokonce se budou opakovaně vracet, a to dokonce i silněji než na začátku... tradeři co obchodují rok a víc a pořád tzv. nic... to znají. Zbavit se obav je dlouhodobá práce na systému, práce na sobě sama, kdy si krůček po krůčku ověřuješ funkčnost jednotlivých předpokladů, často prozkoumávání slepých uliček, kdy vidíš co nefunguje... staíš takové puzzle z 10 000 kousků. A když se Ti začnou části obrázku skládat a tvořit jasnější obrysy, když se Ti opět ty samé části rozpadnu nebo do nich nepasuje důležitý dílek a Ty je přesto dokážeš poskládat a části obrazu nabývají zřetelnějších kontur, když vidíš úspěšné krůčky v tom co chceš dosáhnout (vybrat si co budu obchodovat, kdy a jak budu vstupovat, zda a jak posouvat na BE, jak vystupovat, jak dosáhnu toho že opravdu vstoupím - že mi to neuteče, že se neukecám že to není ono, že nevstoupím kdy nemám, že dodržím pravidla MM, atd.), pak se Ti pomalinku bude důvěra budovat. Je to na dlouho a je to pouze na Tobě, zvenku to samo nepřijde (může to pomoci, viz. příspěvky Petra, Tomáše a ostatních).

Tom

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To 33Ohi.

Trading je velice složité téma z pohledu různorodosti. Nemá cenu nic uspěchat a předem si stanovit nějaké cíle. Každý se asi na začátku v určitých chvílích zablokoval, nebo si přestal věřit, protože nestíhal absorbovat informace. Mojí chybou třeba bylo to, že jsem začínal technickou stránkou tradingu, aníž bych pochopil to hlavní. Proto přemýšlejte, snažte se pochopit principy kapitálových trhů a uvědomujte si to, že se nejedná o nic vyjímečného, protože hodně věcí z oblasti tradingu je součástí našeho života a některé postupy jste již v životě v jiných souvislostech používal.

Základem je psychologie. Je dobré poznávat se ve stresových situacích, jak na ně reagujete a naučit se neztrácet sebekontrolu nad věcmi, které jste se naučil a které byste měl dodržovat, protože jenom ty zaručují úspěch. Vzpomeňte si na školní léta, jak jste se bál diktátů, co jste při tom prožíval, protože něco podobného budete prožívat i při obchodování.

Až pochopíte základní principy a postupy tradingu, budete mít základ, na které můžete stavět obchodní systém, který Vám bude sedět a bude Vám vyhovovat. Když začínáme budovat novou věc, jsme zahlceni informacemi a naše řešení budou zákonitě velmi složitá. Postupem času, jak budeme do problému vtahováni a začneme mu rozumět, budeme vše zjednodušovat. Pochopíme co je důležité a co se jen tak tváří a možná, že budeme překvapeni tím, že naše konečná verze bude velice jednoduchá.

Nesnažte se jenom kopírovat úspěšnou cizí pravdu, protože ta Vám nemusí přinést úspěch. Do systému dejte i něco svého a co přeberete od jiných, to Vám musí sedět.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...
  • 1 year later...
×
×
  • Vytvořit...